Showing 385–396 of 673 results

  • Tohani – Vinoteca Tamaioasa Romaneasca 2010

    Editie Limitata – 3522 sticle
    Drag pasionat,
    Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
    Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
    Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
    Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
    SERVIRE:
    De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Tamaioasa Romaneasca
    Tip: alb / dulce
    Alcool: 9,2%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Tohani
    200.00 lei Add to cart
  • Tohani – Vinoteca Tamaioasa Romaneasca 2008

    Editie limitata: 4430 sticle
    Drag pasionat,
    Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
    Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
    Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
    Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
    SERVIRE:
    De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Tamaioasa Romaneasca
    Tip: alb / dulce
    Alcool: 9%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Tohani
    225.00 lei Add to cart
  • ”ILMO” – Primitivo di Manduria 2021 – Nebuchadnezzar (15 Litri)

    (denumire veche – Il Morante)
    – Acest produs nu se livreaza prin curier! Disponibil doar cu ridicare din magazin.
    ”ILMO”,perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
    Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
    Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
    Soi: Primitivo di Manduria
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 15 Litri
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    3,500.00 lei Add to cart
  • Masso Antico – Le Anfore 2022

    Garantie SGR +0.50 lei
    Strugurii sunt cultivați în podgoria de la Tenute Masso Antico în conformitate cu metodele de agricultură ecologică și recoltați manual. După vinificare, vinul este învechit cu dublu pasaj în amfore de cocciopesto și în butoaie de stejar francez și american. Amforele de cocciopesto, un amestec special de agregate de faianță zdrobite, fibre, fragmente de piatră, nisip, liant de ciment și apă, garantează vinului o microoxigenare controlată, iar rezultatul este un vin complet dezvoltat, cu arome deosebite și autentice.
    Asociere culinara:
    Se potriveste de minune cu carnea rosie si vanatul gatit la gratar sau in tocanite si cu branzeturi mature.
    Temperatura de servire: 16°-18° C
    IGT Salento
    Soi: Primitivo si Negroamaro
    Tip: rosu / sec / vin bio
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Tenute Masso Antico
    Tara: Italia
    75.50 lei Add to cart
  • Apogeum Feteasca Neagra 2019

    Apogeum anul VIII, adică recolta 2019, este lansat în februarie 2023, în ediție limitată de 9156 sticle. Are o culoare de un roșu rubiniu, dens și strălucitor. Aromele primare de prune, de afine și coacăze negre sunt completate de senzații de lemn dulce și cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuișoare, vanilie, sunt integrate și completează tabloul aromatic. În gust vinul este catifelat, cu taninuri moi și zemoși, meritul anilor de permanență în baric. Seduce prin densitate și postgust nesfârșit, cu final de ciocolată neagră și vișine.
    Vinificatie:
    Aici se fac vinuri precum acum 2000 de ani, în amfore de ceramică
    după metode cunoscute doar de proprietarul cramei Virgil Mandru.
    Strugurii provin dintr-o vie veche de peste 50 de ani, culeși manual,
    sortați boabă cu boabă de către propietar alături de familia lui.
    Invechirea se face în butoaie de stejar franțuzesc, timp de 2 ani, apoi se depozitează în beci unde stau la maturare în sticle timp de minimum 2 ani. Ulterior, sunt trimise probe la concursurile mondiale de renume, și doar în urma obținerii medaliei de aur sunt scoase la vânzare.
    Servire:
    15°-17° Celsius. Recomandăm minim două ore de decantare. Acest
    vin este un vin vedetă și nu sugerăm asocierea cu niciun fel de
    mâncare, ci la finalul mesei, alături de o țigară de foi și un anturaj
    adecvat.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,8%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Apogeum
    235.00 lei Add to cart
  • Apogeum Feteasca Neagra 2019 + cutie

    Apogeum anul VIII, adică recolta 2019, este lansat în februarie 2023, în ediție limitată de 9156 sticle. Are o culoare de un roșu rubiniu, dens și strălucitor. Aromele primare de prune, de afine și coacăze negre sunt completate de senzații de lemn dulce și cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuișoare, vanilie, sunt integrate și completează tabloul aromatic. În gust vinul este catifelat, cu taninuri moi și zemoși, meritul anilor de permanență în baric. Seduce prin densitate și postgust nesfârșit, cu final de ciocolată neagră și vișine.
    Vinificatie:
    Aici se fac vinuri precum acum 2000 de ani, în amfore de ceramică
    după metode cunoscute doar de proprietarul cramei Virgil Mandru.
    Strugurii provin dintr-o vie veche de peste 50 de ani, culeși manual,
    sortați boabă cu boabă de către propietar alături de familia lui.
    Invechirea se face în butoaie de stejar franțuzesc, timp de 2 ani, apoi se depozitează în beci unde stau la maturare în sticle timp de minimum 2 ani. Ulterior, sunt trimise probe la concursurile mondiale de renume, și doar în urma obținerii medaliei de aur sunt scoase la vânzare.
    Servire:
    15°-17° Celsius. Recomandăm minim două ore de decantare. Acest
    vin este un vin vedetă și nu sugerăm asocierea cu niciun fel de
    mâncare, ci la finalul mesei, alături de o țigară de foi și un anturaj
    adecvat.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,8%
    Cantitate: 750 ml
    Ambalaj: cutie personalizata
    Producator: Crama Apogeum
    280.00 lei Add to cart
  • La Pruina – Fossilente Bianco Frizzante 2022

