Showing 241–252 of 435 results

  • Bauer S.V.S. 2015

    Crama Bauer continuă să uimească cu fiecare expresie creată, sfidând normele convenționale pentru a realiza vinuri cu caratere unice. Este și cazul lui Bauer S.V.S., realizat din soiul de struguri Sauvignonasse. Pentru această licoare s-au folosit struguri atent selecționați și recoltați manual dintr-o parcelă cu viță de vie cu o vârstă peste 40 de ani, ce concentrează în seva sa caracteristicile unice ale terroir-ului. Iar Bauer S.V.S. este cu atât mai special cu cât parcela respectivă oferă o producție redusă. Strugurii sunt presați, apoi licoarea obținută este trasă în butoaie de stejar unde are loc fermentația fără adaos de drojdii. Licoarea rămâne în butoaiele de stejar timp de 14 luni, dar depunerile sunt amestecate din când în când, prin procesul numit battonage, pentru a rotunji expresivitatea vinului. Rezultatul este un vin extrem de corpolent, cu un caracter cremos ce dezvăluie note condimentate și de pământ. Aciditatea rotunjită a acestui vin alb sec pune foarte bine în evidență gustul preparatelor pe bază de fructe de mare sau carne albă de pui.
    Miros: Notele sunt corpolente și calde, dezvăluind condimente fierbinți și tonuri subtile de portocală
    Gust: Aroma este elegantă, cu tușe cremoase de tanin și o aciditate corpolentă, toate subliniate de accente subtile de stejar
    Soi: Sauvignonasse
    Tip: alb / sec
    Alcool: 13%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Bauer
    80.00 lei Add to cart
  • Crama Bauer - Petit Verdot Magnum 2013 - 1500 ml

    Bauer – Petit Verdot (P.V.) 2018

    Petit Verdot este un soi foarte vechi şi foarte rar ce poate fi găsit în zone cultivate cu mai cunoscutele soiuri Cabernet sau Merlot. Datorită caracterului sau distinct (aciditate ridicată, taninuri ferme şi arome orientate către condimente mai mult decât către fruct) Petit Verdot este frecvent utilizat în cantităţi mici pentru a condimenta cupajele de vinuri roşii. Credem cu tărie în potenţialul acestui soi în zona Drăgăşani -un mulaj al originii sale distincte şi drept urmare o potrivire perfectă cu filosofia noastră “creativitate naturală”.
    Dar Petit Verdot este mult mai pretenţios şi mai dificil de îngrijit în comparaţie cu Cabernet Sauvignon de exemplu. Coacerea este foarte târzie, făcând dificilă obţinerea unei recolte de struguri copţi perfect în fiecare an. Acest lucru ne poate obliga să renunţăm total la recoltă într-un anumit an.
    Sunt foarte puţine vinuri pure din Petit Verdot în lumea internaţională a vinului, ceea ce ne face şi mai mândri să oferim cel dintâi şi până acum singurul Petit Verdot din România.
    Petit Verdot este acompaniat perfect de beef tartar, rată coaptă, vânat cu pene cum este fazanul, prepeliţă sau paste condimentate, cu roşii. Dacă doriţi să beneficiaţi la maxim de acest vin şi în anii săi tineri, recomandăm aerare extinsă, de cel puţin 2-3 ore.
    Editie Limitata 1950 sticle
    Soi: Petit Verdot
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Bauer
    150.00 lei Add to cart
  • Cotnari Millesime – Francusa 2016

    Vin spumant brut,fermentat natural prin metoda traditionala in sticla si maturat pe drrojdii 61 de luni.
    Editie Limitata: 4877 sticle
    DOC Cotnari
    Soi: Francusa
    Tip: spumant / alb / brut
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Casa de Vinuri Cotnari
    110.00 lei Add to cart
  • Cotnari Millesime – Grasa de Cotnari 2017

    Vin spumant brut,fermentat natural prin metoda traditionala in sticla si maturat pe drrojdii 49 de luni.
    Editie Limitata: 4948 sticle
    DOC Cotnari
    Soi: Grasa de Cotnari
    Tip: spumant / alb / brut
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Casa de Vinuri Cotnari
    110.00 lei Add to cart
  • Bauer J.O.H.A.N.N.A. 2016

    Crama Bauer, deși o cramă modernă, folosește metode tradiționale de extragere a mustului din struguri pentru a conserva toate aromele terroir-ului. Este și cazul vinului spumant alb Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut. Realizat integral din soiul de struguri Fetească Regală, vinul spumant conține struguri dintr-o viță de vie veche de peste 40 de ani, ceea ce înseamnă că a concentrat în fructele sale toate caracteristicile unice ale zonei Drăgășani. Boabele de struguri sunt culese manual, apoi presate cu tot cu ciorchine pentru a extrage toată aroma pură într-un must declarație pentru terroir-ul ce-l reprezintă. Mustul este ținut timp de 2 zile în butoaie de inox, pentru ca apoi să i se adauge drojdii pline pentru complexitate și profunzime și să fie mutat în butoaie de stejar. Al doilea proces de fermentație are loc în sticlă, expresia fiind păstrată în cramă în condiții optime pentru învechire. Rezultatul este excepțional, un vin spumant cu o mineralitate fină, care aprinde toate simțurile.
    Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut este un vin spumant într-o colecție limitată, de doar 1500 de sticle.
    Miros: Notele dezvăluie flori sălbatice de câmp și tonuri subtile de trandafir
    Gust: Arome predominant fructate, cu o aciditate perfect echilibrată
    Culoare: Galben pai
    Soi: Feteasca Regala
    Vie veche: 45 ani
    Tip: spumant / extra brut / metoda traditionala
    Maturare:8 luni fermentare si maturare in budane de stejar de 1000 litri si 63 luni a doua fermentatie si maturare in sticla.
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Bauer
    150.00 lei Add to cart
  • Sale!

