În Drăgăşani, încă se povesteşte că un prinţ îşi vizita în timpul nopţii aleasa inimii, dar o părăsea înainte ca soarele să răsară peste dealurile pline de viţă de vie. Până când, într-o dimineaţă, prinţul nu a mai auzit cântatul cocoşilor şi razele soarelui l-au transformat în picături de rouă. Aşa s-a născut legenda Domnului de Rouă.
Este un vin de culoare roz-somon luminos. Buchetul său dezvăluie arome de căpșune și cireșe proaspete, cu aciditate înţepătoare şi arome delicate.
Un roze strălucitor și elegant ce amintește de culoarea zmeurei timpurii. Olfactul este aromat și aici este meritul Busuioacei. Regăsim trandafir, prune și fructe de litchi. Gustativ se evidențiază prin note de cireșe, dulceață de trandafir și condimente dulci. Aciditatea plăcută întregește un final lung și armonios, susținut și de perlajul fin.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, paella, peste oceanic sau de apa dulce, bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
Simfonia a 5 soiuri de struguri a dat nastere unui rose vivace si delicat,de mare clasa. Proaspat, crocant si mineral acest vin intruchipeaza rafinamentul si eleganta.
Soi: Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra
De culoare roz vișiniu cu reflexe coral, acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; la nas note de fructe de padure, cirese si capsuni si note de crusta de paine datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți, lăsați să macereze scurt pe piele și în final supuși la o presare moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
Asocieri : Ideal cu preparate din pește, risotto și aperitive în general.
Un rose complex și surprinzător care înglobează atributele a patru soiuri de struguri. Impresionează prin prospețime și fructuozitate, aducând în prim-plan, pe rând, arome de zmeură, căpșune, bujori dar și condimente.
Intentia enologului: În acest vin Fiorenzo Rista a făcut un experiment privind cupajarea soiurilor roșii vinificate în rose. A dorit și a obținut un vin gastronomic, cu structură bună, corp mediu, în care a capturat atributele principale ale fiecărui soi component.
Asocieri culinare: Un vin versatil care face față unor preparate foarte diverse de la salate (Caesar, Nicoise, cu piept de rață), tarte sărate, în special cu brânză și spanac, până la brânzeturi semi-tari (cașcaval, Gouda, Provolone). Excelent alături de fructe de mare, creveți sau homar.
Pentru vegetarieni, poate fi servit alături de salată cu quinoa, curry roșu sau sushi vegan.
DOC – CMD Dealu Mare
Cupaj: Merlot, Syrah, Fetească Neagră, Negru de Drăgășani
Anita lui Falesco s-a născut în 2011 pentru a sărbători Anita Garibaldi la aniversarea a 150 de ani de la unificarea Italiei. Un vin spumant dulce de savurat și pentru a însoți un desert cu smântână și căpșuni sălbatice
Culoare strălucitoare cu reflexe tipice soiului. Aroma Aleatico a dominat aspectul olfactiv cu nuantele sale caracteristice de trandafir. Gustul acestui vin este învăluitor cu un final dulce și plăcut.
Vedere: Roz vișiniu, bule numeroase și persistente
Numele îi provine din aromele puternice de busuioc de care vinul se bucură și zona în care a fost descoperit. Aroma roseului Nativa Busuioacă de Averești este intensă, un melanj delicat cu note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte – ceea ce face din acest vin un “spectacol de balet al gusturilor”.
Gust: Intens cu arome puternice de busuioc.
Nas: Note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte.
Culoare: Roz somon.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 7 – 8 ˚C alaturi de aperitive, salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveţi, legume la wok sau preparate la grătar și deserturi: torturi, checuri, prăjituri.
Crama Bouvet Ladubay a fost infiintata in 1851 de catre Etienne Bouvet si sotia sa, Celestine Ladubay, devenind in timp una dintre cele mai apreciate si mai premiate case de vin spumant din Franta, din afara Champagne.
Bouvet Cremant de Loire Rose este un vin realizat din soiul de struguri Cabernet Franc. Intr-o frumoasa culoare roz somon deschis, vinul aduce in prim plan note olfactive de coacaze, zmeura, capsuni, fructe rosii, dar si ierburi condimentate.
Pe palat, vinul se dezvaluie fructat, proaspat si bine structurat.
Degustati acest vin la 6-8 grade Celsius, servit cel mai bine ca aperitiv.
Acest spumant este vinificat din struguri de Novac recolta 2011, conform metodei clasice: vinul de baza, fermentat in inox, maturat 6 luni in butoaie de lemn, a fermentat a doua oara in sticle. Dupa 4 ani de invechire pe drojdie in sticla, l-am degorjat in primavara lui 2016, fara dozaj, incadrandu-l, astfel, in categoria de spumant brut.
Rezultatul este un Spumant cu un buchet elegant de fructe proaspate in nas, un perlaj fin si persistent si un echilibru placut in gura.
Se ofera ca insotitor de peste afumat, de paté de ficat de gasca sau de rata, la fel ca si la carne fina de pasare sau de vitel. Sau il puteti incerca drept cheie pentru a deschide usile pentru conversatie si socializare.
Vinul rosé Demeter – i.u.s.o. FN/CS, ”un vin numit dorinta” noul membru al familiei Demeter este un vin rose, elegant si fin dar cu fragranta oferita de cele doua soiuri de struguri din care este obtinut, Feteasca neagra si Cabernet sauvignon (75% – 25%) . Dupa desciorchinarea strugurilor, mustul a fost obtinut printr-o presare usoara la presiuni joase astfel incat sa se extraga doar o cantitate mica de pigmenti rezultand un vin cu o nuanta roz-pal. Fermentarea a avut loc in cisterne de inox la o temperatura de aproximativ 15°C pentru a putea obtine un echilibru cat mai bun intre aromele fine fructate si gustul savuros. Dupa fermentare, vinul a fost tinut pe drojdii fine pentru inca doua luni pentru a da consistenta si peristenta, au urmat operatiuni tehnologice specifice pregatirii vinului pentru imbuteliere.
Vinul poate fi consumat ca atare, bine racit sau asociat cu preparate usoare, gustari fine, preparate din peste, fructe de mare sau pasare.