La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Vin produs numai din recolte clasificate ca excelente de Consiliul de Reglementare DOCa. Rioja, cu cei mai buni struguri selectați din podgorii cu randamente de producție foarte scăzute și o vârstă medie de 60 de ani, situat în Gimileo și Haro, în inima Rioja Alta. În cramă, ciorchinii au fost defrișați și păstrați la temperatură scăzută în macerare prefermentativă timp de 3 zile. Fermentarea alcoolică a fost efectuată în rezervoare mici cu control strict al temperaturii după criterii oenologice. Ulterior, a fost macerat cu pompare manuală pentru a atinge potențialul maxim de învechire în butoaie de stejar francez timp de 20 de luni. Pe tot parcursul acestui proces, vinul nu a suferit nicio filtrare, astfel că, datorită stării sale naturale, ar putea apărea un anumit tip de precipitare.
Aspect : Culoare neagră foarte profundă și intensă, cu margine de țiglă. Glicerina intensă pe care o posedă cernelește sticla.
Nas : Intens. Definiție excelentă. Note de migdale prăjite, biscuiți, tutun și lichior de fructe negre.
Gură : Atac mare, corpolent, aciditate plăcută, structură excelentă, echilibru. Note de tutun și fructe uscate. Postgust floral. Potențial mare de îmbătrânire.
Podgoria din care provin strugurii are o vechime de peste 100 de ani (eventual prefilloxera). Tehnicile de viticultură pe tot parcursul anului sunt specifice, ecologic-durabile și extrem de controlate.
Vedere : culoare roșu vișiniu, aproape negru. Foarte profund.
Nas : fructe coapte intense, violete, coacaze negre. Note de tutun, cacao, caramel, lemn dulce și minerale.
Gură : Foarte elegant. Foarte corpolent, dar cu cremozitate și note moi de fructe în postgust. Fructele coapte revin. Persistență enormă și potențial de îmbătrânire.
Recomandări culinare: Friptură, tocănițe tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi curate etc.
Venator Pinot Noir 2020 este un vin din struguri cultivati intr-un climat racoros la limita nordica a viticulturii, dincolo de Paralela 47, unde ajung la maturitate si acumuleaza arome mult mai lent, rezultand un vin complex si echilibrat, cu aciditate pronuntata si caracter mineral.
O culoare roz superba cu o usoara tenta portocalie ce vine sa completeze perfect aroma de capsune, piersica, zmeura, gref roz cu notele exotice de fructul pasiunii, mango si lychee. Echilibrat si cu un corp suav acest vin impresioneaza printr-un post gust fructat si cremos dar mai ales prin mineralitatea specifica zonei si aciditatea crocanta.
Petite Helena este un cupaj bine conturat din soiurile Chardonnay 40%, Chardonnay Barrique 30% si minunata noastra Sarba 30%. Pe langa aromele specifice datorate fermentarii si maturarii in baricuri noi de stejar frantuzesc ca vanilie, scortisoara si cuisoare am dorit sa avem prospetimea cat si mineralitatea specifica zonei Cotesti. Avem fructe exotice ca papaia, ananas si fructul pasiunii; pere zemoase si coaja de lime completate de note inconfundabile de petale de trandafir specifice soiului Sarba!
Vinul este corpolent, cu o aciditate pe masura, alcool bine integrat si un post gust persistent si revigorant! Echilibrat, intens si onctuos cu o explozie de arome.
Editie Limitata 6000 de sticle!
DOC – CMD Cotesti
Soi: Chardonnay 40%, Chardonnay Barrique 30% si Sarba 30%
Crama Girboiu aduce o nota exclusiva gamei Bacanta printr-o invitație cu accente puternic nobile către spectacolul simțurilor. Va propunem acest vin Premium de excepție, un cupaj realizat cu măiestrie de enologul Giovanni Menotti. Semnătura experienței sale se regăsește în acest cupaj rafinat prin îmbinarea a patru soiuri de renume, dând naștere unui vin rosu cu adevărat impunător.
Spumantele Vintage sunt realizate doar in ani exceptionali, folosind cele mai bune vinuri de baza ale recoltei respective. Maturarea pe drojdie dureaza minimum 3 ani, uneori chiar mai mult, pentru a oferii compexitate, eleganta, senzatii gustative aparte. Astfel, fiecare spumant vintage este si va fi o creatie inimitabila, cu o selectie unica de vinuri in asamblaj si cu o expresie aromatica specifica.
In centrul povestii Carassia se afla regiunea, terroirul si determinarea de a crea ceva de clasa mondiala. Carassia 773 este un omagiu adus locului de origine. An de an, vinurile Carastelec dovedesc ca locul de origine – terroir-ul “efervescent” – este chintesential in realizarea spumantelor de calitate.
Vinificare:
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala. Intreg procesul de vinificare, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, sunt efectuate in propria crama cu cele mai moderne echipamente.
Carassia 773 Vintage Brut 2018 este un asamblaj din cele doua soiuri spumante traditionale:
Chardonnay – 80%
Pinot Noir – 20%
Cu 10% Chardonnay maturat in stejar si 10% chardonnay fermentat malolactic, apoi maturat timp de trei ani in sticla.
Recolta 2018.
Maturat pe drojdii pentru minimum 3 ani.
Dosage: 11 gr.
Aciditate: 7 gr.
Vintage 2018
A fost cel mai frumos an la podgoriile Carastelec de cand a intrat pe rod via. 2018 a oferit o recolta senzationala din toate punctele de vedere. Un an cu o vara blanda, calduroasa, si o toamna timpurie, care a oferit pinot noir si de asemenea chardonnay cu cararteristici excelente pentru spumante.
Medalii/ Recunoastere:
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022.
Cei mai fini struguri de Fetească Regală au dat naștere unui vin de poveste: Albă Împărăteasă. Dar nu te lăsa păcălit de aparențe, căci acest vin își păstrează secretele cu încrederea unui nobil ereditar. La gust, se declanșează o explozie de vioiciune și eleganță, o bătaie epică între impulsivitate și rafinament. Echilibrul fin dintre forță și subtilitate își încântă palatul, conturând o poveste care te vrăjește.
Produs din struguri aleși de Merlot, recoltați și sortați manual de pe propriile podgorii, amplasate în sud-estul Moldovei. Acest vin este unul deosebit prin exclusivitatea sa, fiind unicul vin în alb din soiul Merlot produs în Moldova.
De o culoare galben-pai deschisa, acest vin are un buchet deosebit, proaspat, bine conturat. In aroma predomina nuante de fragi, maces, coacaza rosie.. Gustul este racoritor, plin, echilibrat, cu durata lunga in postgust.
Se potriveste a fi servit cu cascavaluri, salate si fructe, branzeturi.
Viorica este un soi autohton, obținut prin selecție. Are o culoare galben pai, un buchet coplex și bine conturat. În aromă predomină nunațe de busuioc și salcâm. Gustul este plin și echilibrat, cu durată lungă în postgust.
Se potriveste a fi servit cu salate, carne alba, peste si branzeturi.
Temperatura recomandata pentru servire: 6 – 8 grade Celsius.