Selecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari este inspirată din arta naivă. Ea transformă obișnuitul într-un fel de poveste. Realitatea este simplificată și îmbogățită cu o atmosferă luminoasă, fericită și lipsită de griji.
Chiar și numele „Naiv” este expresiv și ușor de reținut. Designul jucăuș al sticlei combină elemente autentice românești, care, totuși, trebuie privite cu distanță față de tradițional.
Gama reprezintă vinuri realizate din soiuri de struguri românești și aduce un omagiu podgoriilor Cotnari.
Selecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari este inspirată din arta naivă. Ea transformă obișnuitul într-un fel de poveste. Realitatea este simplificată și îmbogățită cu o atmosferă luminoasă, fericită și lipsită de griji.
Chiar și numele „Naiv” este expresiv și ușor de reținut. Designul jucăuș al sticlei combină elemente autentice românești, care, totuși, trebuie privite cu distanță față de tradițional.
Gama reprezintă vinuri realizate din soiuri de struguri românești și aduce un omagiu podgoriilor Cotnari.
Selecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari este inspirată din arta naivă. Ea transformă obișnuitul într-un fel de poveste. Realitatea este simplificată și îmbogățită cu o atmosferă luminoasă, fericită și lipsită de griji.
Chiar și numele „Naiv” este expresiv și ușor de reținut. Designul jucăuș al sticlei combină elemente autentice românești, care, totuși, trebuie privite cu distanță față de tradițional.
Gama reprezintă vinuri realizate din soiuri de struguri românești și aduce un omagiu podgoriilor Cotnari.
Vin unic în DOCa Rioja realizat prin metoda ancestrală de origine italiană AMARONE . Strugurii din podgorii extrem de vechi, recoltați devreme și întinși pe paturi de paie pentru a-i lăsa să se usuce și să concentreze zahărul și să-i deshidrateze timp de cel puțin două luni.
Vedere: negru extrem de dens și profund.
Nas: Arome de lichior de cirese, smochine negre, scortisoara si sos de prune. Note de piper verde și ciocolată.
Gură: Aciditate medie, echilibrat și alcoolic, arome de cireșe negre, smochine, Kirsch, zahăr brun și ciocolată.
Recomandări culinare: Friptură, tocănițe tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi curate, rață portocale, vânat, friptură de rață cu oțet de Modena, cârnați, foie etc.
Historia de Santalba reprezintă punctul culminant al carierei lui Santiago Ijalba. După o viață dedicată producerii de vinuri grozave, Santiago termină cercul cu acest cuvèe unic.
.Vedere: Culoare neagră intensă cu reflexe de cireș. Foarte profund.
Nas: Nas intens si definit de fructe coapte. Complex și atractiv cu note de amaretto, biscuiți, violete, gălbenușuri de ou, cassis. Note de tutun, cacao, caramel, lemn dulce și minerale.
Gură: atac bun cu corp și aciditate bună, structură excelentă, final floral echilibrat și lung. Persistență enormă și potențial de îmbătrânire.
Recomandări culinare: Friptură, tocănițe tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi curate, rață portocale, vânat, friptură de rață cu oțet de Modena, cârnați, foie gras etc.
Vin realizat cu struguri Tempranillo din regiunea Haro, recoltați la punctul potrivit de coacere pentru a oferi prospețime, aciditate și potențial aromatic. Fermentarea s-a desfasurat la temperatura controlata in rezervoare de inox si odata terminata si dupa o scurta sedere in butoaie de stejar a fost imbuteliata, realizandu-se un asamblaj a tuturor proprietatilor sale.
Aspect : Roșu cu tonuri negre care denotă tinerețe și margini ușoare de plăci.
Nas : Foarte aromat, fructat si proaspat. Note finale ușoare care amintesc de vanilie.
Gură : Fructul său, aciditatea plăcută și o surpriză fantastică de prospețime.
Recomandari culinare: Gratare, preparate din orez in general, friptura de carne si tocanite traditionale, paste, pui curry, burritos, fajitas, pizza, paste bolognese, tapas si pinchos etc.
Bumbu este un rom excelent produs in Barbados din cele mai bune ingrediente naturale si apa extra-pura. Trestia de zahar atent selectionata din Caraibe si America de Sud confera bauturii o textura extrem de fina, in timp ce mineralele prezente in aceasta planta imbogatesc semnificativ aroma romului. Echilibrul perfect al bauturii reiese din blendul unic ce reuneste distilate din opt tari diferite, fiecare din acestea fiind invechite individual pana la 15 ani in butoaie de bourbon din Kentucky.
Caracteristici organoleptice:
Miros: Note de vanilie si banana, accente lemnoase
Gust: Profil elegant cu note de vanilie, caramel, stejar, scortisoara, nuci prajite
“Acest vin este facut din struguri nascuti dintr-un sol care creste viata. Langa care au venit un pic de soare, un pic de ploaie, un pic de vant, de ceata, de caldura si de nori. Si multa munca din mainile oamenilor care se intalnesc cu via in fiecare zi.
Iar alaturi de ele, am imbuteliat in aceasta sticla timp, atentie si pasiune. Pasiune pe care am cultivat-o si crescut-o atat in Romania, cat si in Africa de Sud, prin cele peste 40 de campanii de vinificatie pe care le-am avut de-a lungul timpului.Si pe care vreau sa o dau mai departe in fiecare pahar gustat.” Razvan Macici
Note de degustare: O Feteasca Neagra tipic romaneasca vinificata cu maiestrie din struguri autohtoni, culesi manual in zona Dealu Mare, sortati si desciorchinati fara zdrobire si macerati printr-un sistem dublu de “pigeage” manual. Fermentatia malolactica are loc in butoaie de 300 litri, iar maturarea are loc in cinci butoaie noi din lemn romanesc timp de 2 ani si 6 luni. Vinul este imbuteliat fara filtrare si a fost pastrat inca 4 luni in sticla inainte de a iesi pe piata. Are potential mare de invechire, de 10-15 ani.
Nas: Buchet elegant si intens in arome fructate puternice si robuste, note de vilete, senzatii elegante de trufe si condimente uscate.
Gust: Gustul este fin si matasos, cu structura atletica datorita taninurilor energice si foarte bine slefuite, ce reusesc sa transmita in acelasi timp suculenta, forta si finete. Prezinta note de prune afumate si senzatii de ciocolata, culminand cu un postgust lung si amplu,in care se resimt tente de ciocolata amara si cirese negre, pe un fundal de cuisoare si scortisoara.
Asociere culinară: Este ideal alaturi de carne de vita, miel, vanat si mancaruri traditionale.
Temperatură de servire: 12-15 grade Celsius
Soi: Feteasca Neagra
Tip: rosu / sec / nefiltrat
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Acest vin este vinificat de Razvan Macici, produs la Crama Mierla Alba si imbuteliat la Crama Rasova.
Free Zante Alb 2021 este primul vin Caii de la Letea in varianta “petiant”. Recomandarea noastra reprezinta “spiritul de vita libera”, caracteristic cramei de la Sarica Niculitel.
Vinul realizat din struguri Aligote este unul proaspat si vioi, cu arome de fructe, pelin si cicoare.
Degusta-l la 10 grade Celsius, alaturi de aperitive pe baza de branzeturi, salate usoare, fructe de mare sau salate cu fructe.