Vin roșu sec, produs din struguri ecologici de soiul Feteasca Neagră crescuți în via gospodării Crama Domnească, aflată pe o pantă numită în popor Luchineasa, în apropierea satului Olănești din regiunea vinicolă Purcari.
Vinul a fost maturat în butoaie de stejar timp de 11 luni. Culoarea sa de un roșu rubiniu cu reflexii deschise, asemenea unei rodii coapte, te cucerește de la prima vedere. Olfactiv vinul e plin de un buchet de fructe negre, dulci, coapte. Mai discrete își fac apariția niște note de piper negru măcinat.
O structura elegantă și complexă. Nivelul de alcool de !4% este frumos combinată cu nivelul mediu de aciditate. Un postgust fructat, cu impulsuri picante.
Crama Bauer continuă să uimească cu fiecare expresie creată, sfidând normele convenționale pentru a realiza vinuri cu caratere unice. Este și cazul lui Bauer S.V.S., realizat din soiul de struguri Sauvignonasse. Pentru această licoare s-au folosit struguri atent selecționați și recoltați manual dintr-o parcelă cu viță de vie cu o vârstă peste 40 de ani, ce concentrează în seva sa caracteristicile unice ale terroir-ului. Iar Bauer S.V.S. este cu atât mai special cu cât parcela respectivă oferă o producție redusă. Strugurii sunt presați, apoi licoarea obținută este trasă în butoaie de stejar unde are loc fermentația fără adaos de drojdii. Licoarea rămâne în butoaiele de stejar timp de 14 luni, dar depunerile sunt amestecate din când în când, prin procesul numit battonage, pentru a rotunji expresivitatea vinului. Rezultatul este un vin extrem de corpolent, cu un caracter cremos ce dezvăluie note condimentate și de pământ. Aciditatea rotunjită a acestui vin alb sec pune foarte bine în evidență gustul preparatelor pe bază de fructe de mare sau carne albă de pui.
Miros: Notele sunt corpolente și calde, dezvăluind condimente fierbinți și tonuri subtile de portocală
Gust: Aroma este elegantă, cu tușe cremoase de tanin și o aciditate corpolentă, toate subliniate de accente subtile de stejar
Petit Verdot este un soi foarte vechi şi foarte rar ce poate fi găsit în zone cultivate cu mai cunoscutele soiuri Cabernet sau Merlot. Datorită caracterului sau distinct (aciditate ridicată, taninuri ferme şi arome orientate către condimente mai mult decât către fruct) Petit Verdot este frecvent utilizat în cantităţi mici pentru a condimenta cupajele de vinuri roşii. Credem cu tărie în potenţialul acestui soi în zona Drăgăşani -un mulaj al originii sale distincte şi drept urmare o potrivire perfectă cu filosofia noastră “creativitate naturală”.
Dar Petit Verdot este mult mai pretenţios şi mai dificil de îngrijit în comparaţie cu Cabernet Sauvignon de exemplu. Coacerea este foarte târzie, făcând dificilă obţinerea unei recolte de struguri copţi perfect în fiecare an. Acest lucru ne poate obliga să renunţăm total la recoltă într-un anumit an.
Sunt foarte puţine vinuri pure din Petit Verdot în lumea internaţională a vinului, ceea ce ne face şi mai mândri să oferim cel dintâi şi până acum singurul Petit Verdot din România.
Petit Verdot este acompaniat perfect de beef tartar, rată coaptă, vânat cu pene cum este fazanul, prepeliţă sau paste condimentate, cu roşii. Dacă doriţi să beneficiaţi la maxim de acest vin şi în anii săi tineri, recomandăm aerare extinsă, de cel puţin 2-3 ore.
Crama Bauer, deși o cramă modernă, folosește metode tradiționale de extragere a mustului din struguri pentru a conserva toate aromele terroir-ului. Este și cazul vinului spumant alb Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut. Realizat integral din soiul de struguri Fetească Regală, vinul spumant conține struguri dintr-o viță de vie veche de peste 40 de ani, ceea ce înseamnă că a concentrat în fructele sale toate caracteristicile unice ale zonei Drăgășani. Boabele de struguri sunt culese manual, apoi presate cu tot cu ciorchine pentru a extrage toată aroma pură într-un must declarație pentru terroir-ul ce-l reprezintă. Mustul este ținut timp de 2 zile în butoaie de inox, pentru ca apoi să i se adauge drojdii pline pentru complexitate și profunzime și să fie mutat în butoaie de stejar. Al doilea proces de fermentație are loc în sticlă, expresia fiind păstrată în cramă în condiții optime pentru învechire. Rezultatul este excepțional, un vin spumant cu o mineralitate fină, care aprinde toate simțurile.
Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut este un vin spumant într-o colecție limitată, de doar 1500 de sticle.
Miros: Notele dezvăluie flori sălbatice de câmp și tonuri subtile de trandafir
Gust: Arome predominant fructate, cu o aciditate perfect echilibrată
Culoare: Galben pai
Soi: Feteasca Regala
Vie veche: 45 ani
Tip: spumant / extra brut / metoda traditionala
Maturare:8 luni fermentare si maturare in budane de stejar de 1000 litri si 63 luni a doua fermentatie si maturare in sticla.
Signos de Origen este un proiect special născut pentru a crea vinuri organice unice de cea mai înaltă calitate, prin selectarea celor mai bune soiuri din podgoriile noastre. Fiecare dintre ele este reprezentată de o icoană unică, care întărește relația importantă dintre vin și locul său de origine.
Semne de origine a vinului Los Robles Carmenere, Valea Colchagua.
Culoare roșu-vișiniu intens. La nas, arome intense de fructe roșii precum cireșe și prune negre, note de măceș și prezența notelor picante care amintesc de frunza de dafin, cedru și piper negru. La palat, este un vin de o mare armonie si eleganta, imbinand un volum bun si o aciditate bogata.
Învechit timp de 16 luni. 70% din amestec în cuve ovoide din beton și restul de 30% în butoaie noi de stejar francez.
Potențial de îmbătrânire de 8 ani.
Asociere culinara:
Se asociaza foarte bine cu tot felul de carne, leguminoase, tocanite de legume si preparate pe baza de porumb si cartofi. Este, de asemenea, un bun acompaniament pentru pastele cu sos de roșii și mâncăruri asezonate cu diferite condimente.
Vinul rosé Demeter – i.u.s.o. FN/CS, ”un vin numit dorinta” noul membru al familiei Demeter este un vin rose, elegant si fin dar cu fragranta oferita de cele doua soiuri de struguri din care este obtinut, Feteasca neagra si Cabernet sauvignon (75% – 25%) . Dupa desciorchinarea strugurilor, mustul a fost obtinut printr-o presare usoara la presiuni joase astfel incat sa se extraga doar o cantitate mica de pigmenti rezultand un vin cu o nuanta roz-pal. Fermentarea a avut loc in cisterne de inox la o temperatura de aproximativ 15°C pentru a putea obtine un echilibru cat mai bun intre aromele fine fructate si gustul savuros. Dupa fermentare, vinul a fost tinut pe drojdii fine pentru inca doua luni pentru a da consistenta si peristenta, au urmat operatiuni tehnologice specifice pregatirii vinului pentru imbuteliere.
Vinul poate fi consumat ca atare, bine racit sau asociat cu preparate usoare, gustari fine, preparate din peste, fructe de mare sau pasare.
1000 de Chipuri Luscan Pinot Noir dezvaluie o aroma de fructe rosii coapte si condimente. Gustul este elegant, echilibrat, cu accente de mure, zmeura si capsuni.
O licoare premium excepțională, tradițională din Republica Moldova, Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani are la bază cele mai bune mere din soiuri tradiționale moldovenești, materia primă din care se obține cidrul. Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani este obținut prin distilarea acestui cidru și maturarea băuturii rezultate în butoaie din lemn de stejar timp de 15 ani, până când se obţine o maturitate aromatică deosebită. Produs pentru prima dată în anul 2019, Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani a cucerit rapid admirația iubitorilor de băuturi tari din Republica Moldova, dar și pe a celor din afara granițelor ei datorită caracterului său delicios de fructat.
Profil aromatic: Buchet olfactiv spectaculos, care abundă în note de mere domnești confiate, urmat de un gust definit de eleganţă şi de o aromatică intens fructată, care aduce tușe dulceag-amărui în postgust.