Crama Girboiu aduce o nota exclusiva gamei Bacanta printr-o invitație cu accente puternic nobile către spectacolul simțurilor. Va propunem acest vin Premium de excepție, un cupaj realizat cu măiestrie de enologul Giovanni Menotti. Semnătura experienței sale se regăsește în acest cupaj rafinat prin îmbinarea a patru soiuri de renume, dând naștere unui vin rosu cu adevărat impunător.
Produs din struguri alesi, recoltati si sortati manual de pe podgoriile proprii, amplasate la Causeni, regiunea de sud-est a Republicii Moldova, cu un spatiu climatic deosebit. Vinul are o aroma bogata si un gust echilibrat si fructat, cu nuante de mure si coacaza.
Maturat in butoaie de stejar timp de 12 luni.
Se potriveste a fi servit cu produse din carne, peste gras si branzeturi.
Acest vin a fost produs prin cupajarea a trei soiuri: Cabernet Sauvignon, Saperavi si Feteasca Neagra.Strugurii alesi, de calitate, recoltati si sortati manual de pe podgoriile proprii. A fost maturat in barrique-uri franceze noi, de stejar, timp de 24 luni. Aroma este specifica, bine pronuntata, cu nuante de visine, prune uscate, coacaza neagra. Gustul plin, echilibrat, condimentat, cu nuante nobile de stejar.
Se potriveste a fi servit cu produse din carne rosie, vanat, cascavaluri.
Datorita faptului ca acest vin a fost supuis unui numar minim de tratari, este posibila aparitia unui sediment natural pe fundul sticlei.
Se recomanda servirea la 14 – 16 grade Celsius
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Saperavi si Feteasca Neagra
Vin rosu sec, produs din struguri de origine autohtona din soiul Feteasca Neagra, recoltati din zona de sud a Moldovei, Stefan Vodaă. A fost maturat timp de 6 luni in butoaie de stejar. Produs intr-o editie limitata de 2000 sticle, are un potential de maturare la sticla foarte indelungat.
Culoarea rosie rubinie intensa cu reflexii grena in margini. Nasul este complex cu note pregnante de visine, coacaze negre, paine prajita, prune uscate, stafide completate de note specifice maturarii la baric (vanilie). Gustul este complex si echilibrat cu taninuri mature in care predomina aromele de prune, nuci verzi si ciocolata neagra. Post-gustul este usor condimentat si de durata.
Temperatura de servire: 16-18 °C.
Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semi-dure, legume caramelizate si mezeluri fine.
Un vin de o culoare foarte profunda, violet nuantata si puternic “parfumat”, in care ies in prim plan aromele de mure, prune, vanilie, ciocolata si condimente de piper. Gustul bogat, plin, cu tanine matasoase si “slefuite”, al carui caracter este totusi dirijat de nuante de fructe si pomusoare de culoare neagra, dar armonios integrate cu cele de complexitate, plinete si volum ce vin din contactul cu lemnul.
Un cupaj din Cabernet Sauvignon si Merlot, de culoare rubiniu intens, sec, cu miros de vișine, prune uscate, ciocolată. Gust prietenos, suplu, fără asperități.
Cu aceleasi caracteristici, mai sunt dispunibili: Sf.Ilie, Sf: Dumitru, Sf: Stefan.
”ILMO” , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
Acest vin este făcut din Grenache Noir, în mare parte din terenul emblematic al moșiei. Este impodobit cu o culoare rubin închis. Prezintă note fructate de fructe roșii zdrobite cu o notă de mentă.
Gura este rotundă și mătăsoasă cu fructe roșii și negre și note condimentate.
Acest giuvaier rubiniu a fost slefuit si dichisit de Conu’ pentru a se prezenta in toata splendoarea sa. Corpolent, catifelat, cu arome de zmeura coapta, cu subtile nuante de tabac, acest vin este prieten bun pentru domni dar si un ”amant” discret pentru doamne. Aromele si puterea lui de seductie te fac sa il doresti, sa il poftesti dar nu singur ci alaturi de branzeturi nobile, carnuri rosii sau vanat.
Conu’ il apreciaza cu manzat in sos de visine si cartofi umpluti cu branzeturi maturate.
Cabernet Sauvignon – Supranumit si regele vinurilor rosii,Cabernet Sauvignun-ul Conului Albu este acel vin corpolent si plin, care reuseste sa iti inunde simturile cu aromele de fructe de padure, sa le contrabalanseze cu astringenta specifica zonei dintre mare si Dunare.
Mangaiat de atingerea delicata a lemnului, se preteaza pentru carnurile rosii, mancarurile grele in serile geroase si vijelioase de la malul marii.
Conu’ il prefera cu mistret in sos de ierburi aromatice, piure de pastarnac si blue cheese.
Un vin ales, intens colorat, delicat, cu fructuozitate și o structură de taninuri marcantă și un potențial mare de învechire. Aromele sunt fine, de zmeură proaspătă, afine, piper și scoțișoară. Gustul este intens și persistent.
Se asociaza excelent cu preparate din vanat, frigarui din berbecut si cascavaluri picante.
Vin cu caracter olfactiv discret, dar foarte specific, care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si usoare nuante de scortisoara. Impresioneaza prin distinctie si complexitate. Poseda un gust amplu, catifelat, suficient de corpulent, cu taninuri moi, fine, bine integrate.
Recomandare gastronomica: Se recomanda a se consuma in compania vanatului, a branzeturilor aromate sau a oricarui tip de gratar.