Talisker Skye a fost lansat la începutul anului 2015, iar numele său a fost inspirat de insula unde se află distileria. Sortimentul păstrează notele marine, specifice Talisker, pe care le îmbogăţeşte cu arome dulci şi bogate. Maturat într-un amestec de butoaie din stejar american refolosite şi rumenite, acest whisky este recomandat celor care consideră aroma standard ca fiind prea puternică, însă va fi cu siguranţă apreciat şi de fanii Talisker.
Notele degustării:
Miros: Note de portocală, caramel şi marţipan, cu tonuri discrete de fum.
Consistenţă: Medie, cu textură catifelată.
Gust: Aromă dulce, fructată, uşor piperată, presărată cu tonuri marine şi accente de fum.
Finish: Lung şi proaspăt, piperat pe final, cu influenţe de fum.
Talisker este singurul brand de whisky creat exclusiv pe ţărmul insulei Skye, iar caracterul marin se reflectă din plin în profilul aromatic al tuturor single malt-urilor din gamă. Mirosul şi gustul acestui sortiment standard ne poartă cu gândul la peisaje sălbatice de pe coasta scoţiană, fiind compania perfectă a amurgurilor petrecute în tihnă, acasă. Producătorii recomandă savurarea sortimentului simplu, fără gheaţă sau apă, pentru a-i simţi din plin caracterul special şi buchetul îndrăzneţ, învăluit în accente delicate de fum. Asemeni celorlalte sortimente din gamă, Talisker 10 ani este câştigător a numeroase premii internaţionale.
Notele degustării:
Miros: Note bogate de turbă cu accente de alge, apă de mare şi tonuri citrice, care îndulcesc puţin amestecul de arome.
Gust: Arome dulci şi uscate de fructe, învelite într-un nor de fum, note bogate de malţ şi un strop de piper.
Finish: Foarte lung, amplu, prietenos, dulceag, cu influenţe de fum şi piper.
Un vin plin şi catifelat, cu tanini denşi şi bine structuraţi, cu arome de fructe de pădure (cireşe sălbatice şi mure), ciocolată amăruie, esenţă de lemn dulce şi vanilie.
Asocieri culinare: Este însoţitorul perfect pentru cele mai selecte preparate din carne roşie şi vânat.
Specifică Cotnariului este culoarea strălucitoare, roz antic cu nuanţe trandafirii. Busuioaca Rose Demidulce bucură cu un gust intens fructat şi aciditate medie.
Recomandăm să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate. Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.
Note de degustare: Soi unic în peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri. Seducția e continuată de arome tulburătoare, de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie. Crescut pe dealurile molcome ale Cotnariului, vinificat intr-un registru particular, soiul de Busuioacă își schimbă identitatea, devenind astfel Busuioacă de Cotnari! Sergiu Nedelea – sommelier
Recomandari culinare: recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.
Note de degustare: Soiul din care izvora nectarul zeilor antichității, Tămâioasa Românească a găsit la Cotnari terroirul în care atinge perfecțiunea. Aici, în vechea podgorie domnească, acest strugure dă un vin extractiv, cu o adevărată explozie de arome de struguri bine pârguiți, de busuioc uscat, de fagure de miere. Gustul urmează aceeași bogăție de expresii, cu note de pere busuioace, de miere de salcâm, de ananas și de pepene galben, cu o tușă discretă de grapefruit pe final, urmată de un postgust mediu. Sergiu Nedelea – sommelier
Recomandari culinare: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
Descoperă eleganţa aparte a spumantului Fetească Neagră Colocviu Vibe de la Cotnari ce este subliniată de culoarea roz-somon, pusă în valoare de perlajul fin și persistent şi de limpiditatea cristalină.
Colocviu Vibe este un spumant cu vocație de partener perfect pentru frigărui asortate de fructe proaspete și brânzeturi, pentru cocktailuri din fructe de mare, sau pentru spumă de fructe roșii de pădure.
Vechi soi românesc, tradițional în podgoria Cotnari, Francusa Albă era sursa vinurilor domnești, fine și pline de eleganță. Are parfum floral însoțit şi gust fructat, cu nuanţe citrice la final.
Un cupaj inspirat intre soiul autohton Feteasca Neagră si Syrah, vinul are o culoare de un rosu dens, adânc cu reflexii violacee. Aromatic ne întâmpina cu o complexitate aromatica in care regăsim note de fructe de pădure, pruna uscata si mirodenii dulci orientale, piper negru, si nuanțe de scortisoara. Corpolent si generos „Imperfect rosu” 2020 este impresionant prin taninurile suple in echilibru perfect cu aromele extrase din lemnul de stejar. Un vin opulent, modern, cu un final persistent si armonios.
Unul din vinurile de referință ale acestui producator, acest spumant proaspăt, dar cremos, sec, se deschide cu mirosuri atrăgătoare de mere, fructe exotice și piersic alb care se duc la palatul mătăsos alături de coaja de citrice confiate. Aciditatea crocantă luminează aromele bogate și creează un finisaj răcoritor.