Afișez 229–240 din 494 de rezultate

  • Prince Stirbey – Spumant Rosé 2011

    Acest spumant este vinificat din struguri de Novac recolta 2011, conform metodei clasice: vinul de baza, fermentat in inox, maturat 6 luni in butoaie de lemn, a fermentat a doua oara in sticle. Dupa 4 ani de invechire pe drojdie in sticla, l-am degorjat in primavara lui 2016, fara dozaj, incadrandu-l, astfel, in categoria de spumant brut.
    Rezultatul este un Spumant cu un buchet elegant de fructe proaspate in nas, un perlaj fin si persistent si un echilibru placut in gura.
    Se ofera ca insotitor de peste afumat, de paté de ficat de gasca sau de rata, la fel ca si la carne fina de pasare sau de vitel. Sau il puteti incerca drept cheie pentru a deschide usile pentru conversatie si socializare.
    Soi: Novac
    Alcool: 12%
    Tip: spumant rose / brut
    Cantitate: 750 ml
    Ambalaj: cutie de carton personalizata
    Producator: Crama Stirbey
    125.00 lei Adaugă în coș
  • Equinox – Trei Crai 2018

    Cei trei aliați implicați în acest joc, contribuie în a evidenția gustul de prune confiate, ușor condimentate. Datorită complexității sale, Shiraz și a corpului în forță a lui Cabernet Sauvignon, vinul fascinează prin trăsături impunătoare, ușor taninoase ce creează senzații de note vegetale. La randul lui, Merlot, mai stăpânit, elegant, bucură prin catifelarea sa și conferă postgustului impulsuri memorabile ale unor urme proaspete de prune confiate.
    Temperatura de servire: 14-16 °C. Un pic mai rece să-l savurați!
    Remarcă! Cupajul din recolta 2018 conține Shiraz în loc de Malbec.
    Gastronomie: preparate din carne de vită, rață, porc, mânzat, vânat. Charcuterie, platouri cu brânzeturi maturate, măsline, antipasto, platouri franceze, bucate tradiționale românești.
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
    Til: rosu / sec / vin ecologic
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Domneasca
    Tara: Republica Moldova
    85.00 lei Adaugă în coș
  • Equinox – Rara Neagra 2019

    Atipică soiului. Mulți dintre noi ne-am obișnuit cu o Rară Neagră/ Băbească Neagră mai ușoară și catifelată. Însă de data aceasta, Rara Neagră a fost modelată după stilul specific al creatorului vinurilor Equinox.
    Din recolta anului 2019 s-au obținut 5 butoaie/ barique de 225 l de Rară Neagră. Vinul din doar 3 butoaie a fost folosit pentru producerea vinului Equinox Rară Neagră 2019, echivalentul a 900 de sticle.
    Destul de corpolentă, cu taninurile vii și un postgust fructat, condimentat și elegant. Aciditatea medie plăcut armonizată cu nivelul de alcool de 14,7%. Un final memorabil.
    Editie Limitata 900 sticle
    Soi: Rara Neagra
    Tip: rosu / sec / vin ecologic
    Alcool: 14,7%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Domneasca
    Tara: Republica Moldova
    90.00 lei Adaugă în coș
  • Equinox – Feteasca Neagra 2021

    Vin roșu sec, produs din struguri ecologici de soiul Feteasca Neagră crescuți în via gospodării Crama Domnească, aflată pe o pantă numită în popor Luchineasa, în apropierea satului Olănești din regiunea vinicolă Purcari.
    Vinul a fost maturat în butoaie de stejar timp de 11 luni. Culoarea sa de un roșu rubiniu cu reflexii deschise, asemenea unei rodii coapte, te cucerește de la prima vedere. Olfactiv vinul e plin de un buchet de fructe negre, dulci, coapte. Mai discrete își fac apariția niște note de piper negru măcinat.
    O structura elegantă și complexă. Nivelul de alcool de !4% este frumos combinată cu nivelul mediu de aciditate. Un postgust fructat, cu impulsuri picante.
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec / vin ecologic
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Domneasca
    Tara: Republica Moldova
    110.00 lei Adaugă în coș
  • Bauer S.V.S. 2015

