Un vin robust de culoare rubinie intensă. În aromă fructat – condimentat, cu nuanțe de coacăză neagră și afine, împletite armonios cu miresme de cireșe și rodii, iar pe final încununate de piper negru și vanilie fină. Un gust – complex, vibrant, cu fructe roșii și pomușoare în abundență și taninuri bine integrate.
Maturat în butoaie de lemn de stejar francez timp de 6 luni.
Corvus – i.u.s.r. FN, roze, sec, un vin obtinut 100% din Feteasca neagra, care nu ezita sa ne atraga atentia asupra culorii rose-pal, provensal. Strugurii au fost recoltati cu grija, manual, in ladite de plastic astfel incat boabele sa fie integre in momentul vinificatiei. Dupa dezciorchinare boabele au fost usor presate pentru a extrage cat mai putina culoare din pielita, mustul rezultat a fermentat la temperaturi scazute cca. 12°C timp de aproape 20 zile, a rezultat un vin cu arome explozive si un gust pe masura, vinul a fost gandit special pentru sezonul cald si impresioneaza prin prospetime, fragranță, arome fructate si o aciditate bine sustinuta de structura vinului, gust placut si persistent.
Corvus – i.u.s.r. FN/NDD, este un vin rosu, sec, obtinut din asamblarea a doua soiuri autohtone remarcabile, Feteasca neagra 60% si Negru de Dragasani 40%. Pentru acest vin strugurii ajunsi la o maturitate fenolica excelenta au fost recoltati si vinificati impreuna.
Dupa dezciorchinare si o zdrobire usoara, mustuiala a fost transferata in vase de inox unde a fost initiata si finalizata fermentatia alcoolica la o temperatura de maxim 25°C timp de aproximativ 14 zile din care doar 9 zile in contact cu bostina astfel incat sa se poata proteja caracterul fructat al vinului dar si intensitatea coloranta. Dupa separarea de drojdiile grosiere vinul a fost transferat in butoaie de stejar deja folosite un an sau doi unde a parcurs o perioadă de maturare si innobilare de aproximativ 9 luni, in acest fel vinul a capatat o structura bogata, arome de fructe coapte si nuante de caramel usor vanilate.
Vinul Demeter – i.u.s.o. FN/M a fost obtinut din asamblajul Feteasca neagra & Merlot (65%-35%), pentru acesta strugurii au fost recoltati la o maturitate ideala astfel incat sa poata oferi vinului maximul de componente necesare unei structuri complexe. In parcelele din care provin strugurii pentru acest vin s-a facut in prealabil o normare a incarcaturii strugurilor pe planta, de la 2-2,5 kg/planta pana la maxim 1,5 kg/planta. Initial stugurii din ambele soiuri au fost desciorchinati si zdrobiti impreuna, iar dupa transferul in vase de inox cu temperatura controlata s-a initiat fermentatia alcoolica. Vinul a fost separat de bostina dupa cca 12 zile de pastrare in contact cu pielita strugurilor si astfel vinul a dobandit o culoare rosu-grena intensa. Dupa aceasta perioada de 12 zile vinul a fost transferat in butoaie de stejar si mentinut o perioada de peste 18 luni, astfel vinul a finalizat fermentatia malolactica si a dobandit arome de fructe mature, condimente si caramel cu un gust complex, plin, moale si persistent.
Vinul are structura si complexitatea care ii ofera posibilitatea de a fi pastrat o perioada indelugata, in acest fel va evolua si va dobandi arome complexe cu nuante asemanatoare obiectelor de pielarie sau a cutiilor din lemn vechi.
Vinul ne ofera o multitudine de emotii.Este un drum capabil sa ne duca dincolo de intelesul omenesc dar in acelasi timt sa ne coboare cu picioarele pe pamant si sa vrem cu nerabdare sa il impartasim cu oamenii dragi din jurul nostru.
Acest vin a fost conceput fara tehnologie oenologica fiind vinificat direct in tonneaux-uri deschise, lasat apoi la maturare, pe o perioada de 16 luni.
Eleganta fructului vine imbratisata de senzatia catifelata a lemnului de stejar ce ne duce intr-o calatorie senzoriala complexa.
O Feteasca Neagra cu o culoare rosie granata ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason si cuisoare completate cu note de piele. Este echilibrat cu taninuri pronuntate si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un post gust lung.
Produsul se livreaza doar in cutie de lemn personalizata atat pentru protejarea vinului cat si pentru a facilita maturarea in sticla.
EZOTERIK PRIMO este atât de complex încât nu e ușor să poți comunica exact ceea ce toate simțurile tale îți transmit. De aici vin misterul și caracterul sau aparte. Ezoterik îți va povesti o istorie unica… Începem cu buchetul extraordinar de complex în care nuanțele clare de vanilie și lemn de stejar ușor ars se suprapun peste aromele intense de fructe confiate (caise, smochine sau mandarine) scoase în evidență de flori de lămâi, șofran ori lemn dulce. Prima emoție gustativă este de acoperire completă a « palatului » cu o impresie de catifelare urmată de senzația unui vin cu adevărat somptuos. Este un vin relativ greu dar cu adevărat elegant ce își menține un echilibru perfect între dulceață și prospețime. O ușoară urmă de amăreală contribuie la complexitatea vinului și la senzația finală de vin complet, misterios, legendar, a cărui poveste o poți spune iarăși și iarasi…
Culoare : Galben-pai strălucitor
Miros: Note dulci de miere, flori de soc și fructe tropicale
Gust: Somptuos, catifelat, consistent
Asocieri : Preparatele dulci, prin acordul dulce-dulce, dar și la preparate pe bază de carne și brânzeturi, pe bază unui dezacord: dulce-sărat
La pretul afisat,se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
In cea mai veche podgorie a Dobrogei, langa dealurile Saricii si ale Niculitelului, cultivarea vitei de vie este mai mult decat o traditie. Astazi, metodele traditionale vechi de mii de ani se impletesc cu noile tehnologii de vinificatie, manuite cu maiestrie de oenologi internationali. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, Quintessence Reserva, un vin rosu, sec, un cupaj de 5 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Catifelat, rafinat si bine structurat, vinul dezvaluie tanini fermi si arome fructate, continuate de note condimentate si de vanilie.
Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne alba, vanat sau carne rosie.
IG Colinele Dobrogei
Cuoaj: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot