Afișez 205–216 din 493 de rezultate

  • Via Colțul Pietrei – Rose 2020

    Un rose complex și surprinzător care înglobează atributele a patru soiuri de struguri. Impresionează prin prospețime și fructuozitate, aducând în prim-plan, pe rând, arome de zmeură, căpșune, bujori dar și condimente.
    Intentia enologului: În acest vin Fiorenzo Rista a făcut un experiment privind cupajarea soiurilor roșii vinificate în rose. A dorit și a obținut un vin gastronomic, cu structură bună, corp mediu, în care a capturat atributele principale ale fiecărui soi component.
    Asocieri culinare: Un vin versatil care face față unor preparate foarte diverse de la salate (Caesar, Nicoise, cu piept de rață), tarte sărate, în special cu brânză și spanac, până la brânzeturi semi-tari (cașcaval, Gouda, Provolone). Excelent alături de fructe de mare, creveți sau homar.
    Pentru vegetarieni, poate fi servit alături de salată cu quinoa, curry roșu sau sushi vegan.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Cupaj: Merlot, Syrah, Fetească Neagră, Negru de Drăgășani
    Tip: rose / sec
    Alcool: 13,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Viile Metamorfosis
    68.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Nikolaos Rosu – Wild Yeast 2020

    Nikolaos Rosu este un vin fin, puternic, cu note de cirese, ciocolata si arome fine de vanilie. Gustul predominant este de cirese negre, completat de notele de ciocolata neagra totul sustinut de o mineralitate revigoranta.
    Recomandare culinara: Carne rosie pregatita la tava sau ceaun, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, tochitura de porc, berbecut la tava, branzeturi maturate
    Temperatura de servire: 16° – 18°C
    IGP Colinele Dobrogei
    Soi: Merlot (Infiintare plantatie -1976, Neculai Fulea)
    Tip: rosu / sec
    Maturare in barrique stejar: 620 zile
    Alcool: 14,9%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Histria
    126.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Vinoteca – Colecție Cuvee Charlotte 2006, 2007,2008

    (se comercializeaza doar in pachet de 3 sticle – cate un exemplar din fiecare an afisat)) – Pretul este pentru achiziatia a 3 sticle!
    O degustare verticală nu înseamnă doar o comparație seacă între edițiile din ani diferiți ale aceluiași vin. O degustare verticală este un studiu asupra maturizării vițelor, asupra efectelor pe care o ploaie nepotrivită, o grindină violentă sau o primăvară întârziată le pot avea asupra aromelor și nuanțelor din gust. Este o incursiune în istoria unui producător sau a unei regiuni și un prilej de retrospecție într-o piață care abia începea să se contureze la data la care se nășteau câteva dintre vinurile pe care le aveți acum sub ochi.
    1. Cuvée Charlotte 2006
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră
    Un vin rubiniu pal, cu margini ruginii, ale cărui prime arome duc cu gândul la iodul nucilor verzi. După aerisire apar rapid notele de mure și dulceață de coacăze, cu un fundal de lemn dulce, frunze de fag uscate și pământ, totul condimentat cu ascuțimi de piele tăbăcită și ardei iute uscat. Gustul plin, rotund, debutează cu mieji de nucă din magiun de prune, sâmburi de caisă din dulceață, smochine și cacao. Taninurile fine sunt integrate, dar nu inactive, aducând un plus de tinerețe cupajului.
    2006 a fost un an dificil pentru vinurile roșii, cu o primăvară rece, care a amânat înfloritul viilor, și o vară ploioasă, care a împiedicat în multe zone ajungerea la maturitate a unor soiuri. Vinul de față este o dovadă a amplasării deosebite a parcelelor noastre din Ceptura și a calității excepționale a solului, fără de care nu ar fi fost posibilă nașterea unui vin cu o asemenea speranță de viață.
    2. Cuvée Charlotte 2007
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot
    Roșu granat, cu menisc cărămiziu, acest vin spectaculos a ajuns la maturitate, afișându-și fără reținere personalitatea complexă, nivelurile de arome și jocurile de intensitate. Proaspăt deschis, pare un vin reținut, dominat de lemn afumat, gemuri și magiunuri, însă după contactul cu aerul încep să apară, destul de repede, notele de cireșe negre, dulcețuri, cireșe, prune afumate și chiar note vegetale, de frunze verzi groase.
    Gustativ își confirmă complexitatea, evoluând de la note închise către fructe negre și roșii, totul punctat de senzația definitorie a cupajului, o catifelare de pralină de ciocolată neagră învelită în pudră de cacao. Finalul dominat de fructe este armonios îmbrăcat în note condimentate de scorțișoară și piper negru, iar taninurile fine contribuie la amplificarea și prelungirea senzațiilor din postgust.
    2007 a fost un an ideal, cu un val de căldură pornit la începutul verii și continuat neîntrerupt, fără excese semnificative, până la 15 septembrie, când a început culesul strugurilor. Un an foarte bun pentru vinurile roșii, dar absolut excepțional pentru cele albe.
    3. Cuvée Charlotte 2008
    Cupaj: Merlot, Fetească Neagră
    Din recolta unui an deosebit, acest vin rubiniu cu tente granat are un debut sobru, închis, de frunze uscate, stafide, pământ și fum, făcându-l să pară chiar mai matur decât este. Bine aerisit, începe să dezvolte întâi note de condimente lemnoase (scorțișoară, cuișoare), urmate de prună coaptă afumată, magiunuri și compot de cireșe.
    Faptul că este un vin care abia a făcut pasul dinspre tinerețe spre maturitate este sesizat abia în gust, unde se regăsește o adevărată explozie de fructe roșii, prune afumate, coacăze roșii și negre, care abia lasă la suprafață notele de cacao, ciocolată neagră, lemn și fum. Corpul, după bogăția de arome din nas, nu se lasă mai prejos și vine să rotunjeasăa ansamblul , aducând note de prună , stafide, gutuie coaptă. Echilibru foarte bun între aciditate și senzația de dulce face ca vinul sa fie foarte agreabil pe final, ajutat și de tanini fini și eleganți.
    2008, un an bun, pentru o parte dintre vinurile roșii din sudul României, a fost și un an de pus la încercare răbdarea podgorenilor. După o primăvară un pic întârziată, o vară cu un debut ploios dar fierbinte, un val de căldură a lovit la începutul lui septembrie, dar care nu a durat mult, toamna a fost scurtă . Cei care au avut grijă la modul profesionist au avut recolte cel puțin mulțumitoare.
    Temperatură de servire: 13-15°C
    Aerisire: 6-8 ore în sticla desfăcută, 45-60 min. în decantor
    Cantitate: 3 x 750 ml
    Producator: Crama Serve
    634.50 lei Adaugă în coș
  • Diamond Selection – Feteasca Neagra Barrique 2020

