Merlot – printul si Cabernet Sauvignon – regele vinurilor rosii, se completeaza prin cupajare, rezultand un vin complex, plin, catifelat, cu arome de fructe de padure, imbinate cu note de cafea, ciocolata si tabac. Mangaierea lemnului de stejar ii confera un final lung, dulce – condimentat.
Se savureaza alaturi de branzeturi nobile maturate, carnuri rosii sau vanat.
Maturat in butoaie de stejar timp de 18luni.
Exigent şi exuberant are nevoie ca totul să fie efectuat “după regulile artei”. Tonul său unic evidențiază marele său ego care, prin personalitatea mare şi cunoașterea zonei, îl fac un portdrapel al caracteristicilor românești.
Vinificare: recoltaţi şi separați de ciorchine, strugurii realizează fermentarea al-coolică şi malolactică în cuve de oţel inox la temperatură controlată. Vinul este înnobilat cel puțin şase luni în butoaie de lemn înainte de a fi îmbuteliat.
Vizual: Roşu rubin
Nas: Profunda complexitate a aromelor, din care se disting notele de coacăze şi prune cu un parfum clar de rodie.
Gust: Inițiala intensitate a fructului matur lasă locul unei note minerale. Plăcut tanic, cu o structură bună şi splendid armonizat
Asociere culinara: Preparate din carne rosie, vanat,branzeturi maturate
DOC Minis
Soi: Feteasca Neagra
Alcool: 13,5 %
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Dorvena
De culoare galben pai proaspăt și luminos, este un vin produs din struguri ecologici, cu un nas plăcut fructat și floral, cu note de pere, citrice coapte și caprifoi, suculent pe palat, destul de corpolent datorită restului de zăhăr, perfect echilibrat de aciditatea specifică zonei.
Cu o structură fermă și un final persistent ne îmbie să mai degustăm un pahar.
Este un însoțitor perfect pentru tocănițele de legume, mâncăruri asiatice picante și condimentate, clătite cu gem sau brânză.
Conținut de alcool: 11,5%
Tip: alb / demidulce
Cupaj: Chardonnay si Sauvignon Blanc
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire recomandată: 10 grade Celsius
Producator: Crama Nachbil
Regiune viticola: Satu Mare
Tara: Romania
Salut !
Sunt un rosé demidulce, vesel , jucăuș , cu arome proaspete de fructe rosii , cu gust echilibrat și racoritor . Nu sunt foarte pretentios , așa ca pot sa ma iei cu tine oriunde : pe plaja , la piscina , in club . Dar nu ma fac de ras nici in restaurant , mai ales dacă ma asociezi cu preparate fusion cu note picante .
Am o singura rugăminte , tine-ma rece !!!!
DOC Murfatlar
Alcool: 13,3 %
Cantitate: 750 ml
Tip: rose / demidulce
Producator: Domeniul Vladoi
Primordial Fetească Neagră 2018 este un vin roșu purpuriu închis cu arome intense de fructe roșii de sezon, vișine, cireșe și caracter lemnos în bună armonie cu savoarea. Structură bună și taninuri ferme cu final ușor condimentat. Acest vin este produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.
DOC CMD Murfatlar
Soi: Feteasca Neagra
Tip: Roșu, Sec
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Asociere culinară: Paste cu ragu de vită, coaste de miel în sos de vin, colțunași de porc, pizza cu ciuperci și brânză Praid maturată în Fetească Neagră.
Producator: Domeniul Bogdan
Vin rose sec, cu arome fructate, prospetime si lejeritate.
Fisa Tehnica:
Soi: Pinot Noir
Zona de recoltare: Costesti, Arges, IG Dealurile Munteniei
Altitudine: 200m
Suprafata: 4ha
Productie medie la Ha: 6to
Sol: lutos, argilos
Orientare: Sudica
Forma de conducere: Guyot pe tulpina Vinificatie: cisterne de inox Temperatura in FA: 16°C
Maceratie peliculara: Nu
Pastrare pe drojdia fina: 4luni Maturare baric: Nu
Maturare sticla: Nu
Date analitice:
Alcool: 13%
Aciditate totala: 5,86 g/l Zaharuri reducatoare:2 g/l Extract sec nereducator: 17,8 g/l
Cantitate: 750 ml
Tip: rose /sec
DOC – CMD Banat – Silagiu
Invechire: Maturat 14 luni in barriquri de stejar romanesc + 1 an in sticla
Cupaj: Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon
Tip: rosu / sec
Alcool: 15 %
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Aramic
Creat din struguri de calitate înaltă, colectați cu grijă manual toamna târziu până la primele înghețuri, acest vin deosebit are arome fine de piersici, coajă de lămâie și verbină. Gustul nobil este amplificat de nuanțe fine florale, ce lasă pe palat un finiș plăcut și memorabil.
Soi: Rhein Riesling
Alcool: 12 %
Tip: alb / demidulce
Zahăr 27g/dm³.
Cantitate: 500 ml
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Creat din struguri de calitate înaltă, colectați manual cu grijă la temperaturi joase, chiar după primele înghețuri, acest vin nobil are arome intense de petale de trandafir, flori de tei și miere de albine, susținute în gust de o senzație subtilă de dulceață. Pe final, gustul senzațional lasă pe palat un finiș plăcut de coajă fină de portocală.
Soi: Traminer & Muscat Ottonel
Alcool: 12,5 %
Cantitate: 375 ml
Tip: alb / dulce
Zahăr 125g/dm³.
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Vinul Illustro are o culoare aurie și cucerește prin aroma senzuală de flori de salcâm, pepene galben, pară bine coaptă și vanilie.Gustul plin, armonios cu note de miere de albine și tanine nobile. Maturat 6 luni în barrique din stejar francez.
IGP Valul lui Traian
Soi: Chardonnay & Sauvignon Blanc & Rhein Riesling
Alcool: 13,2 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat este bine structurat, complex, fructuos.
IGP Valul lui Traian
Soi: Feteasca Regala
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Rădăcinile acestui soi străvechi pot fi identificate în regiunea noastră de peste 2000 de ani. Cu toate acestea, până în 2003 Crâmpoșia a fost considerat doar un alt soi simplu de struguri țărănești fără potențial real de a deveni un vin nobil. În timpul lungii sale istorii s-a adaptat perfect la condițiile climatice continentale, dure, din zona Drăgășaniului.
Recolta actuală, 2021, evidențiază încă o dată marele potențial al acestui soi, în special în combinație cu vii mature și producție limitată. Deși un an mai degrabă provocator și cu siguranță și datorită unor oameni experimentați, care s-au dedicat viilor pe tot parcursul anului, a fost posibil să culegem struguri perfect sănătoși cu un echilibru superb între aciditate, zahăr și coacere sănătoasă. După 24 ore de macerere pe coajă la rece, fermentație în cisterne de inox fără drojdii selecționate și 6 luni pe drojdii, rezultatul este un vin cu un caracter distinct și o expresie nealterată a terroir-ului din care face parte. Deși este acum foarte expresiv, mai mult timp de maturare în sticlă va aduce beneficii celor care au răbdare. Pentru cei care nu mai pot aștepta sau sunt prea curioși, recomandăm aerarea vinului sau dublă decantare pentru cel puțîn o ora, în frigider, înainte de consum (acceași recomandare ca și anul trecut, potențial de învechire 10 ani + )
Recomandări de asociere: Savurați acest vin lângă o porție de fructe de mare picante, sushi sau sahimi, pate rece sau lângă o tartă de fructe