Acest Rose dintr-un singur soi – din struguri de Cabernet Sauvignon de inalta calitate, vinificati ca vin alb: dupa o scurta maceratie – sufficient pentru a da sucului caracterul fructuos al soiului – separam pe presa pielitele taninoase de suc.
Rezultatul este un vin de caracter propriu, energic si fructuos, care se potriveste ca insotitor ideal pentru peste afumat sau sunca cruda, dar si la o seara de vara la gratar – si ca alternativ binevenita la masa, daca parerile se impart intre alb si rosu!
Strugure-simbol al Segarcei, Tămâioasa Roză este un descendent al familiei Muscat-urilor, adaptat la pământul Olteniei. Acest soi a fost consacrat pe piață în varianta demidulce, fără a înceta însă să experimentăm, descoperindu-i noi valențe. Această variantă de vin sec a fost produsă din struguri selecționați. A rezultat un vin tânăr, cu arome complexe care amintesc de trandafiri și fructe roșii tinere.
Temperaturare recomandată de servire: 11ºC – 13ºC.
Un debut marcat de senzaţia de fructe albe – cireşe albe, prune albe, boabe de strugure alb. După aerisire, încep să se facă simţite şi aromele de fructe roşii, dublate de senzaţii de miere, polen şi fructe exotice. Gustativ, pornește din arome fine de trandafiri și cireșe, pentru a evolua spre fructul pasiunii, rodie și senzații cărnoase. Taninurile fine, perfect integrate, se regăsesc în corpolenţa peste medie a vinului, ca factor de echilibru pentru o aciditate ridicată, care transformă acest roze într-o delicatesă rezervată unor experienţe gourmet.
Temperatură recomandată de servire:: 11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.
DOC CMD Segarcea
Vinurile rosé au propria lor personalitate, considerându-se ca fiind unele dintre cele mai vechi produse vinicole. Regii francezi ziceau că este un dar trimis de Dumnezeu. Acest tip de vin este obţinut atunci când cojile strugurilor roşii sunt lăsate la fermentat doar pentru o scurtă perioadă de timp alături de pulpă.
Vinul Timbrus Rosé – ușor și aromat, creat pe baza unor combinații unice a soiurilor de struguri clasici cu cei autohtoni putând fi servit cu orice ocazie.
Terroir – Purcari, Republica Moldova.
Struguri – Merlot 50%, Feteasca Neagră 48%, Saperavi 2%. Recoltare manuală.
Culoarea – Nuanță cremoasă a piersicilor copți în stil Provence.
Aroma – Note de căpșună și vanilie, datorită fructelor și florilor tropicale albe și galbene.
Gust – Bine echilibrat, delicat de caise și grepfrut.
Postgust – Fin și răcoritor, prezența notelor de fructe tropicale.
Alcool: 13 %
Tip: rose / sec
Cantitate: 750 ml
Servire – +8 … +12 °C.
Recomandări gastronomice – Brânzeturi, fructe, salate, bucate din iepure și rață, lasagna, paste, pizza, fructe de mare.
Crama Bauer este recunoscută pentru vinurile sale din parcele reduse, ce concentrează toate caracteristicile soiului, dar și datorită faptului că produce expresii din soiuri de struguri mai puțin cunoscute sau rare. Un brand ce sfidează convenționalul, crama Bauer este autoarea multor vinuri statement, așa cum este și Bauer Rose. Această licoare este realizată din soiul Negru de Drăgășani, struguri care sunt atent selecționați și culeși manual, presați cu întregul ciorchine, ca apoi să treacă printr-un proces de fermentație în cisterne de inox, la temperaturi controlate. Licoarea obținută este apoi păstrată pe drojdii fine timp de minim 6 luni, pentru a-i potența caracteristicile și ulterior filtrată înainte de îmbuteliere. Rezultatul este un vin cu caracter unic, realizat în ediție limitată de câteva mii de sticle, ale cărui arome tonice încântă toate simţurile odată cu tonuri îmbietoare de fructe roșii și citrice.
Notele degustării:
Miros: Buchet proaspăt, tonic, unde regăsim note fructate de zmeură, rodie și grapefruit, împletite cu tonuri florale delicate
Gust: Aroma dezvăluie o aciditate intensă, excepțional de tonică, cu tușe de măr verde, merișor și grapefruit, dar și accente florale
Salut !
