Un vin nascut prin asamblage-ul armonios a doua soiuri de struguri albi care ne ofera intensitate olfactiva si gustativa, Feteasca Regala si Tamaioasa Romaneasca. Puse impreuna, cele doua soiuri in proportii bine stabilite, genereaza senzatii puternice, arome vegetale usor balsamice, nuantate cu tuse de flori albe si fructe proaspete care sunt puse in evidenta de un gust plin si persistent.
Picote ALB este un vin demisec care poate fi consumat ca atare bine racit sau asociat cu mancaruri usoare, gustari reci sau calde, preparate din carne de pasare sau peste.
Patru soiuri robuste – Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon și Saperavi, compun o simbioză fascinantă dominată de arome varietale de coacaza neagra, afine și mure, cireșe, zmeură și rodie, violete, lemn dulce și frunze de tutun. Gust picant.
Condimentele orientale creează un amalgam somptuos de tanini bine reliefati. Butoaiele de stejar francez timp de 12 luni îi conferă un caracter puternic și nepieritor.
Un alt fapt curios susține acest nume. Podgoriile Cramei Fautor sunt situate parțial pe o porțiune din „Valea Traian” – o linie defensivă care desparte Imperiul Roman de „lumea barbară”. Respectiv, „barbarii”, numiți adesea „sălbatici nobili”, sunt simbolul din spatele acestui vin.
Struguri: Syrah, Tempranillo,Cabernet Sauvignon si Saperavi
Pinot Noir un vin foarte tânăr, culoare intensă și miros de coacăze roșii. Prima notă olfactivă duce către căpșuni în pârgă și zmeură coaptă. Structura și gustul sunt într-un echilibru perfect.
Aspect: Vinului este unul limpede, de o intensitate medie și o culoare roz – somon
Miros: Nasul ne spune că este un vin curat, cu o intensitate pronunțată caracteristică fructelor roșii
Gust: Paleta gustativă vine în întâmpinarea noastră cu un vin SEC care este caracterizat de o aciditate ridicată specifică zonei Lechința-Teaca. Deosebit de bine echilibrat, ceea ce îl transformă într-un vin corpolent cu arome de căpșuni, merișoare și cireșe coapte!
ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin roze din Pinot Noir se acompaniază bine cu platourile de brânzeturi, cu peștele la grătar, dar și cu aperitive de tip fructele de mare.
Alira Aliento este un #vinderelaxare, creat din adierea podgoriei din Aliman în care am strâns cele mai elegante note de Merlot, Ferească Neagră și Cabernet Sauvignon.
Un vin răcoritor cu arome fructate de grapefruit, zmeură, cireșe și note trandafirii.
DOC Oltina
Struguri: Merlot, Ferească Neagră și Cabernet Sauvignon.
Un Sauvignon Blanc cu caracter dobrogean, ne încântă încă de la prima vedere prin culoarea sa strălucitoare. Complex și mineral, reușește să îmbine armonios nuanța lui tonică cu aromele vegetale și influența stejarului. Acest vin este produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.
“Eu cred ca vinul trebuie sa fie expresia propriului terroir: soarele, vantul, ploaia, pamantul, oamenii, dar si istorie, cultura si povestea unui popor. Asa s-a nascut Primordial, Sauvignon Blanc. In sticla aceasta este, de fapt, o lume fascinanta, cu o traditie de mii de ani, din vestita zona a Dobrogei.“ – Philippe Cambie.
Asociere culinară: sushi de ton cu avocado, somon la grătar sau brânză de capră.
Chardonnay-ul Primordial 2021 – soi franțuzesc cu o expresie pur dobrogeană, având o culoare galben intens strălucitor, este parțial maturat, are arome de vanilie și crème brûlée, completate de mineralitatea tipică soiului. Acest vin este produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.
Asociere culinară: Creveți la grătar cu sos de caise, homar, risotto și brânzeturi precum Brillat-Savarin sau Camembert.
Alb de Silagi este vinul alb fanion al Cramei Aramic, reflectând poate cel mai elocvent potentialul zonei Banat Silagiu. Vinul Alb de Silagi este obtinut din cupajarea soiurilor de Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba.
Vinul rezultat este unul complex, având fructuozitate, prospetime si mineralitate. Alb de Silagi trebuie racit la 12 grade pe toata perioada degustarii, fiind recomandat sa însoTeasca preparate pe baza de carne alba sau fructe de mare.
DOC – CMD Banat Silagiu
Cupaj: Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba
Vinul se remarca printr-o frumoasa culoare roz pal, iar aromele sale ne duc cu gandul la fructe rosii, capsuni si citrice. Gustul este predominat de citrice, insotite de fructele proaspete. Este un vin proaspat, expresiv, a carui aciditate sustine complexul aromatic.
Temperatura recomandata: 7° – 10°C
Preparate recomandate: Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
Soiuri: Feteasca Neaga, Pinot Noir si Cabernet Sauvignon
Vinul Nikolaos Rose 2021 provine din struguri de Cabernet Sauvignon, cultivati pe plantatia noastra, de pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria. Copti sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, strugurii au fost culesi si sortati manual. Vinul Nikolaos Rose 2021 a fost obtinut prin utilizarea florei spontane (drojdii salbatice dezvoltate de catre struguri) in fermentare si are un aspect limpede de culoare roz pal, culoarea petalelor trandafirilor de dulceata. Este un vin complex olfactiv, proaspat, lejer, in care predomina aroma de fructe rosii, un vin foarte bine echilibrat.
Mancaruri recomandate: Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
Syrah este un faimos soi de strugure frantuzesc originar din Valea Rhône-ului care produce vinuri rosii corpolente cu o aroma pronuntata de fructe. Crama Girboiu detine singura plantatie de Syrah din regiunea Moldovei.
Vin rosu sec cu o culoare intensa rosie granata ce impresioneaza prin aroma pronuntata de fructe negre si condimente ca piper si eucalipt. Maturarea in butoaie noi de stejar frantuzesc ne-a imbogatit vinul atat gustativ cat si olfactiv prin note fine de vanilie, cuisoare si ciocolata. Corp amplu, taninuri catifelate, o aciditate pe masura si un post gust fructat si persistent.