Afișez 277–288 din 701 de rezultate

  • REDUCERE

    ”Kula”2021

    In 1970,cand a fost plantat soiul Chasselas Blanc ,oamenii au conservat numele acestui plai,Kula,tocmai pentru ca se afla in cel mai inalt punct al dealului de la Silagiu,la 324 metri.Dupa o jumatate de secol,am considerat ca merita sa incercam sa facem un vin monovarietal din acest soi,cu interventii minime atat in vie cat si in crama. Dedicat oamenilor curiosi si sensibili inspre vinurile de Terroir.

    Soi: Chasselas Blanc

    Tip: alb / sec (cu nuante de fume)

    Alcool: 12,2%

    Cantitate: 750 ml

    Producator: AGAPE arta&natura

    48.60 lei Adaugă în coș
  • Rose”Fashion Victim” – Astoria

    Tehnologie:
    O parte din strugurii roșii, separat fermentați și supuși unei scurte macerări, sunt cei care dau vinului acea culoare și acele tonuri specifice, atât de căutate de producătorii de vinuri spumante „clasice”, îmbinând aroma specifică și corpolența.
    Procesul atent și riguros de transformare a vinului de bază în spumant timp de 20-30 de zile, la temperaturi joase, are ca rezultat un produs echilibrat, delicat, desăvârșit, de o înaltă eleganță și complexitate.
    Caracteristici organoleptice:
    Perlaj: foarte fin, cu o transparenta stralucitoare, cu umbre rubinii
    Culoare: roz delicat
    Buchet: delicat, sugestiv, cu note de fructe proaspete si flori albe
    Gust: sec, bine conturat, energic, armonios si parfumat delicat
    Temperatura de servire: 7 – 8° C
    Soi: Pinot Noir
    Alcool: 11 % vol.
    Tip: spumant rose / Extra Dry
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Regiune viticolă: Veneto
    Tara: Italia
    60.00 lei Adaugă în coș
  • Astoria ”Fashion Victim”- Moscato Rose

    Vin spumant roz și aromat, perfect pentru deserturi. Se obține din struguri Malvasia Nera și Moscato Bianco, o viță de vie din Marea Mediterană de Est al cărei nume derivă din aroma moscului care îl deosebește. Răspândită în sudul Italiei, această viță de vie a început să se răspândească în nord încă din Evul Mediu. Ambele vii care dau naștere acestui vin spumant sunt cultivate pe proprietatea Val de Brun, din provincia Treviso. Strugurii sunt recoltați noaptea pentru a profita de temperatura scăzută, păstrându-și astfel moștenirea aromatică. Cei mai buni struguri sunt aduși imediat în pivniță și supuși procesului de vinificare care implică criomacerarea pentru a păstra intacte aromele fructate ale strugurilor și o scurtă macerare în contact cu cojile strugurilor Malvasia Nera pentru a transfera culoarea delicată roz. În acest fel, s-a născut un vin spumant de desert care impresionează și prin aspectul său tineresc, demn de numele Fashion.
    Un vin spumant fructat și delicat dulce, perfect pentru a încheia o cină cu un desert frumos de ciocolată.
    Temperatura de servire: 5 – 8° C
    Soi: Malvasia Nera, Moscato
    Alcool: 7%
    Tip: spumant / rose / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Regiune: Veneto
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    60.00 lei Adaugă în coș
  • Astoria – Moscato ”Fashion Victim”

    Acest vin spumant dulce s-a născut în proprietatea Astoria, în inima zonei Conegliano Valdobbiadene, un teren cu o istorie a vinului antică și renumită. Acest vin spumant delicat dulce este creat în beciurile cramei Astoria, o realitate importantă ale cărei capodopere prețioase sunt prezente în cele mai bune și mai exclusiviste restaurante și baruri de vin. Solul de cultivare al strugurilor Moscato Bianco, singurul folosit pentru a crea acest vin spumant, este deosebit de bogat în minerale și este eterogen cu prezența argilei, calcarului și scheletului care conferă acele arome și parfumuri tipice. Metoda de cultivare este Sylvoz, cu o densitate cuprinsă între 4000 și 4500 de plante pe hectar. Recolta este manuală spre sfârșitul lunii septembrie, strugurii sunt aduși în pivniță unde boabele sunt presate ușor. Aceasta este urmată de criomacerare și decantare statică a mustului liber și de prima fermentare în butoaie de oțel la o temperatură strict controlată, cu adăugarea de drojdii selectate. Pentru câteva săptămâni vinul este lăsat în contact cu drojdia nobilă. După prima fermentație urmează a doua fermentație în conformitate cu metoda Martinotti Charmat în autoclavă. Procedura de producție se încheie cu stabilitate tartrică și îmbuteliere. Urmează un rafinament suplimentar în sticlă.
    Acest vin spumant este perfect ca acompaniament la deserturile delicate. Perfect după masă.
    Perlaj: fin, cu bule dense și persistente
    Culoare: galben-pai, cu reflexii verzui, strălucitoare
    Buchet: parfum specific de Muscat, distinctiv și delicat, cu note de piersică, salvie și cimbru
    Gust: profund aromat, dulce delicat, echilibrat
    Teperatura de servire: 5 – 8° C,
    Soi: Moscato Bianco
    Alcool: 7 %
    Tip: spumant / alb / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Regiune : Veneto
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    60.00 lei Adaugă în coș
  • “Corderíe” Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

    Strugurii recoltați în podgoriile deluroase sunt presați ușor.
    Fermentarea primară a mustului la temperatura de 16/18 ° C este urmată de un proces de spumare la temperatură scăzută pentru a respecta aromele prețioase pe care le putem aprecia în buchetul său floral, într-un gust placut moale și armonios.
    Să-l gustăm ca pe un aperitiv, cu aperitive delicate sau în perfectă concordanță cu fructe de mare la grătar.
    Soi: Glera
    Tip: prosecco alb / Extra Dry
    Alcool: 11 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    82.00 lei Adaugă în coș
  • Prosecco Astoria Galie / Doc Treviso – Extra Dry

    Tehnologie:
    Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului. Fermentarea primara are loc la 18 °C cu drojdii selectionate autohtone, in recipiente de inox. Vinul nou, astfel obtinut, este pastrat pe drojdiile nobile pentru o luna, apoi este filtrat si turnat in autoclave unde are loc formarea spumei. Al doilea proces de fermentare are loc la 18 °C, timp de 20-25 de zile, cu drojdii selectionate. Urmeaza un alt proces de rafinare pe drojdii pentru alte 5-10 zile. Dupa imbuteliere, vinul este lasat sa se odihneasca in sticla pentru cateva saptamani.
    Caracteristici organoleptice:
    Perlaj: fin si persistent
    Culoare: galben-pai pal
    Buchet: elegant, fructat si floral
    Gust: caracteristic, placut si armonios
    Temperatura de servire: 5 – 6 C
    Soi: Glera
    Tip: prosecco alb / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara de origine: Italia
    70.00 lei Adaugă în coș
  • 1000 de Chipuri – Tamaioasa Romaneasca 2023

    DOC Dealu Mare
    Soi: Tamaioasa Romaneasca
    Alcool: 12,5 %
    Cantitate: 750 ml
    Prodductie: 5700 sticle
    Tip: alb / sec
    Producator: Divine Area / 1000 de Chipuri
    56.00 lei Adaugă în coș
  • Iordache – Feteasca Alba 2022

    Pentru noi, cei care astazi ne bucuram cand degustam aceasta sticla de vin, poate nu conteaza cine este autorul, cine munceste via, cui a apartinut acel pamant.
    In semn de respect am hotarat ca fiecare vin sa poarte numele si chipul persoanei de la care noi am achizitionat acel pamant.
    Productie 11540 sticle
    DOC – CMD Dealu Mare – Fintesti
    Soi: Feteasca Alba
    Tip: alb / sec
    Alcool: 13,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: crama 1000 de Chipuri
    70.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    AVINCIS – Spumant Matoda Traditionala

    Cupaj din 75% Crâmpoșie Selecționata si 25% Pinot Noir, acest spumant este creat prin metoda tradițională.
    Culoarea sa este galben foarte deschis, ușor nuanțat.
    Acest vin are un buchet elegant si proaspăt de flori albe, fan cosit si brioșă.
    Gustul său este vioi cu bule fine si persistente, lăsând sa apară o mineralitate pronunțată.
    Acest vin spumant poate fi consumat imediat dar îşi va păstra prospețimea și în următorii 2 -3 ani.
    A se servi la 7˚C alături de aperitive și fructe de mare.
    Cupaj: Cramposie si Pinot Noir
    Tip: vin spumant / extra brut / metoda traditionala
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Avincis
    85.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    AVINCIS – Cuvee Grandiflora 2017

    Cabernet Sauvignon (50%) şi Merlot (30%) sunt soiuri de struguri prezente de mult timp în România care s-au adaptat foarte bine zonei Drăgăşani, dând naştere unor vinuri deosebite. Negru de Drăgăşani (20%) este un soi unic şi interesant ce îşi are originile în solul din Drăgăşani, unde şi-a dezvoltat caracteristicile unice.
    50% din acest cupaj este maturat timp de 16 luni în butoaie frantuzesti noi din stejar.
    Culoarea acestui cupaj este rubiniu inchis profund. Acest vin are un buchet puternic de coacăze negre proaspete şi violete cu o uşoară notă de ciocolată. Gustul său generos şi intens fructat este îmbrăcat într-o subtilă notă de cafea proaspăt prăjită. Taninii mătăsoşi şi copţi asigură vinului un potenţial bun de învechire.
    A se servi la 18°C, alături de carne de vită la grătar.
    DOC – CMD Dragasani
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot, Negru de Dragasani
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Avincis
    148.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    AVINCIS – Negru de Dragasani 2019

    Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.
    Cel mai recent vin creat de Crama AVINCIS are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireșe negre și afine, cu nuanțe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireșe și o ușoară nuanță de piper proaspăt.
    A se servi la 17°C, alături de carne înăbușită în sos de vin.
    DOC – CMD Dragasani
    Soi: Negru de Dragasani
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Avincis
    85.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Cuvee Andrei – Cabernet Sauvignon 2019

    Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul românesc care a îmbrățișat cu grație și eleganță pământul din Drăgășani, luând tot ceea ce este mai bun din sol.
    40% din acest vin este învechit în baricuri (noi în proporție de 90%) timp de 14 luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.
    Culoarea acestui cabernet este rubiniu închis profund. Acest vin are un buchet predominant de coacăze negre proaspete cu o notă de stejar. Gustul său profund de fructe proaspete este combinat cu o ușoară notă de vanilie.
    A se servi la o temperatură de 18°C alături de friptură de miel și legume.
    DOC – CMD Dragasani
    Soi: Cabernet Sauvignon
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Avincis
    85.50 lei Adaugă în coș