    Arome discrete de vanilie completate de note de ciocolată. Gust dominat de prune uscate pe lozniță. Final elegant, cu note ușor condimentate.
    Maturare: în baricuri de stejar românesc, timp de 24 de luni.
    Servire: Ușor răcit (14° C), decantor (20′-30′) însoțit de o cină gustoasă și de prieteni.
    DOC – CMD Husi
    Alcool: 14,5 %
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Domeniile Averesti
    62.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Nativus – Busuioaca de Averesti 2021

    Numele îi provine din aromele puternice de busuioc de care vinul se bucură și zona în care a fost descoperit. Aroma roseului Nativa Busuioacă de Averești este intensă, un melanj delicat cu note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte – ceea ce face din acest vin un “spectacol de balet al gusturilor”.
    Gust: Intens cu arome puternice de busuioc.
    Nas: Note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte.
    Culoare: Roz somon.
    Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 7 – 8 ˚C alaturi de aperitive, salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveţi, legume la wok sau preparate la grătar și deserturi: torturi, checuri, prăjituri.
    Soi: Busuioaca de Bohotin – DOC-CMD Husi
    Tip: rose / demidulce
    Alcool: 12 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Domeniile Averesti
    40.50 lei Adaugă în coș
  • Carassia Blanc de Blancs

    Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate. Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinsă de 22 de luni de maturare în sticlă. Notele elegante de brioșă, drojdie și cremozitatea vinului se combină și se completează cu prospețimea aromelor de fructe proaspete, arome fine de citrice, fiind susținute de aciditatea vinului și echilibrate cu dozajul. Perlajul fin și persistent învăluie palatul și dau eleganță vinului nu doar vizual ci și prin textura fină care le oferă. Postgust persistent cu note de fructe și flori albe. Structură armonioasă, echilibru perfect între prospețime și maturitate.

    Medalii:

    SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2017

    GOLD – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018

    BEST in CLASS – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018

    SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019 /Magnum

    SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020

    GOLD- Vinarium International Wine Contest 2021

    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.

