Un compagnion perfect pentru brânzeturi proaspete grase, paste, pește, raci de râu și chiar sarmale, deoarece aciditatea și prospețimea, caracteristice soiului, îl susțin și recomandă.
Aspect: verzui intens proaspăt, cu reflexii aurii.
Miros: măr verde de vară, citrice și piersici în pârgă.
Gust: prospețime mare, aciditate ridicată, dar în acord perfect cu zaharurile, densitatea și mirosul.
Buchet: eteric, delicat, foarte personal, nota aromatica puternica
Recoltarea are loc manual în septembrie urmată de presare moale cu o scurtă macerare la rece a cojilor și decantare statică a mustului. Fermentarea sa primară are loc în recipiente de oțel la 18/19°C cu drojdii selectate. Vinul nou se tine pe drojdia fine cateva saptamani; următoarea fază este a doua fermentație care durează 20/25 de zile la 18°. Odată terminat, spumantul se păstrează pe drojdie câteva săptămâni. Se trece apoi la stabilitatea tartrica si la imbuteliere.
Buchet: elegant, bine conturat, fructat, cu aromă specifică
Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când ating echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18-19 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat cu pieliţele strugurilor pentru o lună, apoi este limpezit şi transferat în autoclave, unde se transformă în spumant. A doua fermentaţie are loc la 16-18 °C, întotdeauna cu drojdii selecţionate, timp de 25-30 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.
Un vin care a avut o maceratie peliculara de 5 zile timp in care a pornit fermentatia alcoolica. Dupa cele 5 zile,vinul a fost transferat in butoaie de lemn de 500 litri unde a continuat fermentarea.
Un vin cu caracter puternic. Poate fi savurat proaspat sau de pastrat cu rabdare pentru a descoperi evolutia.
Acest vin este rodul unei pasiuni străvechi, născută din mâinile pricepute ale oamenilor îndrăgostiți de țara lor natală. Obținut din presarea strugurilor nobili crescuți între dealuri și mare, într-un mediu căruia natura i-a dat frumusețe și căldură, acest Nero di Troia este un vin de o mare eleganță și tipicitate.
Podgoria este situată în Borgo Tressanti, în districtul geografic numit Daunia. Solul fiind nisipos, permite dezvoltarea viței de vie în cele mai bune condiții. Apropierea de mare a podgoriilor Podere29 aduce avantaje considerabile, atât pentru tipul de nisip cât și pentru solul extrem de mineral. Recoltarea, efectuată la primele ore ale dimineții, începe între sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. Fermentarea alcoolică are loc în butoaie din oțel inoxidabil, unde are loc și fermentația malolactică. Procesul de vinificare se finalizează prin rafinarea în butoaie de stejar francez.
De un roșu rubiniu intens, are arome de fructe de pădure negre cu tonuri succesive de cacao, scorțișoară, chimen și ienupăr. La gust este învăluitor, plin, corpolent și tanic pe bună dreptate, cu tonuri catifelate și un final echilibrat și foarte lung.
Vin potrivit pentru alimente bogate în arome, feluri de mâncare condimentate, carne roșie prăjită și la grătar, vânat, brânzeturi și mezeluri. Este indicat să fie defăcut cu cel puțin o oră înainte de servire.
Un cupaj indraznet, din sase soiuri, care ii confera o mare complexitate. Culoare galben pai cu reflexe verzui, strălucitor. Nas exotic, cu note de flori de primăvara, salcâm, primule, menta, mar auriu, ananas, pomelo si vanilie.
Mineralitatea și sapiditatea subliniaza complexitatea sa intriganta, pretandu-se foarte bine invechirii. Gustul este persistent, elegant si invaluitor.
Temperatura de servire recomandata este de 8-10 C. Poate insoti elegant preparate din crustacee, peste sau risotto dar si o tarta cu crema de vanilie sau un cheesecake cu glazura din fructul pasiunii.
DOC – CMD Dealu Mare
Cupaj: Feyeasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Aligote,Tamaioasa Romaneasca si Riesling Italian
Cuvee Rose Migala Cuvee 25, este un vin roze obţinut din Feteasca Neagra, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon. Vinul scoate mai întai în evidenţa arome olfactive de flori de cireş japonez, frezii, zmeura, pomelo, nectarine şi ierburi mediteraneene. Pe palat, gasim arome de dulceaţa de fragi.
Savuraţi acest roze la 8-10 grade Celsius, alaturi de aperitive franţuzeşti, salate sau ştiuca umpluta.
Este un maturat jumatate în butoaie noi, jumatate in butoaie de a doua si a treia trecere, cu note florale și de fructe negre. Coacaze negre si rosii zdrobite, dulceata de prune, dar si o nota de cedru sau mir. Oxigenarea scoate la iveală note de grafit. Nasul este proaspăt, răcoros, dar intens si complex.
Gustul este mediu spre plin, cu o coloana solida de taninuri rotunde cu granulatie fina, sustinut de aciditatea vibranta a fructelor rosii si negre, cu un final lung.
Temperatura de servire 14-16 C si poate fi excelent acompaniat de preparate din vanat cu par, fripturi la cuptor sau, de ce nu?, o tochitura moldoveneasca. La desert ar fi perfect lângă un cozonac.
Te-ai gândit vreodată ce face un vin să fie bun? Pentru noi răspunsul este grija pentru calitate și atenția pentru aromele care fac din fiecare pahar o experiență unică.
