O stare dulce de visare, cu ochii larg deschiși spre cer și-o joacă de povești și amintiri de vară ce-ți poartă mintea către nori.
Vă prezentăm Nori de vară, două vinuri noi de la Strunga, demidulci și fresh, pregătite să însenineze orice zi până târziu în noapte. Se servesc reci, din abundență și neapărat cu zâmbetul pe buze. Cu vara în suflet, indiferent de anotimp.
O culoare roz superba cu o usoara tenta portocalie ce vine sa completeze perfect aroma de capsune, piersica, zmeura, gref roz cu notele exotice de fructul pasiunii, mango si lychee. Echilibrat si cu un corp suav acest vin impresioneaza printr-un post gust fructat si cremos dar mai ales prin mineralitatea specifica zonei si aciditatea crocanta.
Aspect: Vinul este unul limpede, de o intensitate medie și o culoare de trandafir Roz-Rubinie
Miros: Nasul ne spune că este un vin curat, cu o intensitate pronunțată caracteristică fructelor roșii.
Gust: Paleta gustativă vine în întâmpinarea noastră cu un vin SEC care este caracterizat de o aciditate ridicată specifică zonei Lechința-Teaca. Deosebit de bine echilibrat, ceea ce îl transformă într-un vin corpolent cu arome de fragi, zmeură și vișine coapte!
De culoare roz vișiniu cu reflexe coral, acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; la nas note de fructe de padure, cirese si capsuni si note de crusta de paine datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți, lăsați să macereze scurt pe piele și în final supuși la o presare moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
Asocieri : Ideal cu preparate din pește, risotto și aperitive în general.
Buchet de trandafir și fruct, cu aromele și prospețimea bine-echilibrate pe palat. Un rosé făcut dintr-un soi mai puțin cunoscut – Rondinella, dar care poartă amprenta Sant’Antonio: o abordare modernă a unei tradiții de secole.
Producător: Tenuta Sant’Antonio – Veneto
Soi: Rondinella
Culoare: cireșiu deschis
Miros: trandafiri, zmeură, fructat
Gust: bine echilibrat, picant și proaspăt
Recomandări gastronomice: paste și risotto, carne albă și carne de pasăre, mămăligă prăjită cu hering, brânzeturi proaspete și pește
Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta via Conului ca nicaieri in alta parte. Roze-ul Conului Albu te dezmiarda si te imbie cu o prospetime revigoranta, te face sa gasesti arome de capsuni si mure proaspete, invaluite in roua diminetii.
Recomandare gastronomica: Branzeturile putin maturate, pestele, midiile afumate sau pestele mai gras pot crea o simfonie pentru cel care il serveste rece. Cornu’ Albu il prefera intr-o zi torida de vara frapat, alaturi de bruschete cu somon fumme si bruschete cu crap afumat.
Vin suplu, fructuos, vioi, cu arome de fructe de padure, alcatuit din soiurile de vin roze Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra, gustul sau aminteste de fructe zemoase, lamaie si pere sustinute frumos de o subtila senzatie de dulce.
Culoarea sa trandafirie te provoaca la mai mult de un pahar.
Un rosé vintage realizat dintr-o selecție atentă de struguri Pinot Noir și Chardonnay din podgoriile deținute de familie. Te cucerește prin stilul său rafinat și persistența aristocratică.
Nas: Buchetul este intens, dominat de note elegante de fructe de padure. Mirosurile atractive de trandafiri și zmeură lasă loc percepțiilor de biscuiți și note de portocale confiate.
Gust: Este prețios și catifelat, susținut de o structură excelentă care evidențiază calitățile tipice Pinot Noir. Este intensificată de o notă delicată de condimente, migdale dulci și drojdie. Finalul este lung și persistent.
Ferrarri Brut Rose Trentodoc este armonia delicata intre eleganta Chardonnay-ului si structura Pinot Noir-ului, cu un buchet rafinat de fructe mici.
Parfumul sau ofera senzatii rafinate de capsuni salbatice ai coacaze cu o esenta proaspata de flori de paducel, subliniate de note delicate de crusta de paine provenite din cele 20 de luni de învechire pe drojdie.
Purcari Cuvee Brut Rose este un vin spumant sofisticat, produs prin metoda clasică de fermentare din struguri Chardonnay şi Pinot Noir şi învechit în sticlă. Vinul este frumos structurat, prezintă un gust complex şi echilibrat şi se mândreşte cu un perlaj fin, persistent.
Purcari Cuvee Brut Rose este un spumant elegant, care păstrează însă o prospeţime prietenoasă.
Vinul poate fi savurat ca aperitiv sau alături de preparate uşoare pe bază de peşte, carne albă şi deserturi cu fructe.
Temperatura optimă de servire este de 5 – 7 °C.
Miros: Buchetul etalează în special note florale, la care se adaugă accente de coacăze negre şi produse de patiserie.
Gust: Arome captivante de cireşe amare, merişoare şi foietaj cu fructe.
Postgustul este lung, dulce-acrişor, puţin vanilat.