Lasă-ți simțurile dezmierdate de aromele irezistibile ale unui vin roșu sofisticat. Surprinde-ți prietenii închinând un pahar de Cuvée Charlotte 2015 servit alături de o friptură de vită argentiniană la grătar sau miel la cuptor. Gustul echilibrat și senzația de dulce îți va completa desertul savuros cu ciocolată neagră. Fiecare sorbitură te va încărca de energie și poftă de viață, iar mirosul complex de fructe roșii, prune uscate, trufe și scorțișoară îți va aduce garantat complimentele invitaților tăi.
Temperatura de servire: 15-16°C,cu o aerare anterioară de circa 2 ore
Alege să îți regăsești energia cu un pahar de vin deosebit. Cuvée Clemence 2018 a fost obținut din strugurii culeși manual din viile SERVE, din zona Cherba. Combinația inedită de soiuri între Chardonnay și Fetească Albă te vor cuceri încă de la prima înghițitură. Te vei bucura astfel de un vin echilibrat, cu o complexitate deosebită.
Pentru a-i sublinia caracterul aparte, Cuvée Clemence 2018 se poate servi în compania unor preparate din pește sau pasăre, mozzarella și brânzeturi proaspete. Te lăsăm pe tine să descoperi cât de bine se împletesc aceste bucate alese cu gustul cremos de miez de pâine și alune al vinului.
Regăsește frumusețea începuturilor în notele predominant florale din mirosul vinului. Retrăiește inocența copilăriei cu mirosul de tei în floare, prun sau flori de salcâm. Scorțișoara și vanilia vor completa subtil pentru o experiență olfactivă specială.
Eleganța și caracterul vinului Cuvée Clemence 2018 este reliefată și prin modul de servire. Savurează-l la o temperatură de 12°-13° C.
Un Chardonnay elegant cu arome complexe de flori și citrice, de piersici coapte, vanilie, unt și tușe minerale savuroase. După asamblajul celor două Chardonnay-uri, cel fermentat în tanc și cel parțial fermentat în baric, a urmat fermentația malolactică și batonajul timp de 6 luni la baric și învechirea în sticlă, minimum 6 luni.
Acest vin roșu obținut din Fetescă Neagră culeasă la maturitate deplina se distinge prin aromele de fructe negre de pădure, de prună uscată, cu note discrete de condimente și cafea. Gustul este plin, cu tanini fermi, dominat de gemuri care zăbovesc pe buze cu o senzație de dulce neașteptată la un vin sec.
Asocieri gastronomice: Aerat în prealabil 45 de minute, se poate asocia preparatelor din vânat de talie mare cu blană, brânzeturi maturate cu mucegai nobil, deserturi din ciocolată neagră cu fructe de pădure.
A intrat în tradiţia Cramei Oprișor bunul obicei de a oferi iubitorilor de vin darurile recoltelor de vârf din anii precedenți. În acest sens, CALOIAN Zinfandel Alb este o adevărată revelaţie.
Creat pentru o ediție limitată, vinul CALOIAN Zinfandel Alb, proaspăt și ușor picant, se bucură de o aciditate bine integrată în corpu-i fin şi elegant. Intensitatea aromelor de flori de cireș și de portocal completează gustul sprințar de caise în pârg.
În România, primul hectar din soiul Zinfandel (it. Primitivo) a fost cultivat de Crama Oprișor. Vinificaţi, strugurii roșii s-au preschimbat în inegalabilul CALOIAN Zinfandel Alb.
Sunt Brizza alb demidulce şi am fost creat ca să te bucur.
Sunt un vin vesel, jucaus, cu note fine de flori de cirese combinate cu cele ale florilor de salcam care acopera usor mirosul de grepfrut alb si coji de portocala. Gustul dulce de soc, mango si pere este echilibrat cu usurinta de amareala tonica, speciala, care te revigoreaza si iti da energie in zilele si noptile de vara! Ma poti asocia usor cu preparate din bucataria Thailandeza pentru ca racoresc gusturile piperate. Am o singura rugaminte: tine-ma rece!
Aspect: O Fetească Regală de o culoare galben-verzui.
Miros: Arome proaspete din zona floral-vegetal. Arome discrete de flori albe, de pere verzi.
Gust: Un vin sec, bine echilibrat, cu aciditate naturală bună. Corpolența este medie plus. Gustul este fructat cu o bună mineralitate. Ușor de băut.
Asociere Culinara: Poate fi asociat foarte bine cu carne de pui, de rață, cu fructe de mare, la platouri cu aperitive. Vinul merge foarte bine cu somon în crustă.
Vivacitatea acestui Sauvignon Blanc este echilibrată de notele subtile și elegante de miere, oferite de învechirea în butoaie de lemn de salcâm (acacia) de 225 de litri, timp de 6 luni. Procedeul de batonaj pe drojdie fină conferă vinului o onctuozitate delicată și un post gust susținut.
Ne mândrim cu acest Aligoté complex, obținut din strugurii celor mai bune plantații, cu arome încântătoare de flori, citrice, vanilie, migdale și o mineralitate expresivă. După macerația la rece și fermentația în tancuri de inox, a urmat batonajul pe drojdie fină și maturarea în butoaie de stejar franțuzesc de 225 litri încă 6 luni. Este un vin cu un foarte bun potențial de învechire.
Vizual: aspect limpede si o frumoasă culoare galben pai.
Olfactiv: un vin complex si intrigant, prezentand atat note citrice si de mere verzi, dar și de flori albe.
Gustativ: reflecta nasul, fiind plin de vioiciune si prospetime, dar in acelasi timp echilibrat. Regasim un mix de citrice, completat de caise albe și note minerale.
Postgustul este fin dar intens, cu note de pomelo bine copt.
Cupajul alb 2023 de la 1000 de Chipuri este un vin care poate fi servit ca atare sau poate insoti preparate cu fructe de mare, din peste sau diferite salate.
Aceasta a fost reacția când am citit prima dată lista de prețuri de la noua cramă din Miniș, Dradara.
A fost un an foarte favorabil pentru strugurii ăștia. S-au făcut numai 2700 de sticle. Suprafață mică de viță de vie. Vinul a fost maturat 20 de luni în baricuri. Noi credem că asta este valoarea lui acum. Vedem cum o să iasă următorul.
Adevărul este că avem de-a face cu o Fetească Neagră deosebită. 16% alcool însă nu se simt. Vinul nu “frige” absolut deloc. Incredibil de concentrat de te duce cu gândul la Amarone. Evită cu grație aromele excesiv de “gemoase” și “iaurturile” cu fructe. Plus eticheta originală și de impact.
Vă lăsăm pe voi să decideți dacă vă convinge să dați banii ceruți.”
DOP / DOC – CMD Minis
Editie Limitata: 2700 sticle
Soi: Feteasca Neagra
Tip: rosu / sec
Alcool: 16%
Maturare: in butoaie de stejar,timp de 20 de luni.