    Soiuri: Chardonnay 100%, 21% reserve wine
    Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare: Min. 24 de luni
    Vol alc.: 12%
    Degorjare: 2023
    Tip: alb / brut
    Sticlă: 750 ml
    Producator: Crama Carastelec
    135.00 lei Adaugă în coș
  • Gitana – Saperavi 2020

    Strugurii de Saperavi de la Gitana au implinit deja 15 ani,ajungand la deplina maturitate a aromei, desavarsita apoi prin blanda fermentare si maturare in amfore de argila, care pastreaza vie si nealterata abundenta de arome: cirese negre, fructe rosii de padure, tonuri citrice, dar si surprinzatoare onuri de piper alb si ienupar.
    Strugurii sunt recoltati si selectati manual.
    Temperatura de servire recomandata – 18 grade celsius
    Soi: Saperavi
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Alcool: 14 %
    Producator: Gitana Winery
    Tara: Republica Moldova
    115.00 lei Adaugă în coș
  • Gitana – Lupi / Rezerva 2018

    Din colecţia Premium Gitana vine acest vin rezervă matur, de un roşu seducător, maturat pe o perioadă de 10-12 luni în baricuri de 225l şi învechit minimum 2 ani în butoaie din lemn de stejar din Krasnodar. Cupajul este realizat din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi culeşi manual din zona Valul lui Traian şi vinificat tradiţional folosind echipamente moderne.
    Vinul este elegant şi prezintă un buchet complex, cu taninuri puternice, bine echilibrat şi structurat. Culinar, sortimentul se potriveşte bine cu preparate pe bază de carne afumată şi carne la grătar, iar vegetarienii îl pot savura alături de legume prăjite.
    Temperatura ideală de servire este 16-18° C.
    Notele degustării:
    Miros: Seducător şi complex, cu note intense de fructe roşii şi negre, ciocolată, lemn dulce şi un strop de cafea.
    Gust: Arome bogate de fructe dulci, în special mure şi prune zemoase, la care se adaugă accente de fructe uscate şi lemn dulce.
    Culoare: Roşu rubiniu, cu străluciri purpurii.
    Alcool: 14.5%
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Regiune: Valul lui Traian
    Tara de origine: Republica Moldova
    145.00 lei Adaugă în coș
  • Diamond Selection Magnum – Cabernet Sauvignon 2019

    Un Cabernet Sauvignon rotund, elegant, cu totul aparte, ce reuşeşte sa încante cu aromele sale de ciocolata neagra cu fructe de padure. Puternic și aromat, este un vin care acopera și cele mai pretențioase gusturi, facand deliciul degustării de fiecare data, dar mai ales atunci cand se servește la temperatura de 16 grade Celsius, după o aerare anterioară de 20-30 min.
    Organoleptic: Arome puternice de coacaze negre ,cu note de vanilie si lemn. Gust dominat de ciocolata neagra, cafea,vanilie,mosc.Final elegant,lung cu note de mirodenii.
    Servire: Insotit de preparate din carne rosie sau un tort de ciocolata neagra si fructe de padure.
    DOC – CMD Husi
    Soi: Cabernet Sauvignon
    Tip: rosu /sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 1500 ml
    Ambalaj: cutie personalizata de carton(contracost) + 10 lei
    Producator: Domeniile Averesti
    275.00 lei Adaugă în coș
  • Sigilium – Cupaj Rosu 2020

    Un cupaj  plin, catifelat, cu arome de fructe de padure, imbinate cu note de cafea, ciocolata si tabac. Mangaierea lemnului de stejar ii confera un final lung, dulce – condimentat.
    Se savureaza alaturi de branzeturi nobile maturate, carnuri rosii sau vanat.

    Maturat in butoaie de stejar timp de 18luni.

    DOP/DOC – CMD Minis

    Cupaj: Merlot si Cabernet Sauvignon

    Tip: rosu / sec

    Alcool: 14%

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Crama Dradara

    65.00 lei Adaugă în coș
  • Maestoso – Burgund Mare Barrique 2019

    Maestoso New Edition, Vintage 2019 – Burgund Mare este un vin obtinut din soiul de struguri cu acelasi nume, un soi raspandit mai ales in Austria si Ungaria, dar care, iata, poate fi regasit in varianta romaneasca si in Banat.
    Vinul este rosu intens, cu arome de aronia, visine si fine tente de baric.
    Degustati-l la 14 -16 grade Celsius, alaturi de preparate din carne de pui, rata, vanat, porc sau mancaruri vegetariene mai consistente.
    DOC – CMD Silagiu
    Soi: Burgund Mare
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Dealul Dorului
    95.00 lei Adaugă în coș
  • Petro Vaselo – Kotys Millesime 2014

    Un vin spumant elegant și complex, care se află într-o constantă evoluţie, datorită contactului permanent cu drojdiile. Nasul dezvăluie note elegante de cireșe și flori albe. Pe palat, bulelele delicate și crocante sunt în echilibru armonios cu complexitatea soiului Pinot Noir, conferindu-i o textură uimitoare și interesantă.
    Asocieri Gastronomice: sushi, fructe de mare, pește, legume la gratar
    Editie Limitata: 3250 sticle
    Soi: Pinot Noir
    Tip: spumant alb / brut natur / metoda traditionala
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Petro Vaselo
    160.00 lei Adaugă în coș