Vin Pastoral Licoros Rosu Dulce de Desert ( denumire veche Cagor )
Este un etalon al vinurilor de desert. Se produce din soiul Cabernet Sauvignon cultivat in regiunea de Sud a Republicii Moldova, centrul vitivinicol Comrat. Calitatea inalta a strugurilor, tehnologia originala de producere a permis obtinerea unui vin unicat de culoare rubiniu-inchis cu gust plin, catifelat, cu aroma de prune uscate.
Vinul provine din struduri recoltati de pe solurile stancoase ale podgoriei Minis. Este un vin rosu corpolent cu o culoare rosie-rubinie, cu taninuri catifelate si un gust amplu.
Se serveste alaturi de preparate din carne de vanat la o temperatura de 17-18 grade Celsius.
Notele clare de fructe proaspete, prune și căpșuni.Puternic, plin, dulce și cu o textură excelentă pe gust. Malicchia Mapicchia este o meditație vin perfect pentru mai multe combinații: de la deserturi la paste uscate, brânzeturi îmbătrânite,brânzeturi aromate, picante sau albastre, servite și ele cu gemuri pentru un contrast izbitor între puternic și arome dulci. Ideal și cu mâncăruri din carne
Roșu purpuriu, cu intense reflexe violacee și limpiditate bună. Arome intense de fructe negre (afine, cireșe negre), aspecte de afumat și de piele, alături de nuanțe de piper negru. Aciditate bine integrată, corp bine pronunțat, cu taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat cu un bun echilibru între arome, alcool și taninuri. Final lung, cu aspecte de vișine coapte și condimente.
Recomandam acest vin cu: Brânzeturi cu chimen, Carpaccio de vițel, Barbeque, Vânat (căprioară) cu sos de muștar, Cotlete de miel.
Roşu-granat, vinul dezvoltă parfumuri delicate de vişine şi fructe de pădure, dar şi tonuri de cacao, ierburi şi o interesantă tuşă de bacon afumat. Corpul mediu, zvelt, cu o structură bună şi un echilibru corect, cu taninuri înca astringente, susţine arome de fructe negre şi cacao, dar şi atingeri vegetale, care amplifică
senzaţia de suculenţă.
Maturare: timp de 12 luni în butoaie de stejar franţuzesc, a două folosinţa.
Recomandam o aerare scurtă a vinului și o temperatură de servire de 16-18º C.
Îngemănare între Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, vinul aduce câte ceva de la fiecare soi.
Parfumuri diafane de flori de câmp, miere şi caisă albă se împletesc plăcut cu notele de cireaşă şi măr roşu proaspăt, dar şi cu tuşe vegetale, care îi amplifică senzaţia de prospeţime. O parte din Feteasca Regala a fost maturată în butoaie noi din stejar românesc timp de 4 luni .
Recomandam o aerare ușoară a vinului și o temperatură de servire de 8 – 10 º C.
DOC-CMD Dealu Mare
Soiuri: Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificata in alb
Cuvée Charlotte poartă numele fiicei Contelui Guy de Poix, fondatorului SERVE şi ni se prezintă ca un un vin roşu încântător, complex şi plin de viaţă, cu structură şi echilibru excelente. Trei soiuri roşii aromate îşi unesc calităţile pentru a contura această expresie care se exprimă extrem de natural în pahar, şlefuită de o maturare în barrique de stejar ce se întinde pe 8-12 luni.
Savuraţi Cuvée Charlotte la o temperatură recomandată de 16-17°C, împreună cu brânzeturi mature, preparate sofisticate pe bază de carne roşie sau deserturi cu ciocolată amară.
Gust: Fructat: mure roșii, fructe coapte (vișine, prune); un vin elegant dar puternic, cu tanini șlefuiți care se îmbină perfect cu aciditatea; echilibrat, cu senzație de dulce, final lung și persistent
Încântătoare vizual, prin culoare cristalină și dansul plin de eleganță al bulelor, această Fetească Regală te inspiră și te atrage în visare cu buchetul său bine echilibrat de arome delicate de fructe exotice dulci și nuanțe florale.
Gustul proaspăt și răcoritor este completat de un final surprinzător de armonios și îndelungat nuanțat de bogate arome de piersici și mango.
Vin ușor efervescent cu arome delicate de zmeură și fructe de pădure care se regăsesc și în gustul și postgustul vinului. Efervescența și fructuozitatea vinului ne oferă un vin plin de viață pentru orice ocazie. Obținut prin cupajarea soiurilor Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Blaufrankisch cu adăugare fină de bioxid de carbon.
DOC Minis
Struguri: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Blaufrankisch