Petit Matei, la fel ca și bine-cunoscutul Prince Matei, este produsul terroir-ului excepțional din dealurile Zorilor și Teganeanu. Seducător încă din primii ani, este un vin suplu și rotund, cu fructe proaspete, intense și suculente.
Senzațional chiar și din primele clipe după deschidere, puteți să-l aerați într-un decantor timp de 20-30 minute pentru a vă bucura de o experiență superioară.
Aprecierea noastra pentru proiectele umanitare si activitatile caritative ale Ordinului Suveran Militar de Malta in Romania ne-a inspirat in 2011 sa-i dedicam o editie limitata din crama Stirbey: „Merlot Rezerva – Ordinul de Malta”.
Produs din cei mai buni struguri de Merlot din via Stirbey, culesi si selectionati manual, vinificat cu grija, reducand interventiile tehnice la minim, pastrand caracterul strugurilor din vie, tipic pentru acest soi si pentru terroir-ul din Dragasani. Dupa fermentarea cu drojdii naturale si maceratia pe bostina timp de 6 saptamani, vinul a fost tras in baricuri de stejar romanesc – din care o treime baricuri noi – , invechit pe o perioada de 2 ani si imbuteliat fara filtrare fina.
Rezultatul este un vin elegant si bine echilibrat, cu un buchet de mure si prune coapte, de tonuri de piele, scortisoara si boabe de cafea. Textura de taninuri fine, arome de piper negru si ciocolata amara dau vinului un corp persistent, adanc si lung, dar nu gras: un echilibru perfect intre textura, aciditate si arome. Vinul are un potential ridicat de invechire de minim 8-10 ani. Se recomanda carafare timp de minim o ora.
Cumparand acest vin, sprijiniti proiectele Ordinului Suveran Militar de Malta in Romania cu o donatie de 10 RON pe sticla.
Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb este un vin alb demisec, certificat DOC CMD Husi, cu 12,5% continut de alcool, un cupaj obtinut din trei soiuri de struguri din recolta 2021. Alaturare fructuoasa a trei soiuri, Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb este memorabil prin aromele complexe sustinute de o prospetime greu de egalat.
Componenta olfactiva este puternic fructata, cu note subtile de flori si soc. Un vin usor aromat, cu o culoare galbuie stralucitoare, ce delecteaza papilele si le invaluie cu gust de fructe albe.
Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb se serveste la o temperatura recomandata de 8-10ºC, acompaniat de preparate din carne de pasare, peste sau fructe de mare, salate precum si alaturi de branzeturi fine.
DOC – CMD Husi
Cupaj: Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel
Vin spumant brut, obținut prin metoda tradițională de fermentare la butelii, din soiul alb cu o veche tradiție în podgoria Miniș, Mustoasa de Măderat si Chardonnay. Un spumant cu o perlare fină și durabilă, cu o aromă proaspătă, cu un gust fin, caracteristic vinului de bază. Un spumant elegant pentru evenimente speciale, și nu numai.
Mustoasa de Măderat este un soi vechi autohton, unic în regiunea viticolă Miniș-Măderat, de unde și denumirea lui. Datorită aromelor subtile a fost folosit pentru vin de bază pentru spumante, respectiv pentru vinuri albe ușoare sau în cupaje. Fermentat la temperatura controlată de 12-140C cu drojdii naturale Mustoasa își păstrează aroma caracteristică de floare de viță de vie, mere li pere. Este un vin alb lejer, ușor de băut cu arome florale, fructe albe și un strop de ghimbir. Un vin echilibrat, cu arome elegante, fine cu un postgust de citrice.
DOP / DOC – CMD Minis
Soi: Mustoasa de Maderat
Tip: alb / sec
Alcool: 12 %
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Balla Geza
Poza afisa este cu titlu informativ .Pentru vinurile din 2021 s-au facut usoare modificari (din punct de vedere estetic).
Acest vin este un asamblaj foarte curajos a două vinuri cu caractere diferite, dar care se completează reciproc. Intens colorat, cu arome de fructe dulci și uscate specifice soiului Feteasca Neagră de pe plantațiile pietroase din Păuliș completat cu aromele condimentate a Cabernet Francului și aromele de vanilie și condimente dulci de la maturarea vinului timp de doi ani în butoaie tip barrique de 225 litri. Un vin armonios, corpolent, cu potențial de învechire. Cupajarea are loc cu cca 2-3 luni înainte de îmbuteliere după o prealabilă maturare la butoi.
FreeZante este primul vin Caii de la Letea in varianta “petiant”, un rose care contureaza spiritul de vita libera caracteristic podgoriei de la Sarica Niculitel.
Proaspat, extravagant si expresiv, FreeZante este realizat din struguri Babeasca Neagra, aducand in prim plan arome fructate, de grapefruit, prune uscate, coacaze rosii si visine amarui.
Va recomandam degustarea acestui vin la 10 grade Celsius, alaturi de salate de vara, aperitive, peste, fructe de mare si branzeturi.
Summer Breeze este un vin rose obtinut din Feteasca Neagra, Pinot Noir si Syrah, cu arome de fructe rosii de padure, completate cu note de petale de trandafir si de dulceturi. Cu o buna aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat si urmat de un post gust lung.
Va recomandam sa degustati acest vin la 10-12 grade Celsius, alaturi de preparate din peste, fructe de mare, bruschete, piept de rata sau branzeturi.