Un vin spumant elegant și complex, care se află într-o constantă evoluţie, datorită contactului permanent cu drojdiile. Nasul dezvăluie note elegante de cireșe și flori albe. Pe palat, bulelele delicate și crocante sunt în echilibru armonios cu complexitatea soiului Pinot Noir, conferindu-i o textură uimitoare și interesantă.
Asocieri Gastronomice: sushi, fructe de mare, pește, legume la gratar
Editie Limitata: 3250 sticle
Soi: Pinot Noir
Tip: spumant alb / brut natur / metoda traditionala
Cea de-a patra litera din colectia ISPITA by Liviu Grigorica, “T”, invocand si ilustrand Tainele, contine un vin rubiniu intunecat, cu arome puternice de merisoare si fructe uscate excelent completate de nuante discrete de piper rosu, cuisoare, eucalipt si menta. Structura eleganta a vinului si gustul sau prelung sunt perfect sustinute de taninurile fine si aciditatea moderata.
T-ul Tainelor este litera creata specail pentru cei ce isi doresc sa primeasca un pic din harul dezvaluirii misterelor atat spirituale cat si pamantesti, exprimat intr-o forma vizibila si palpabila.
Un vin de o eleganță aristocratică. Culoare pală verzuie. Arome fresh de laim și verbina, aciditate vibrantă, gust proaspăt-energizant de citrice și mere văratice.
Feteasca Regala este un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat vinul este bine structurat, complex, fructuos.
Este un vin care vorbește despre tradițiile și cultura Republicii Moldova, un vin care te poate încânta sau, pur și simplu, te poate relaxa.
Notele dulci-mieroase, tonurile parfumate de fructe, citrice, caise, gust dominat de senzatii dulci de miere si flori de tei și salcâm cu un bun echilibru între zahărul rezidual și aciditate.
Cuvée Guy de Poix este ca un elixir al tinereții datorită gustului de fructe supra-coapte, este o băutură echilibrată care ți se întipărește în suflet. Dar mai mult decât atât, mirosul complex îți seduce simțurile cu arome de fructe negre bine coapte, stafide, prune ușor afumate, afine, piper negru și vanilie. Lasă-te purtat de aceste miresme îmbietoare și acceptă provocarea de a trăi cu intensitate.
Obținut exclusiv din soiul Fetească Neagră, Cuvée Guy de Poix 2017 este un vin catifelat, consistent care devine și mai bun odată cu învechirea. Pentru a-i evidenția caracterul special, asezonează-l cu preparate din carne roșie sau vânat, gătite la grătar sau la cuptor. Desăvârșește aceste mâncăruri alese cu sosuri picante și brânzeturi maturate.
În această călătorie însă, nu uita să te răsfeți, așa că alătură vinului și un desert savuros din ciocolată. Se servește la 15°-16°C, cu o aerare anterioară de o oră, pentru un gust intens. Garantat, vei avea parte de o experiență unică.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Acest spumant este vinificat din struguri de Novac recolta 2019, conform metodei clasice: vinul de baza, fermentat in inox, maturat 6 luni in butoaie de lemn, a fermentat a doua oara in sticle. Dupa peste 2 ani de invechire pe drojdie in sticla, l-am degorjat fara dozaj, incadrandu-l, astfel, in categoria de spumant brut.
Rezultatul este un Spumant cu un buchet elegant de fructe proaspate in nas, un perlaj fin si persistent si un echilibru placut in gura.
Se ofera ca insotitor de peste afumat, de paté de ficat de gasca sau de rata, la fel ca si la carne fina de pasare sau de vitel. Sau il puteti incerca drept cheie pentru a deschide usile pentru conversatie si socializare.
Cei trei aliați implicați în acest joc, contribuie în a evidenția gustul de prune confiate, ușor condimentate. Datorită complexității sale, Shiraz și a corpului în forță a lui Cabernet Sauvignon, vinul fascinează prin trăsături impunătoare, ușor taninoase ce creează senzații de note vegetale. La randul lui, Merlot, mai stăpânit, elegant, bucură prin catifelarea sa și conferă postgustului impulsuri memorabile ale unor urme proaspete de prune confiate.
Temperatura de servire: 14-16 °C. Un pic mai rece să-l savurați!
Remarcă! Cupajul din recolta 2018 conține Shiraz în loc de Malbec.
Gastronomie: preparate din carne de vită, rață, porc, mânzat, vânat. Charcuterie, platouri cu brânzeturi maturate, măsline, antipasto, platouri franceze, bucate tradiționale românești.
Atipică soiului. Mulți dintre noi ne-am obișnuit cu o Rară Neagră/ Băbească Neagră mai ușoară și catifelată. Însă de data aceasta, Rara Neagră a fost modelată după stilul specific al creatorului vinurilor Equinox.
Din recolta anului 2019 s-au obținut 5 butoaie/ barique de 225 l de Rară Neagră. Vinul din doar 3 butoaie a fost folosit pentru producerea vinului Equinox Rară Neagră 2019, echivalentul a 900 de sticle.
Destul de corpolentă, cu taninurile vii și un postgust fructat, condimentat și elegant. Aciditatea medie plăcut armonizată cu nivelul de alcool de 14,7%. Un final memorabil.
Vin roșu sec, produs din struguri ecologici de soiul Feteasca Neagră crescuți în via gospodării Crama Domnească, aflată pe o pantă numită în popor Luchineasa, în apropierea satului Olănești din regiunea vinicolă Purcari.
Vinul a fost maturat în butoaie de stejar timp de 11 luni. Culoarea sa de un roșu rubiniu cu reflexii deschise, asemenea unei rodii coapte, te cucerește de la prima vedere. Olfactiv vinul e plin de un buchet de fructe negre, dulci, coapte. Mai discrete își fac apariția niște note de piper negru măcinat.
O structura elegantă și complexă. Nivelul de alcool de !4% este frumos combinată cu nivelul mediu de aciditate. Un postgust fructat, cu impulsuri picante.