Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%
Rosé Franciacorta DOCG de la Tenuta Montenisa – Marchesi Antinori strălucește delicat culorile cojii de ceapă în pahar, perlajul fin și durabil formează o margine elegantă de spumă cremoasă. La nas miroase ușor a flori sălbatice uscate, la palat acest Rosé Franciacorta captivează cu echilibrul perfect între prospețime și structură, care se termină într-un final remarcabil de armonios și elegant, lung.
Rosé Franciacorta aparține liniei „Classici” a Tenuței Montenisa. Pentru acest spumant se vinifica doar Pinot Noir, care provine din podgoriile propriei moșii. Mustul tanar este supus fermentatiei alcoolice in cuva de inox, urmata de fermentatie malolactica in sticla pe drojdiile fine pe o perioada de 24 de luni.
Savurați acest rosé armonios și echilibrat ca acompaniament ideal pentru aperitive, crustacee, carne ușoară. Incearca acest spumante frumos dar si cu deserturi cu fructe de padure si ciocolata frageda amara.
Vinul se remarca printr-o frumoasa culoare roz pal, iar aromele sale ne duc cu gandul la fructe rosii, capsuni si citrice. Gustul este predominat de citrice, insotite de fructele proaspete. Este un vin proaspat, expresiv, a carui aciditate sustine complexul aromatic.
Temperatura recomandata: 7° – 10°C
Preparate recomandate: Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
Soiuri: Feteasca Neaga, Pinot Noir si Cabernet Sauvignon
Vinul Nikolaos Rose 2021 provine din struguri de Cabernet Sauvignon, cultivati pe plantatia noastra, de pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria. Copti sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, strugurii au fost culesi si sortati manual. Vinul Nikolaos Rose 2021 a fost obtinut prin utilizarea florei spontane (drojdii salbatice dezvoltate de catre struguri) in fermentare si are un aspect limpede de culoare roz pal, culoarea petalelor trandafirilor de dulceata. Este un vin complex olfactiv, proaspat, lejer, in care predomina aroma de fructe rosii, un vin foarte bine echilibrat.
Mancaruri recomandate: Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
Acest asamblaj își are originea în 20 de cruuri din Premiers și Grands Crus din regiunea Champagne. Se completează cu 20% vinuri de rezervă. 50% Pinot Noir din satele Grands Crus și Premiers Crus Aÿ, Hautvillers, Avenay-Vald’Or sau Louvois, pentru a produce un vin ușor, fraged și fructat. 40% Chardonnay predominant din Premier Cru of Vertus contribuie cu prospețime și note de lămâie. Dimensiunea minerală și aromele provin din Cru de Villers-Marmery, care are un sol calcaros. Satele Grands Crus și Premiers Crus precum Chouilly, Avize, Oger și Vaudemange completează ansamblul cu forță și complexitate. 10% Meunier oferă rotunjime și suplețe.
Acest asamblaj Brut Rosé are 16% Pinot Noir, din Mailly-Champagne, binecunoscut pentru puterea aromatică și bogăția sa, și din Vertus, vinificat ca vin roșu. Acest nectar roșu permite dezvoltarea aromelor fructate, calde și delicioase.
Se exprimă elegant şi precis, printr-o combinaţie de arome, de la cele de zmeură, căpşune şi grapefruit, până la cele de piersică coaptă și flori albe de cireș. Gustul are profunzime şi o structură complexă de fructe coapte, susţinută de o mineralitate ridicată și post gust intens.
Asocieri culinare: Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.
Un vin roze (sec) cu textură mătăsoasă și lejeră, acompaniată de arome intense și de un corp suplu, ce fac ca acest vin echilibrat, proaspăt și răcoritor să fie o plăcere în zilele călduroase de vară.
Recomandari culinare: Salate de vară pe bază de feta/avocado/pește/carne slabă/Somon și fructe exotice. Este vinul ideal pentru sezonul de barbecue: cu carne albă și legume ,sparanghel, ciuperci, zuchini etc.
Corvus – i.u.s.r. FN, roze, sec, un vin obtinut 100% din Feteasca neagra, care nu ezita sa ne atraga atentia asupra culorii rose-pal, provensal. Strugurii au fost recoltati cu grija, manual, in ladite de plastic astfel incat boabele sa fie integre in momentul vinificatiei. Dupa dezciorchinare boabele au fost usor presate pentru a extrage cat mai putina culoare din pielita, mustul rezultat a fermentat la temperaturi scazute cca. 12°C timp de aproape 20 zile, a rezultat un vin cu arome explozive si un gust pe masura, vinul a fost gandit special pentru sezonul cald si impresioneaza prin prospetime, fragranță, arome fructate si o aciditate bine sustinuta de structura vinului, gust placut si persistent.
Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor.Aromele principale sunt de fructe rosii,cum sunt capsunile, coacazele rosii,zmeura si cirese,completate, mai ales gustativ, de note citrice de portocalarosie si grapefruit roz. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat, ii da vinului un corp suplu si placut. Vinul este sec, racoritor, cu alcool bine integrat, iar dupa aerare se pot remarca si note de tarta de fructe in final de gust.
Asocieri culinare: Cu aperitive reci, salata de vinete, sashimi de peste, fructe de mare la gratar si preparate pe baza de pui si curcan ; Deserturi cu fructe de padure si inghetata.
Jiana, noul rose memorabil al Cramei Oprişor, împleteşte contraste şi sinergii. Intensităţii rafinate a rozului-pal i se adaugă prospeţimea aromelor îmbietoare de cireşe albe, piersici şi mango. Aciditatea potrivită, bine integrată într-o structură elegantă, uşor cremoasă, cu senzaţii retronazale de cireşe de mai, condimente şi vanilie, alcoolul moderat şi finişul prelung fac din acest vin un companion perfect pentru orice zi de vară.
Asociere gastronomica: Preparate cu fructe de mare
Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.