Sunt un rosé demidulce, vesel , jucăuș , cu arome proaspete de fructe rosii , cu gust echilibrat și racoritor . Nu sunt foarte pretentios , așa ca pot sa ma iei cu tine oriunde : pe plaja , la piscina , in club . Dar nu ma fac de ras nici in restaurant , mai ales dacă ma asociezi cu preparate fusion cu note picante .
Am o singura rugăminte , tine-ma rece !!!!
DOC Murfatlar
Alcool: 12,7 %
Cantitate: 750 ml
Tip: rose / demidulce
Producator: Domeniul Vladoi
Vin rose sec, cu arome fructate, prospetime si lejeritate.
Fisa Tehnica:
Soi: Pinot Noir
Zona de recoltare: Costesti, Arges, IG Dealurile Munteniei
Altitudine: 200m
Suprafata: 4ha
Productie medie la Ha: 6to
Sol: lutos, argilos
Orientare: Sudica
Forma de conducere: Guyot pe tulpina Vinificatie: cisterne de inox Temperatura in FA: 16°C
Maceratie peliculara: Nu
Pastrare pe drojdia fina: 4luni Maturare baric: Nu
Maturare sticla: Nu
Date analitice:
Alcool: 13%
Aciditate totala: 5,86 g/l Zaharuri reducatoare:2 g/l Extract sec nereducator: 17,8 g/l
Cantitate: 750 ml
Tip: rose /sec
(poza afisata are rol informativ – anul productiei fiind diferit)
Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta via Conului ca nicaieri in alta parte. Roze-ul Conului Albu te dezmiarda si te imbie cu o prospetime revigoranta, te face sa gasesti arome de capsuni si mure proaspete, invaluite in roua diminetii.
Branzeturile putin maturate, pestele, midiile afumate sau pestele mai gras pot crea o simfonie pentru cel care il serveste rece.
Conu’ Albuil prefera intr-o zi torida de vara frapat, alaturi de bruschete cu somon fumme su bruschete cu crap afumat.
IG Colinele Dobrogei
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Cabernet Sauvignon
Tip: roze / sec
Temperatura de servire: 8 – 10 grade Celsius
Producator: Crama Viisoara
Ca o promisiune a unei adieri răcoroase, într-o zi toridă de vară, Roze-ul din Pinot Noir cu a sa culoare strălucitoare, te întâmpină cu arome tipice de fragi sălbatici, căpsuni ,urmând ca apoi in postgust să identificăm nuante de cirese albe, zmeură si petale de trandafir. Gustul este sprintar, cu o bună aciditate, corpolent si cu un final plăcut .
Se recomandă a fi acompaniat de următoarele preparate: aperitive, sushi, fructe de mare.
Culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot Noir, iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de aceleași fructe roșii de vară, cum ar fi zmeură și căpsunile, aciditatea distinsă şi postgustul amărui de grapefruit se potriveşte cu caracterul vinului petiant.
Vin obținut fără adăugare de bioxid de carbon.
Soiuri Pinot Noir
Vol alc. 12%
Cantitate: 750 ml
Zahăr rezidual 7,7 g/l
Aciditate 7 g/l
Temperatura de servire 6-8°C
Asocieri culinare Preparate din pește și fructe de mare, sushi, salate, brânză proaspătă
Medalii : Silver medal DECANTER WORLD WINE AWARD 2020
“Elegant, fructat, complex cu un postgust fantastic” astfel descrie juriul Campionatului Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante acest rosé, precursorul producției promițătoare din anul 2018, an de recoltă excepțional. Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al spumantului rosé. La complexitatea și fructuozitatea accentuată ediției actuale contribuie vinul roșu liniștit adăugat la asamblajul vinurilor de bază înainte de îmbuteliere pentru a doua fermentație.
Soiuri : 30% Pinot Noir, 24% Meunier, 5,5% vin roșu, 40,5% Chardonnay
Metodă de vinificare : maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare : Min. 24 de luni
Plai : Tóka
Vol alc.: 12 %
Dosaj : 9 gr
Aciditate : 6,9 gr
Sticlă : 750 ml
Degorjare: 2022 / 2023
Carassia Rosé Brut a câștigat Chairman`s Trophy și a fost distins cu trofeul National Champion (cel mai bun spumant rosé românesc), a câștigat un premiu special Best in Class și o medalie de aur la The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2021. Prima ediție a Carassia Rose a fost premiat cu medalie de argint la Campionatul Mondial din 2017, anul lansării spumantelor Carassia.
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.