Vinul Nikolaos Rose 2021 provine din struguri de Cabernet Sauvignon, cultivati pe plantatia noastra, de pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria. Copti sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, strugurii au fost culesi si sortati manual. Vinul Nikolaos Rose 2021 a fost obtinut prin utilizarea florei spontane (drojdii salbatice dezvoltate de catre struguri) in fermentare si are un aspect limpede de culoare roz pal, culoarea petalelor trandafirilor de dulceata. Este un vin complex olfactiv, proaspat, lejer, in care predomina aroma de fructe rosii, un vin foarte bine echilibrat.
Mancaruri recomandate: Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
Alături de câteva alte varietăţi roşii, soiul Merlot conduce registrul aromatic al acestui rosé elegant, creat din struguri culeşi de pe malul mării, perfect pentru a aduce în dar relaxare cu fiecare degustare. Pentru a le păstra prospeţimea intactă, strugurii sunt răciţi imediat după recoltă şi supuşi unei macerări reci, pe pieliţe. Decantarea şi fermentarea alese pentru vinificarea acestui rosé conservă foarte bine aromele strugurilor, vinul fiind la final păstrat pentru trei luni în cisterne din inox pentru a-şi linişti caracterul vibrant. O temperatură recomandată de 6-8 grade Celsius permite resimţirea tuturor nuanţelor din gust, Tenuta Ulisse Rosé fiind un vin aperitiv prin definiţie.
Notele degustării:
Miros: Nuanţe fine de flori albe, coajă de lămâie şi cireşe zemoase, complimentate de o mineralitate splendidă.
Gust: Arome seducătoare de fructe cu sâmbure, învăluite în parfum floral delicat.
O culoare roz superba cu o usoara tenta portocalie ce vine sa completeze perfect aroma de capsune, piersica, zmeura, gref roz cu notele exotice de fructul pasiunii, mango si lychee. Echilibrat si cu un corp suav acest vin impresioneaza printr-un post gust fructat si cremos dar mai ales prin mineralitatea specifica zonei si aciditatea crocanta.
Acest asamblaj își are originea în 20 de cruuri din Premiers și Grands Crus din regiunea Champagne. Se completează cu 20% vinuri de rezervă. 50% Pinot Noir din satele Grands Crus și Premiers Crus Aÿ, Hautvillers, Avenay-Vald’Or sau Louvois, pentru a produce un vin ușor, fraged și fructat. 40% Chardonnay predominant din Premier Cru of Vertus contribuie cu prospețime și note de lămâie. Dimensiunea minerală și aromele provin din Cru de Villers-Marmery, care are un sol calcaros. Satele Grands Crus și Premiers Crus precum Chouilly, Avize, Oger și Vaudemange completează ansamblul cu forță și complexitate. 10% Meunier oferă rotunjime și suplețe.
Acest asamblaj Brut Rosé are 16% Pinot Noir, din Mailly-Champagne, binecunoscut pentru puterea aromatică și bogăția sa, și din Vertus, vinificat ca vin roșu. Acest nectar roșu permite dezvoltarea aromelor fructate, calde și delicioase.
Acest vin rose din soiurile Merlot, Syrah si Pinot Noir, este obtinut printr-o metoda moderna de vinificatie, fermentat la temperatura scazuta, pentru a-si pastra aromele. Cea mai inalta treapta valorica a acestor soiuri, obtinuta in cramele noastre, este Caii de la Letea. Se caracterizeaza prin prospetime, fructuozitate, iar notele de capsuni, flori si zmeura il fac foarte placut, cu echilibru olfacto-gustativ bun. Insoteste cu succes preparatele din carne alba si carne rosie si da o savoare noua preparatelor din peste.
Mariajul celor trei soiuri vinificate impreuna contureaza un buchet expresiv si echilibrat dominat de un post gust lung si desavarsit. O simfonie ludica de arome fructate unde se remarca note de cirese, fragi si coacaze ce evolueaza intr-un final dominat de accente de fructe exotice.
Note degustare:
Culoarea atragatoare, intre petala de trandafir si alama batuta, parfumurile diafane de fragute si gem proaspat de capsune, printre care pulseaza tuse vegetale si minerale, gustul proaspat, zglobiu, cu arome de fructe rosii si final citric-mineral fac din acest vin un veritabil campion al categoriei.
Temperatura optima de consum: 10°C.
Asocieri Gastronomice: Preparatele de peste rosu, carnae de rata la cuptor, mix de legume la grill, platou de branzeturi.
Aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cirese de mai si capsuni, nuantate de note citric-vegetale. Gustul prezinta un atac cu senzatii dulci, dar apoi evolueaza dominat de o aciditate tipica vinurilor tinere, postgustul fiind proaspat, vioi, elegant si placut.
Se exprimă elegant şi precis, printr-o combinaţie de arome, de la cele de zmeură, căpşune şi grapefruit, până la cele de piersică coaptă și flori albe de cireș. Gustul are profunzime şi o structură complexă de fructe coapte, susţinută de o mineralitate ridicată și post gust intens.
Asocieri culinare: Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.
Regno Recaș Roze este obținut prin macerația strugurilor roșii de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră. Mustul de culoare roz, astfel obținut, este fermentat în vase de inox la temperatură controlată pentru a păstra caracterul proaspăt și dezalterant în gust și aromă. Vinul este îmbuteliat în sticlă cu dop filetat pentru a asigura prospețimea maximă a vinului la servire și a evita orice posibilitate de defect de dop. Ediția 2022 este vinificată în demisec și se evidențiază prin prospețime și notele citrice din postgust.
Recomandari culinare: Salate cu pește; Calcan la cuptor; Preparate la grătar pe bază de legume și carne albă; Lassagna și paste;
Tarte de lămâie; Sorbeturi și înghețate
Un vin roze (sec) cu textură mătăsoasă și lejeră, acompaniată de arome intense și de un corp suplu, ce fac ca acest vin echilibrat, proaspăt și răcoritor să fie o plăcere în zilele călduroase de vară.
Recomandari culinare: Salate de vară pe bază de feta/avocado/pește/carne slabă/Somon și fructe exotice. Este vinul ideal pentru sezonul de barbecue: cu carne albă și legume ,sparanghel, ciuperci, zuchini etc.
Corvus – i.u.s.r. FN, roze, sec, un vin obtinut 100% din Feteasca neagra, care nu ezita sa ne atraga atentia asupra culorii rose-pal, provensal. Strugurii au fost recoltati cu grija, manual, in ladite de plastic astfel incat boabele sa fie integre in momentul vinificatiei. Dupa dezciorchinare boabele au fost usor presate pentru a extrage cat mai putina culoare din pielita, mustul rezultat a fermentat la temperaturi scazute cca. 12°C timp de aproape 20 zile, a rezultat un vin cu arome explozive si un gust pe masura, vinul a fost gandit special pentru sezonul cald si impresioneaza prin prospetime, fragranță, arome fructate si o aciditate bine sustinuta de structura vinului, gust placut si persistent.