Savoarea e punctul forte al acestui Cabernet Franc 1000 de chipuri. După ce o admiram din toate unghiurile putem aminti și de finețe, de echilibru de notele calde de fructe negre de pădure sau taninul copt, mărunt.
DOC – CMD Dealu Mare
Alcool: 15 %
Cantitate: 750 ml
Prodductie: 2740 sticle
Tip: rosu / sec
Producator: Divine Area / 1000 de Chipuri
Culoare roșie intensă cu nuanțe rubinii, aromă complexă, contribuind la aceasta și aroma strugurilor, amintește de cea a coacăzelor negre sau sugerează mirosul de prune uscate. Gustul, ce aduce parcă a mură, este echilibrat, consistent și viguros. Aciditatea potrivită, caracteristică soiului, intervine benefic, lăsând în urmă o amintire placută și persistentă
Vestitor, vin care vine in sticla magnum, un cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot care, face legatura cu gamele superioare de la Oprisor, atat sub aspectul pretului cat si al prezentarii olfactiv-gustative:
Aspect (Culoare): ROSU, un rubiniu de intensitate medie spre inchisa, cu tente clare.
Nas: De intensitate medie, parca inca nedezvoltat complet, cu note de condiment, vanilie, cafea si piele in prima instanta, lasand apoi loc fructelor de padure plus visine si ceva prune verzi.
Gust: Atacul este mai domolit decat al Cabernet-ului de mai sus, corpul este deja mai greu, dincolo demediu. Se simte nota suplimentara de calitate si complexitate. Totusi nu este un vin extrem de lucrat, se lasa descoperit usor: cu arome fructate de afine, coacaze, visine coapte si prune, armonios integrate cu ceva vanilie, cacao si piper.
Intens, corpolent, luxuriant si opulent. Interpretarea teritoriala a unui cupaj clasic de Bordeaux ce exprima potentialul nostru prin posibilitatea comparatiei. Arome de coacaze negre, afine si visine, condimente si o structura solida bazata pe tanini usor neimblanziti.
Petro Vaselo – “The Soul of our Soil”. Petro Vaselo este o vie biologic certificata unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin doua selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul; acest lucru permite sa se ajunga la sfarsitul fermentatiei fara a adauga nici un fel de antioxidant. Toate vinurile sunt supuse unei perioade de rafinare dupa procesul de fermentatie. Rafinamentul este manipulat atat in recipiente mici (butoaie de 225 L) cat si in vase de lemn de mare capacitate (pana la 7500 de litri).
CARACTERISTICI GENERALE:
DOC – CMD Recas
Tip: Sec / Nefiltrat
Culoare: Rosu
Cupaj: Cabernet Sauvignon / Merlot
Arome: Fructe rosii si negre, tipice soiului
Tara de origine: Romania
Regiune: Recas
Alcool: 14,5 %
Temperatura de servire: 18 – 20°C
Cantitate : 750 ml
Producator: Crama Petro Vaselo
Un Merlot care parcă ne dezvăluie din culoarea rubinie intensă senzația de catifelare pe care o simțim când îl gustăm. Aromele de vișine coapte sunt prezente atât olfactiv cât și gustativ, în finalul lung și intens acestea evoluează apărând note de dulceața de vișine.
Vă recomandăm asocierea cu preparate din carne de oaie, vită si vânat.
Producator : Crama Aramic
DOC – CMD Banat Silagiu
Origine : Silagiu
Regiune : Banat
Tara : Romania
Soi struguri : Merlot
Categorie : Vin roșu
Palier de gust : Sec
Alcool : 14,6 %
Continut : 0.75 L
Iconic-ul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot românesc. Forța, dar și eleganța acestui Merlot amintesc de personalitatea marelui voievod Matei Basarab, al cărui nume îl poartă, acest „Mecena” al culturii și ortodoxiei de care se leagă folosirea pentru prima data a limbii române în viață oficială, civilă și religioasă.
Ediția 2016 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșu-rubiniu, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scoțând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea și vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi și astringență delicată și un postgust prelung.
Temperatura ideală de servire este de 18 ºC și vă recomandăm să îl degustați alături de preparate din carne roșie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă.
Negru de Dragasani Rezerva 2018 – Prince Stirbey se prezinta cu arome dense in nas si elegant catifelat in gura – seducator, invitand la mai multe, niciodata obositor. Structura de taninuri intensifica, dar niciodata nu acopera acest caracter deosebit al soiului de Negru de Dragasani.
Descendent al soiurilor de Negru Vartos si Babeasca Neagra, se reflecta in acest soi toata diversitatea regiunii Dragasani – climatul cald si insorit, varietatile de fructe si condimente si sarmul locuitorilor.
Dupa maturarea de minim un an in butoaie de stejar, acest vin se prezinta cu arome dense in nas si elegant catifelat in gura – seducator, invitand la mai multe, niciodata obositor. Structura de taninuri intensifica, dar niciodata nu acopera acest caracter deosebit al soiului de Negru de Dragasani. Se potriveste ca insotitor la branzeturi tinere si proaspate la fel ca si la roastbeef sau alta carne fina, dar si la paste si risotto din bucataria italiana.
Tara: România
Regiune: Dragasani
Soi strugure: Negru de Dragasani
Culoare: Rosu
Vol. alc.: 14,5%
Caracter: sec
Producator: Prince Stirbey
Volum: 0,75 l