Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor.Aromele principale sunt de fructe rosii,cum sunt capsunile, coacazele rosii,zmeura si cirese,completate, mai ales gustativ, de note citrice de portocalarosie si grapefruit roz. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat, ii da vinului un corp suplu si placut. Vinul este sec, racoritor, cu alcool bine integrat, iar dupa aerare se pot remarca si note de tarta de fructe in final de gust.
Asocieri culinare: Cu aperitive reci, salata de vinete, sashimi de peste, fructe de mare la gratar si preparate pe baza de pui si curcan ; Deserturi cu fructe de padure si inghetata.
Un vin reusit, care se remarca inca de la nivel cromatic datorita nuantelor pronuntate de rosu-intunecat cu reflexe viole si un nivel de limpiditate satisfacator.
La nivel olfactiv se identifica parade surprinzatoare de arome proaspete (mure, coacaze negre si visine coapte), iar in prelungire se identifica tente palide de mosc, vanilie sau scortisoara.
Gustativ, aroma inegalabila a fructelor de padure rosii, completate cu efectele launtrice ale lemnului rece si tonurile usoare de vanilie vor creea satisfactia dorita.
Muse Stars este un vin spumant superb semnat Cramele Recaş, în a cărui compoziţie se regăsesc exclusiv struguri Chardonnay. Pentru a realiza sortimentul, producătorii au folosit metoda tradiţională de fermentare în sticlă timp de 19 luni, obţinând astfel un perlaj fin, seducător, care înnobilează discret paleta aromatică. Vinul are un caracter proaspăt, elegant şi expresiv, de aceea se potriveşte foarte bine cu brânzeturi tari şi semitari, brânză cu mucegai, crustacee sau deserturi cu fructe galbene. Temperatura optimă de servire este de 5 – 7 °C.
Notele degustării:
Miros: Note curate de fructe, în special pere şi piersici zemoase, completate cu accente minerale şi tonuri subtile de pâine prăjită.
Gust: Un melanj nuanţat, unde se ghicesc arome de pepene galben, piersică bine coaptă şi influenţe citrice vibrante.
Jiana, noul rose memorabil al Cramei Oprişor, împleteşte contraste şi sinergii. Intensităţii rafinate a rozului-pal i se adaugă prospeţimea aromelor îmbietoare de cireşe albe, piersici şi mango. Aciditatea potrivită, bine integrată într-o structură elegantă, uşor cremoasă, cu senzaţii retronazale de cireşe de mai, condimente şi vanilie, alcoolul moderat şi finişul prelung fac din acest vin un companion perfect pentru orice zi de vară.
Asociere gastronomica: Preparate cu fructe de mare
MIROS: Vinul făcut 100% din Sauvignon Blanc recoltat din via proprie, dezvăluie arome placute de citrice și note de flori de soc. Aromele sunt simple și directe care cuceresc de la prima înghițitură.
GUST: Gustativ este un vin sec, cu un atac de aciditate bună ce invigoreaza palatul stimulând apetitul. În gust apar aceleași fructe cu tonuri de citrice și cu o ușoară amareala tonică în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru deschiderea mesei. Poate fi servit înainte de cină cu cocktailuri de creveți, salată Caesar, calmari bine prăjiți, avocado, dar merge foarte bine și cu bucatele orientale (mâncare chinezească, mâncarea indiană, sushi, stridiile, salatele de crabi).
Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Nativus Aligote impresionează prin mineralitatea ridicată și aromele ierboase. Are note de agrișe, mere verzi, citrice și un final lung, mieros, cu gust de piersici coapte. Asta face din Nativus Aligote un vin proaspăt și răcoritor, chiar vibrant.
Servire: Bine răcit (8-10*C), bun de asortat cu carne de vânat, pește și fructe de mare.
Arome complexe de flori de salcâm, cu ușoare nuanțe de lemn de stejar, ce completează gustul amplu, elegant, potențat de componenta baricată a vinului. Aciditatea este una nu prea ridicată, medie, dovada că strugurii au fost recoltați la maturitatea deplină. Tușele finale sunt asemeni unor unduiri untoase care îmbracă într-un mod plăcut bolta palatină.
Bine răcit (8-10*C), alături de carne de porc, vită și mâncăruri picante.
Gust: Vioi, proaspăt și fructat, cu nuanțe ușoare de măcriș și cu un postgust mineral.
Nas: Arome plăcute, dar discrete, de mere verzi, lime și agrișe.
Culoare: Galben-pai.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 10 ˚C alături de carne albă de pasăre, de preferĭnță potârniche sau pește.
Definirea stilului pentru vinurile NATIV de Averești este rezultatul unei munci minuțioase, al selecției precise a microterroir-ului si parcelelor, si la variate si moderne tehnici de vinificație.
Crama Cielo e Terra isi doreste sa aduca valoare domeniului viticol si, prin vinurile sale, sa promoveze valorile in care crede: grija pentru echipa, respectul pentru clienti si atentia acordata mediului inconjurator, fiind doar cateva dintre acestea. Recomandarea noastra de astazi, 3 Passo Rosso, este un vin rosu cu note purpurii, care dezvaluie mai intai note olfactive intense si mature, de stejar. Pe palat, regasim arome de fructe bine coapte, continuate apoi de aceleasi tente subtile de stejar.
Degustati acest vin la 16 grade Celsius, alaturi de feluri principale si preparate cu carne rosie.
Acest vin de colecție a fost creat din struguri ajunsi la maturitate deplina, dupa acumularea în mod natural a unui conținut generos de zahăr. Strugurii au fost sortați manual, apoi au urmat calea către obținerea mustului prin presare usoara, licoarea fiind lăsată să fermenteze pe pielițe timp de 24 de ore.
Legenda spune ca acesta era soiul preferat de catre zeitati, fiind folosit si ca moneda de schimb.
Tămâioasa Românească, servită în paharul potrivit, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe Dealul Tiganului.
Note de degustare:
Cu o culoare galben verzui cu ușoare reflexii aurii, este un vin extraxtiv având arome florale intense de salcâm, miere de tei, flori de soc și fructul pasiunii.
Acest vin corpulent cu aciditate proaspata, cu gust deosebit, fructuos și floral ne ofera o tusa discreta de grapefruit și un final foarte lung și bogat în același timp.
Direct si prietenos, un vin amical, bun pentru orice ocazie.
Recomandari Culinare:
Este partenerul ideal pentru preparate precum doradă la cuptor sau chifteluțe de pui sau de curcan în sos de smântână. Se potrivește foarte bine cu fructele de mare, branzeturile rafinate usor sarate, cu mâncare asiatică sau paste cu sos alb.
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 12°C.