    Crama Bauer continuă să uimească cu fiecare expresie creată, sfidând normele convenționale pentru a realiza vinuri cu caratere unice. Este și cazul lui Bauer S.V.S., realizat din soiul de struguri Sauvignonasse. Pentru această licoare s-au folosit struguri atent selecționați și recoltați manual dintr-o parcelă cu viță de vie cu o vârstă peste 40 de ani, ce concentrează în seva sa caracteristicile unice ale terroir-ului. Iar Bauer S.V.S. este cu atât mai special cu cât parcela respectivă oferă o producție redusă. Strugurii sunt presați, apoi licoarea obținută este trasă în butoaie de stejar unde are loc fermentația fără adaos de drojdii. Licoarea rămâne în butoaiele de stejar timp de 14 luni, dar depunerile sunt amestecate din când în când, prin procesul numit battonage, pentru a rotunji expresivitatea vinului. Rezultatul este un vin extrem de corpolent, cu un caracter cremos ce dezvăluie note condimentate și de pământ. Aciditatea rotunjită a acestui vin alb sec pune foarte bine în evidență gustul preparatelor pe bază de fructe de mare sau carne albă de pui.
    Miros: Notele sunt corpolente și calde, dezvăluind condimente fierbinți și tonuri subtile de portocală
    Gust: Aroma este elegantă, cu tușe cremoase de tanin și o aciditate corpolentă, toate subliniate de accente subtile de stejar
    Soi: Sauvignonasse
    Tip: alb / sec
    Alcool: 13%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Bauer
    80.00 lei Adaugă în coș
  • Crama Bauer - Petit Verdot Magnum 2013 - 1500 ml

    Bauer – Petit Verdot (P.V.) 2018

    Petit Verdot este un soi foarte vechi şi foarte rar ce poate fi găsit în zone cultivate cu mai cunoscutele soiuri Cabernet sau Merlot. Datorită caracterului sau distinct (aciditate ridicată, taninuri ferme şi arome orientate către condimente mai mult decât către fruct) Petit Verdot este frecvent utilizat în cantităţi mici pentru a condimenta cupajele de vinuri roşii. Credem cu tărie în potenţialul acestui soi în zona Drăgăşani -un mulaj al originii sale distincte şi drept urmare o potrivire perfectă cu filosofia noastră “creativitate naturală”.
    Dar Petit Verdot este mult mai pretenţios şi mai dificil de îngrijit în comparaţie cu Cabernet Sauvignon de exemplu. Coacerea este foarte târzie, făcând dificilă obţinerea unei recolte de struguri copţi perfect în fiecare an. Acest lucru ne poate obliga să renunţăm total la recoltă într-un anumit an.
    Sunt foarte puţine vinuri pure din Petit Verdot în lumea internaţională a vinului, ceea ce ne face şi mai mândri să oferim cel dintâi şi până acum singurul Petit Verdot din România.
    Petit Verdot este acompaniat perfect de beef tartar, rată coaptă, vânat cu pene cum este fazanul, prepeliţă sau paste condimentate, cu roşii. Dacă doriţi să beneficiaţi la maxim de acest vin şi în anii săi tineri, recomandăm aerare extinsă, de cel puţin 2-3 ore.
    Editie Limitata 1950 sticle
    Soi: Petit Verdot
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Bauer
    150.00 lei Adaugă în coș
  • Academia Purcari – Saperavi 2019

    Academia Saperavi este esența impresionantului soi georgian cu același nume, reinterpretat de către expresia pură a terroir-ului de Purcari, obținând, în rezultat, un vin autentic cu aromă fulminantă.
    Crearea acestui vin a presupus simbioza câtorva elemente cheie: terroir-ul divers, vița-de-vie ce transmite perfect muzica solului, un an al roadei absolut inedit și, nu în ultimul rând, pasiunea și curajul vinificatorului. Fermentarea în amforă de lut și scurta odihnă în butoi de stejar ne-au permis să obținem un vin pur, ce a evoluat fără implicarea altor factori. Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova, curățați, răciți și lăsați să-și urmeze calea spre fermentare în mod firesc, pe care natura l-a pictat într-un rubiniu intens cu reflexe purpurii și l-a parfumat cu arome explozive de prune și fructe coapte. Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec cu taninuri catifelate, are un gust plin, opulent, cu un postgust lung și plăcut, cu arome complexe.
    Academia Saperavi cuprinde o cantitate foarte limitată de sticle – 6000 pentru că exact cu atâta timp în urmă au fost înregistrate primele practici de utlizare a amphorelor în vinificație, în Georgia.
    Soi: Saperavi
    Alcool: 13,5%
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producător: Purcari
    Țară: Republica Moldova
    250.00 lei Adaugă în coș
  • Cotnari Millesime – Francusa 2016

    Vin spumant brut,fermentat natural prin metoda traditionala in sticla si maturat pe drrojdii 61 de luni.
    Editie Limitata: 4877 sticle
    DOC Cotnari
    Soi: Francusa
    Tip: spumant / alb / brut
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Casa de Vinuri Cotnari
    110.00 lei Adaugă în coș
  • Cotnari Millesime – Grasa de Cotnari 2017