    Demeter – i.u.s.o. FN/CS 2021

    Vinul rosé Demeter – i.u.s.o. FN/CS, ”un vin numit dorinta” noul membru al familiei Demeter este un vin rose, elegant si fin dar cu fragranta oferita de cele doua soiuri de struguri din care este obtinut, Feteasca neagra si Cabernet sauvignon (75% – 25%) . Dupa desciorchinarea strugurilor, mustul a fost obtinut printr-o presare usoara la presiuni joase astfel incat sa se extraga doar o cantitate mica de pigmenti rezultand un vin cu o nuanta roz-pal. Fermentarea a avut loc in cisterne de inox la o temperatura de aproximativ 15°C pentru a putea obtine un echilibru cat mai bun intre aromele fine fructate si gustul savuros. Dupa fermentare, vinul a fost tinut pe drojdii fine pentru inca doua luni pentru a da consistenta si peristenta, au urmat operatiuni tehnologice specifice pregatirii vinului pentru imbuteliere.
    Vinul poate fi consumat ca atare, bine racit sau asociat cu preparate usoare, gustari fine, preparate din peste, fructe de mare sau pasare.
    DOC – CMD Banu Maracine
    Cupaj: Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon
    Tip: roze / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Vinaltus
    56.00 lei Add to cart
  • Distinctis Rosé 2022

    Vin rose, sec, obținut din struguri: Merlot, Fetească Neagră și Pinot Noir, din recolta anului 2022.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Ed.Lim. – 6640 sticle
    Soi: Merlot, Fetească Neagră și Pinot Noir
    Tip: rose / demisec
    Alcool: 13,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama 1000 de Chipuri
    75.00 lei Add to cart
  • Luscan – Pinor Noir 2019

    1000 de Chipuri Luscan Pinot Noir dezvaluie o aroma de fructe rosii coapte si condimente. Gustul este elegant, echilibrat, cu accente de mure, zmeura si capsuni.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Ed.Lim. – 2640 sticle
    Soi: Pinot Noir
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama 1000 de Chipuri
    80.00 lei Add to cart
  • CANTVS PRIMVS Cabernet Sauvignon

    Cantvs Primvs – Cabernet Sauvignon 2015 – Magnum 1,5 L

    Un vin plin şi catifelat, cu tanini denşi şi bine structuraţi, cu arome de fructe de pădure (cireşe sălbatice şi mure), ciocolată amăruie, esenţă de lemn dulce şi vanilie.
    Asocieri culinare: Este însoţitorul perfect pentru cele mai selecte preparate din carne roşie şi vânat.
    Temperatura de servire: 18 °C.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Cabernet Sauvignon
    Alcool: 14%
    Tip: rosu / sec
    Maturarea în baric: 18 luni
    Cantitate: 1500 ml
    Producator: Crama Vitis Metamorfosis
    210.00 lei Add to cart
  • Cotnari Domenii – Euforia Feteasca Neagra 2019

    Un vin roșu demisec din soiul Feteasca Neagră, care este un acompaniament minunat pentru file de vită, rață la cuptor sau pulpă de căprioară
    DOC – CMD Cotnari
    Soi: Feteasca Neagra
    Alcool: 14 %
    Cantitate: 750 ml
    Tip: rosu / demisec
    Temperatura de servire: 14-16 °C
    Producator: Casa de Vinuri Cotnari
    45.00 lei Add to cart
  • Cotnari Domenii – Euforia Rose Demidulce 2023

    Garantie SGR +0.50 lei
    Specifică Cotnariului este culoarea strălucitoare, roz antic cu nuanţe trandafirii. Busuioaca Rose Demidulce bucură cu un gust intens fructat şi aciditate medie.
    Recomandăm să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate. Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.
    DOC – CMD Cotnari
    Soi: Busuioaca de Bohotin
    Alcool: 11,5 %
    Cantitate: 750 ml
    Tip: rose / demidulce
    Temperatura de servire: 8-10 °C
    Producator: Casa de Vinuri Cotnari
    48.50 lei Add to cart
  • Cotnari Domenii – Euforia Rose Demisec 2023

    Garantie SGR +0.50 lei
    Note de degustare: Soi unic în peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri. Seducția e continuată de arome tulburătoare, de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie. Crescut pe dealurile molcome ale Cotnariului, vinificat intr-un registru particular, soiul de Busuioacă își schimbă identitatea, devenind astfel Busuioacă de Cotnari! Sergiu Nedelea – sommelier
    Recomandari culinare: recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.
    DOC – CMD Cotnari
    Soi: Busuioaca de Bohotin
    Alcool: 11,5 %
    Cantitate: 750 ml
    Tip: rose / demisec
    Temperatura de servire: 8-10 °C
    Producator: Casa de Vinuri Cotnari
    48.50 lei Add to cart