Cea de-a patra litera din colectia ISPITA by Liviu Grigorica, “T”, invocand si ilustrand Tainele, contine un vin rubiniu intunecat, cu arome puternice de merisoare si fructe uscate excelent completate de nuante discrete de piper rosu, cuisoare, eucalipt si menta. Structura eleganta a vinului si gustul sau prelung sunt perfect sustinute de taninurile fine si aciditatea moderata.
T-ul Tainelor este litera creata specail pentru cei ce isi doresc sa primeasca un pic din harul dezvaluirii misterelor atat spirituale cat si pamantesti, exprimat intr-o forma vizibila si palpabila.
Vinul Illustro are o culoare roșie generoasă și cucereste prin note complexe de prune ,vișine, smochine, cafea și ciocolată fină. Gustul profund, cu nuanțe de migdale, este însoțit de textura bogată și tanine nobile. Maturat în barrique din stejar feancez timp de 12 luni.
Un vin de o eleganță aristocratică. Culoare pală verzuie. Arome fresh de laim și verbina, aciditate vibrantă, gust proaspăt-energizant de citrice și mere văratice.
Feteasca Regala este un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat vinul este bine structurat, complex, fructuos.
Este un vin care vorbește despre tradițiile și cultura Republicii Moldova, un vin care te poate încânta sau, pur și simplu, te poate relaxa.
Notele dulci-mieroase, tonurile parfumate de fructe, citrice, caise, gust dominat de senzatii dulci de miere si flori de tei și salcâm cu un bun echilibru între zahărul rezidual și aciditate.
Cuvée Guy de Poix este ca un elixir al tinereții datorită gustului de fructe supra-coapte, este o băutură echilibrată care ți se întipărește în suflet. Dar mai mult decât atât, mirosul complex îți seduce simțurile cu arome de fructe negre bine coapte, stafide, prune ușor afumate, afine, piper negru și vanilie. Lasă-te purtat de aceste miresme îmbietoare și acceptă provocarea de a trăi cu intensitate.
Obținut exclusiv din soiul Fetească Neagră, Cuvée Guy de Poix 2017 este un vin catifelat, consistent care devine și mai bun odată cu învechirea. Pentru a-i evidenția caracterul special, asezonează-l cu preparate din carne roșie sau vânat, gătite la grătar sau la cuptor. Desăvârșește aceste mâncăruri alese cu sosuri picante și brânzeturi maturate.
În această călătorie însă, nu uita să te răsfeți, așa că alătură vinului și un desert savuros din ciocolată. Se servește la 15°-16°C, cu o aerare anterioară de o oră, pentru un gust intens. Garantat, vei avea parte de o experiență unică.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Sforile/Fințești 8 este un vin distinct, prin care am dorit să dovedim că România este capabilă să ofere vinuri excepționale. Avem nevoie de produse românești de calitate, iar „8”, reprezintă în sine o experiență unică.
Maturat timp de 2 ani în butoaie vechi românești, pentru a dobândi rotunjimile oferite de procedeul de microoxigenare necesare unui vin special, fără însă a acoperi cu prea mult lemn fructuozitatea strugurelui.
Un cupaj realizat în proporțiile 45% Shiraz – 55% Fetească Neagră din dorința de a alătura două lumi, două expresii, pentru o experiență gustativă deosebită.
”Am fi produs mai mult din acest cupaj însă shiraz-ul a fost extrem de puțin”.
Deja la inceputul secolului XIX, expertii din Franta si Germania au constatat ca Cramposia este un soi potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. Produs din struguri de Cramposie, vinificat conform metodei traditionale „champenoise”: dupa prima fermentare avinului de baza, s-a facut a doua fermentare in sticle, vinul maturand doi ani de zile pe drojdie in sticle. Urma remuajul manual timp de 2 saptamani, urmat de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, folosind pentru dozaj numai acelasi vin spumant.
Din aciditatea lui ridicata, impreuna cu mineralitatea fina si fructuozitatea proaspata si crocanta rezulta un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat.