Nas: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcâm și safran, completate cu nuanţe fine de vanilie si citrice.
Gust: intens, mieros și complex cu nuanţe de ananas și citrice. Poseda o aciditate echilibrata si un post-gust proaspat, elegant şi prelung.
Culoare: limpede cristalin, galben pai auriu, cu reflexii verzui.
La Petite Sophie este un cupaj extraordinar de Fetească Regală,Chardonnay şi Riesling din gama Premium Gitana, maturat pe o perioadă de 4 luni în baricuri de 225l.
Sortimentul se adresează în special celor care preferă vinuri complexe şi impunătoare, cu buchet intens.
La Petite Sophie este excelent structurat şi îmbină frumos notele fructate cu cele lemnoase pentru a oferi o experienţă gustativă greu de uitat.
Culinar, vinul se potriveşte cu preparate din fructe de mare, pește și bucate din carne albă, se potriveste perfect cu paste in sosuri albe, supe crema de sparanghel, spanac, etc.
Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
Culoarea acestui Chardonnay este galben-aurie ca razele soarelui de toamna. Un vin cu un buchet bogat si complex cu note de flori de camp, samburi de caise, caramel sarat si vanilie. rezultate in urma maturarii la barrique timp de 9 luni.
Gustul usor citric cu arome delicate de caise confiate, unt topit si faguri de albine.
Vinul este fin si elegant usor de asociat cu branzeturi maturate, preparate din peste si carne alba, recomandat pentru cele mai rafinate gusturi.
Vinul prezinta o culoare rubinie superba. La o prima evaluare olfactiva incanta printr-o combinatie de fructe rosii si negre ca zmeura, prune, coacaze negre si cirese. Maturarea in baricuri noi de stejar frantuzesc aduce densitate vinului dar si complexitate prin note fine de vanilie, scortisoara, tabac si piele. Gustativ vinul este echilibrat, intens, cu o aciditate pe masura, taninuri catifelate dar puternice si elegante. Post gustul imbina intr-un mod placut aromele secundare cu note specifice maturarii in sticla.
”Constanti”vorbeste despre traditie,despre darzenie,in limbajul milenar al vinului bun.
Completam gama Bacanta Special Edition cu un vin savuros si unic. Traminer Roz este obtinut doar in ani favorabili, cand clima rece ne-a perfectionat atat aromele exotice cat si tipicitatea soiului.
Traminerul Roz este un soi de strugure care impresioneaza prin aroma sa exotica si aciditatea crocanta. Cultivat cu precadere in Germania, Alsacia si Alto Adige, Gewurztraminerul este un soi de clima rece care ne ofera vinuri usoare si expresive. Desi are multe similitudini cu Muscatul, Gewurztraminerul are tendinta sa fie mai aromat, cu o aciditate mai joasa si nivel alcoholic mai ridicat.
Cu o culoare roz pal cu reflexii portocalii, acest vin impresioneaza printr-o aroma pregnanta de lychee, petale de trandafir si gref roz.
Gustativ vinul este echilibrat cu o aciditate vibranta, alcool modic si un post gust fructat si savuros.
Exuberant, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce, cu o tentă de vanilie. La gust, e rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool. Structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung, elegant și aromatic.
Soi: Primitivo (Zinfandel)
Culoare: roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet
Miros: exuberant, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce
Gust: rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool; structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate; postgust lung, elegant și aromatic
Recomandări gastronomice: excepțional cu preparate picante și orientale, vițel, miel, coaste afumate, fripturi cu coriandru, paste (penne all’arrabbiata, spaghetti alla carbonara, raviolli), carne roșie la grătar, friptură, tocană, brânzeturi maturate
Alcool: 14%
Litraj: 1500 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat cel puțin 8 luni în butoaie de stejar franțuzesc.
97 Puncte Luca Maroni:Caracterul și căldura vinului din Puglia la superlativ! Dacă vă plac vinurile bogate, corpolente și catifelate, acesta e vinul. Parfum vanilat, picant, pe note de prune, fructe de pădure, cireșe coapte, cicocolată neagră. În gură, caracterul picant al soiului se împletește cu complexitatea, textura superbă și intensitatea fructului. Un vin profund și seducător, de o mare prospețime.
Soi: Primitivo (Zinfandel) – struguri culeși și selecționați manual
Culoare: roșu-rubiniu intens
Miros: elegant și complex, cu parfum vanilat, picant, pe note de prune, fructe de pădure, cireșe coapte, cicocolată neagră
Gust: se distinge prin eleganța rafinată; rotund, cald și deosebit de catifelat, cu o mare bogăție și varietate de arome dominate de prune, gem de fructe de pădure, lichior de cireșe și stejar; textura excelentă se identifică cu terroir-ul; final lung și elegant, în care se păstrează întreaga prospețime a vinului
Maturat 16 luni in butoaie de stejar acest vin de un rosu rubiniu intens se impune in primul rand la nivel olfactiv,unde aromele de fructe negre (visine,mure,prune) sunt imbogatite cu note puternice dar rafinate de nucsoara.
Te acapareaza apoi cu un corp mediu spre plin,cu alcool bine integrat,structurat cu tanini fini si o aciditate buna,foarte frumos echilbrata de o savoare deosebit de vie a fructelor.
Pofta de al degusta din nou si din nou,este intretinuta constant cu ajutorul post- gustului lung si abundent.
Exact cum spune și numele, Flori de Gheață se referă la faptul că strugurii de Tămâioasă Românească au fost culeși la primele înghețuri din vie. Culoarea galben aurie și strălucitoare cu densitate de vin dulce, structurat. În nas este proaspăt și delicat, cu senzații ce amintesc de fructe cu pulpă albă, coapte și zemoase. Piersici și caise, struguri bine pârguiți și aliuri de ananas, migdale și vanilie. Gustul este caracteristic unui vin produs din struguri recoltați târziu, iar senzațiile dominante sunt de dulceață de portocale, caise, fructe exotice confiate, ananas și litchi. Foarte bine balansată aciditatea ce susține perfect zaharurile remanente.
Servire:
Recomandăm o temperatură de servire de 12 grade C, care să pună în evidență caracterul elegant al vinului alături de deserturi în foietaj cu dulcețuri de citrice.
Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare: min. 36 de luni
Tip: spumant alb / brut
Plai: Kiscsere, Tóka
Vol alc.: 12%
Dosage: 8 gr
Aciditate: 6,45 gr/L
Sticlă: 1500 ml
Degorjare: 2022
Producator: Crama Carastelec
MEDALII:
BEST IN CLASS Romanian NV Brut – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
National Champion – Best Romanian Sparkling Wine – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
BEST IN CLASS – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA MAGNUM prin maturare îndelungată de minim treizeci de luni. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de fructe roșii și cele de brioșă provenind din maturarea îndelungată de 36 de luni în sticlă. Un rose “serios”, profund, somptuos, elegant și proaspăt.
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare: min. 36 de luni
Tip: spumant rose / brut
Plai: Tóka
Vol alc.: 12%
Dosage: 9 gr
Aciditate: 6,6 gr/L
Sticla: 1500 ml
Degorjare: 2022
Producator: Crama Carastelec
Carassia Rosé Magnum a câștigat medalie de aur la Campionatul Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante 2022 din Londra, și i-a fost distins titlul de Campion National, cel mai bun spumant din România. Premiul special Best in Class i sa acordat pentru cel mai un spumant rose non-vintage.
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.