    De culoare galben-pai acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; pe nas note de citrice, flori proaspete si note de paine crusta datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
    Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți și supuși la o presare rapidă și moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
    Asocieri : Aperitive de pește și cartofi prăjiți. Excelent și cu mâncăruri vegetariene, mâncăruri pe bază de pește și carne albă.
    Soi de struguri : Negroamaro
    Tip: vin alb frizzante / nefiltrat / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Zona de producție : provincia Brindisi
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    70.00 lei Add to cart
  • Sale!

    Nikolaos Rosu – Wild Yeast 2020

    Nikolaos Rosu este un vin fin, puternic, cu note de cirese, ciocolata si arome fine de vanilie. Gustul predominant este de cirese negre, completat de notele de ciocolata neagra totul sustinut de o mineralitate revigoranta.
    Recomandare culinara: Carne rosie pregatita la tava sau ceaun, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, tochitura de porc, berbecut la tava, branzeturi maturate
    Temperatura de servire: 16° – 18°C
    IGP Colinele Dobrogei
    Soi: Merlot (Infiintare plantatie -1976, Neculai Fulea)
    Tip: rosu / sec
    Maturare in barrique stejar: 620 zile
    Alcool: 14,9%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Histria
    112.00 lei Add to cart
  • Vieil Armagnac Delord (Millésime) 2008

    Nas proaspăt, complex și marcat de note de portocală și mentă. În gură, este intens, cu arome fine de turtă dulce, fructe uscate și portocale confiate. Sfârșit lung și picant.
    Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
    Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală. Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
    Alcool: 40%
    Cantitate: 700 ml
    Temperatura de servire: 20-25°C
    Producător: Armagnac Delord – Bas-Armagnac
    Tara: Franta
    350.00 lei Add to cart
  • Diamond Selection – Feteasca Neagra Barrique 2022

    Arome discrete de vanilie completate de note de ciocolată. Gust dominat de prune uscate pe lozniță. Final elegant, cu note ușor condimentate.
    Maturare: în baricuri de stejar românesc, timp de 24 de luni.
    Servire: Ușor răcit (14° C), decantor (20′-30′) însoțit de o cină gustoasă și de prieteni.
    DOC – CMD Husi
    Alcool: 14,5 %
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Domeniile Averesti
    68.00 lei Add to cart
  • Sale!

    Nativus – Busuioaca de Averesti 2021

    Numele îi provine din aromele puternice de busuioc de care vinul se bucură și zona în care a fost descoperit. Aroma roseului Nativa Busuioacă de Averești este intensă, un melanj delicat cu note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte – ceea ce face din acest vin un “spectacol de balet al gusturilor”.
    Gust: Intens cu arome puternice de busuioc.
    Nas: Note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte.
    Culoare: Roz somon.
    Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 7 – 8 ˚C alaturi de aperitive, salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveţi, legume la wok sau preparate la grătar și deserturi: torturi, checuri, prăjituri.
    Soi: Busuioaca de Bohotin – DOC-CMD Husi
    Tip: rose / demidulce
    Alcool: 12 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Domeniile Averesti
    36.00 lei Add to cart
  • Maeli Moscato Giallo DOCG

    Garantie SGR +0.50 lei
    Acest vin este flagship-ul producției lui Maeli, dulceața sa este echilibrată de un traseu mineral și salin care îl face versatil. Rigurozitatea vinificarii conferă finețe perlajului și il distinge pentru marea eleganță în panorama internațională a vinurilor spumante dulci. Culoarea aurie cu nuanțe de verde, realizează și mai mult stralucirea perlajului elegant, fin și persistent.
    Nas: Aroma intensă eliberează note de magnolie, iasomie, trandafiri albi și salcâm, precum și note fructate de lămâi, mandarine și piersici albe.
    Gust: În gust este cremos, moale, bine echilibrat, cu o prospețime plăcută. Bine structurat cu final lung.
    Asociere culinară: Aperitive ușoare, salată de fructe, deserturi, torturi de fructe și produse de patiserie ușoare.
    Temperatură de servire: 6-8 grade Celsius
    Soi: 100% Moscato Giallo / Muscat Galben
    Alcool: 6 %
    Tip: vin bio spumant dulce / de desert
    Cantitate: 750 ml
    Vinificatie:
    Dezciorchinare si macerare pe coaja timp de cateva ore,
    Presare moale, decantare la rece si maturare must la 0°C timp de 12 luni.
    Vinificare conform metodei Martinotti, in autoclave (rezervoare sub presiune).
    Maturare pe drojdii timp de 6 luni.
    Zahar rezidual: 100 gr/l.
    Aciditate: 5,6 gr/l.
    Tara de provenienta: Italia
    87.50 lei Add to cart