De aceea, enologul nostru, Aurel ROTĂRESCU, a propus pentru Cuvée Amaury 2021 o rețetă formată din 50% sălbăticie – Sauvignon Blanc, 30% pasiune fructată – Chardonnay și 20% finețe și echilibru – Riesling de Rin. Toate adunate într-un singur loc: Podgoria Dealu Mare.
Strugurii fac vinul iar ei sunt influențați de ploaie, de soare, de frig, de pământ. De asta, în fiecare an gustul lor diferă. Uneori sunt mai dulci și mai seci, alteori mai apoși și mai puțin dulci. Acest lucru se observă și în vin. Toate aceste condiții au făcut din Cuvée Amaury 2021 un vin cu alcool moderat și o prospețime deosebită datorată acidității naturale a strugurilor culeși manual. Finalul lung, ușor dulce, te va lăsa cu un gust plăcut după fiecare pahar, oferindu-ți încrederea necesară ca să mai servești încă unul.
Nota de eleganță și feeria de arome pentru Cuvée Amaury 2021 este asigurată de maturarea vinului vreme de 4 luni în baricuri din stejar francez de 1 și 2 ani – dulapul nostru cu mirodenii. Am ales stejarul pentru că are calitatea de a imprima o serie de gusturi și de arome vinurilor, adăugându-le valoare și o notă de rafinament.
Vinul Cuvée Amaury 2021 îl poți servi rece (13°C – 14°C) ca aperitiv sau în compania unor preparate din pește sau carne albă. Iar dacă îl păstrezi vreme de 10 ani în condițiile de temperatură, umiditate și luminozitate optime, îl poți transforma într-un cadou special pentru cei dragi.
DOC – CMD Dealu Mare
Cupaj: Sauvignon Blanc 50% Chardonnay 30% Riesling de Rin 20%
Sunt gusturi, arome și mirosuri care îți rămân în suflet și pe care dorești să le mai simți o dată. Așa vei descoperi într-un pahar de Cuvée Guillaume 2020 toată intensitatea trăirilor care au contribuit la adultul de astăzi. Îți amintești cireșele furate din grădina bunicii și pe care ni le puneam după urechi pentru a ne face cercei? Aroma lor îmbietoare te întâmpină în gustul acestui vin corpolent, dar delicat.
Mirosul ți-e stimulat de aceeași tentă fructată, însă ușor condimentată și cu note de sâmbure de migdale. Vei percepe cu acuitate senzațiile ce te încearcă. Cu măiestria unui pictor vei da forme și culori viselor tale. Cele mai ascunse dorințe vor prinde viață pe scena pe care tu o regizezi.
Regăsește-ți echilibrul cu tine, așa cum două soiuri emblematice s-au reunit în acest vin sublim: Pinot Noir și Fetească Neagră. Ce deliciu mai mare pentru papilele tale gustative decât această combinație de soiuri obținută din strugurii atent selecționați din podgoria Dealu Mare.
Ți-am stârnit curiozitatea? Ești pregătit să mergi din nou pe aleea amintirilor? Atunci creează-ți o poveste autentică asezonând acest vin cu aperitive ușoare, friptură de rață sau vânat și astfel, vei beneficia de o experiență specială. Savurează-l la o temperatură de 13°-14°C pentru a simți intensitatea și gustul fin.
Obținut prin metoda saignee (scurgerea gravitațională a mustului), vinul rose Cuvée Sissi 2022 poate fi savurat la 10°-11°C alături de aperitive sau de mese ușoare de vară. Fiecare bob de strugure este în perfectă armonie cu tine. Vei tresări la vibrația gustului citric așa cum atingerile ei îți fac inima să pedaleze.
Îmbrățișează-i trupul cu toată puterea și deveniți unul singur. Trăiți momentele acestea din plin așa cum se poate consuma Cuvée Sissi 2022 pentru care nu recomandăm învechirea.
Ți-am atras atenția? Nu îți trebuie multe pentru a găsi fericirea. O cină romantică alături de persoana iubită, într-o seară de vară, la malul mării. Acum e momentul tău de euforie și eliberare. Păstrează aceste clipe și închide-le într-un pahar de Cuvée Sissi 2022. Astfel, de fiecare dată când îi simți aroma, retrăiești amintirile tale speciale.
Obținut din Pinot Noir 35%, Riesling 33% și Fetească Albă 32%, Cuvée Pacs este rezultatul proceselor atent create pentru a obține un vin ușor care te transpune în visul unei veri liniștite, când energia naturii este mai aproape de noi.
Cele trei soiuri de struguri au fost culese și vinificate separat în volume mici cu mare atenție. Pinot Noir a fost cules în 22 august și vinificat în alb sau cum îi spun francezii ,,Blanc de noir”. Soiurile Riesling și Fetească Albă au fost culese în 25, respectiv 28 august, din parcele selectate și vinificate în volume mici cu multă pricepere, la temperatură controlată. Când vinurile au fost pregătite s-a trecut la asamblare, după tatonări repetate și stabilizare.
Cuvée Pacs acompaniază simfonia verilor liniștite cu mirosul său fin și elegant de flori albe de câmp, flori de tei, flori de măceș. Servit la 12-14 ⁰C, se recomandă să însoțească aperitivele sau mesele ușoare de vară. Gustul său proaspăt, crocant, citric, fin, rămâne persistent și echilibrat până la final.
IG Dealurile Munteniei
Cupaj: Pinot Noir 35%, Riesling 33% și Fetească Albă 32%