    Vin spumant brut,fermentat natural prin metoda traditionala in sticla si maturat pe drrojdii 49 de luni.
    Editie Limitata: 4948 sticle
    DOC Cotnari
    Soi: Grasa de Cotnari
    Tip: spumant / alb / brut
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Casa de Vinuri Cotnari
    110.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Regno – Feteasca Neagra 2021

    Roșu vișiniu închis , cu reflexe violacee și limpiditate bună. Arome
    intense de fructe (cireșe negre, mure, prune), cu ușoare tente de
    fum. Aciditate bună, corp mediu, taninuri tinere, intensitate gustativă, cu un final ușor amărui, de prune afumate. Echilibru intre arome, alcool și taninuri.
    Recomandare culinara: Brânzeturi semitari (cașcaval); Gustări românești (chifteluțe, cârnăciori, vinete umplute); Ostropel de pui; Tochitură moldovenească; Deserturi precum papanaș, găluște cu prune;
    Temperatura de servire: 14/16° C
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Cramele Recas
    33.60 lei Adaugă în coș
  • Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut

    Crama Bauer, deși o cramă modernă, folosește metode tradiționale de extragere a mustului din struguri pentru a conserva toate aromele terroir-ului. Este și cazul vinului spumant alb Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut. Realizat integral din soiul de struguri Fetească Regală, vinul spumant conține struguri dintr-o viță de vie veche de peste 40 de ani, ceea ce înseamnă că a concentrat în fructele sale toate caracteristicile unice ale zonei Drăgășani. Boabele de struguri sunt culese manual, apoi presate cu tot cu ciorchine pentru a extrage toată aroma pură într-un must declarație pentru terroir-ul ce-l reprezintă. Mustul este ținut timp de 2 zile în butoaie de inox, pentru ca apoi să i se adauge drojdii pline pentru complexitate și profunzime și să fie mutat în butoaie de stejar. Al doilea proces de fermentație are loc în sticlă, expresia fiind păstrată în cramă în condiții optime pentru învechire. Rezultatul este excepțional, un vin spumant cu o mineralitate fină, care aprinde toate simțurile.
    Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut este un vin spumant într-o colecție limitată, de doar 1500 de sticle.
    Miros: Notele dezvăluie flori sălbatice de câmp și tonuri subtile de trandafir
    Gust: Arome predominant fructate, cu o aciditate perfect echilibrată
    Culoare: Galben pai
    Soi: Feteasca Regala
    Tip: spumant / extra brut
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Bauer
    150.00 lei Adaugă în coș
  • CARASSIA 773 Vintage Brut 2018

    CARASSIA 773 – UN OMAGIU ADUS LOCULUI DE ORIGINE.
    Spumantele Vintage sunt realizate doar in ani exceptionali, folosind cele mai bune vinuri de baza ale recoltei respective. Maturarea pe drojdie dureaza minimum 3 ani, uneori chiar mai mult, pentru a oferii compexitate, eleganta, senzatii gustative aparte. Astfel, fiecare spumant vintage este si va fi o creatie inimitabila, cu o selectie unica de vinuri in asamblaj si cu o expresie aromatica specifica.
    In centrul povestii Carassia se afla regiunea, terroirul si determinarea de a crea ceva de clasa mondiala. Carassia 773 este un omagiu adus locului de origine. An de an, vinurile Carastelec dovedesc ca locul de origine – terroir-ul “efervescent” – este chintesential in realizarea spumantelor de calitate.
    Vinificare:
    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala. Intreg procesul de vinificare, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, sunt efectuate in propria crama cu cele mai moderne echipamente.
    Carassia 773 Vintage Brut 2018 este un asamblaj din cele doua soiuri spumante traditionale:
    Chardonnay – 80%
    Pinot Noir – 20%
    Cu 10% Chardonnay maturat in stejar si 10% chardonnay fermentat malolactic, apoi maturat timp de trei ani in sticla.
    Recolta 2018.
    Maturat pe drojdii pentru minimum 3 ani.
    Dosage: 11 gr.
    Aciditate: 7 gr.
    Vintage 2018
    A fost cel mai frumos an la podgoriile Carastelec de cand a intrat pe rod via. 2018 a oferit o recolta senzationala din toate punctele de vedere. Un an cu o vara blanda, calduroasa, si o toamna timpurie, care a oferit pinot noir si de asemenea chardonnay cu cararteristici excelente pentru spumante.
    Medalii/ Recunoastere:
    SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022.
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 l
    Producator: Crama Carastelec
    220.00 lei Adaugă în coș