Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate. Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinsă de 22 de luni de maturare în sticlă. Notele elegante de brioșă, drojdie și cremozitatea vinului se combină și se completează cu prospețimea aromelor de fructe proaspete, arome fine de citrice, fiind susținute de aciditatea vinului și echilibrate cu dozajul. Perlajul fin și persistent învăluie palatul și dau eleganță vinului nu doar vizual ci și prin textura fină care le oferă. Postgust persistent cu note de fructe și flori albe. Structură armonioasă, echilibru perfect între prospețime și maturitate.
Medalii:
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2017
GOLD – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
BEST in CLASS – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019 /Magnum
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020
GOLD- Vinarium International Wine Contest 2021
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
Soiuri: Chardonnay 100%, 21% reserve wine
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Strugurii de Saperavi de la Gitana au implinit deja 15 ani,ajungand la deplina maturitate a aromei, desavarsita apoi prin blanda fermentare si maturare in amfore de argila, care pastreaza vie si nealterata abundenta de arome: cirese negre, fructe rosii de padure, tonuri citrice, dar si surprinzatoare onuri de piper alb si ienupar.
Strugurii sunt recoltati si selectati manual.
Temperatura de servire recomandata – 18 grade celsius
Din colecţia Premium Gitana vine acest vin rezervă matur, de un roşu seducător, maturat pe o perioadă de 10-12 luni în baricuri de 225l şi învechit minimum 2 ani în butoaie din lemn de stejar din Krasnodar. Cupajul este realizat din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi culeşi manual din zona Valul lui Traian şi vinificat tradiţional folosind echipamente moderne.
Vinul este elegant şi prezintă un buchet complex, cu taninuri puternice, bine echilibrat şi structurat. Culinar, sortimentul se potriveşte bine cu preparate pe bază de carne afumată şi carne la grătar, iar vegetarienii îl pot savura alături de legume prăjite.
Temperatura ideală de servire este 16-18° C.
Notele degustării:
Miros: Seducător şi complex, cu note intense de fructe roşii şi negre, ciocolată, lemn dulce şi un strop de cafea.
Gust: Arome bogate de fructe dulci, în special mure şi prune zemoase, la care se adaugă accente de fructe uscate şi lemn dulce.
Un Cabernet Sauvignon rotund, elegant, cu totul aparte, ce reuşeşte sa încante cu aromele sale de ciocolata neagra cu fructe de padure. Puternic și aromat, este un vin care acopera și cele mai pretențioase gusturi, facand deliciul degustării de fiecare data, dar mai ales atunci cand se servește la temperatura de 16 grade Celsius, după o aerare anterioară de 20-30 min.
Organoleptic: Arome puternice de coacaze negre ,cu note de vanilie si lemn. Gust dominat de ciocolata neagra, cafea,vanilie,mosc.Final elegant,lung cu note de mirodenii.
Servire: Insotit de preparate din carne rosie sau un tort de ciocolata neagra si fructe de padure.
DOC – CMD Husi
Soi: Cabernet Sauvignon
Tip: rosu /sec
Alcool: 14%
Cantitate: 1500 ml
Ambalaj: cutie personalizata de carton(contracost) + 10 lei
Un cupaj plin, catifelat, cu arome de fructe de padure, imbinate cu note de cafea, ciocolata si tabac. Mangaierea lemnului de stejar ii confera un final lung, dulce – condimentat.
Se savureaza alaturi de branzeturi nobile maturate, carnuri rosii sau vanat.
Maestoso New Edition, Vintage 2019 – Burgund Mare este un vin obtinut din soiul de struguri cu acelasi nume, un soi raspandit mai ales in Austria si Ungaria, dar care, iata, poate fi regasit in varianta romaneasca si in Banat.
Vinul este rosu intens, cu arome de aronia, visine si fine tente de baric.
Degustati-l la 14 -16 grade Celsius, alaturi de preparate din carne de pui, rata, vanat, porc sau mancaruri vegetariene mai consistente.
Buchet complex în care ies în evidență note de miere, piersici în sirop, măr galben copt, citrice confiate. Ușoare note de ierburi din exfoliant mediteranean și condimente. Moale, învăluitor, niciodată stânjenitor datorită prezenței unei componente acide în armonie constantă cu dulceața. Final lung cu note de fructe uscate și portocale confiate.
Asocieri: Teribil de delicios cu foie gras, deserturi cu fructe, branzeturi mature și ciocolata alba.
Sortimentul înlocuieşte Diplomatico Reserva şi face parte din gama tradiţională a faimosului brand venezuelean. Mantuano este un blend excelent, învechit timp de opt ani în butoaie din lemn de stejar alb folosite anterior pentru bourbon şi whisky, de unde împrumută note specifice, îmbogăţindu-şi şi mai mult paleta aromatică deja complexă. “Mantuano” înseamnă “nobil”, denumirea fiind aleasă pentru a onora statutul lui Don Juancho, pasiunea acestuia pentru călătorii şi dorinţa sa de a descoperi mereu băuturi noi, în special rom. Sortimentul este ideal pentru cocktailuri, însă poate fi savurat şi sec.
Notele degustării:
Miros: Buchetul este deschis de arome de fructe uscate, în special prune, lemn de stejar şi condimente delicate.
Gust: Arome complexe, bine echilibrate, care conturează un buchet dominat de fructe uscate, vanilie şi accente lemnoase.
Un vin spumant elegant și complex, care se află într-o constantă evoluţie, datorită contactului permanent cu drojdiile. Nasul dezvăluie note elegante de cireșe și flori albe. Pe palat, bulelele delicate și crocante sunt în echilibru armonios cu complexitatea soiului Pinot Noir, conferindu-i o textură uimitoare și interesantă.
Asocieri Gastronomice: sushi, fructe de mare, pește, legume la gratar
Editie Limitata: 3250 sticle
Soi: Pinot Noir
Tip: spumant alb / brut natur / metoda traditionala
Considerat de renumitul critic de vin italian Luca Maroni ca fiind unul dintre cele mai bune Primitivo din Italia, Papias vă va desfăta simțurile cu arome complexe, fructate, calde și persistente care vin însoțite de un postgust excepțional, lung și complex.
Maturare:Macerat la rece, fermentat cu drojdii selecționate, fermentație malolactică completă. Maturat mai întâi în inox și apoi, 12 luni, în baricuri noi de stejar franțuzesc.
Miros: intens și puternic de prune cu aluzii delicate de fructe roșii și tente picante
Gust: persistent, echilibrat și bine structurat, cu arome complexe, fructate, calde și persistente care vin însoțite de un postgust excepțional, lung și complex
Recomandări gastronomice: feluri principale mediteraneene cu sos ragù, carne roșie, vânat și brânzeturi