O Feteasca Neagra cu o culoare rosie granata ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason si cuisoare completate cu note de piele. Este echilibrat cu taninuri pronuntate si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un post gust lung.
Produsul se livreaza doar in cutie de lemn personalizata atat pentru protejarea vinului cat si pentru a facilita maturarea in sticla.
Cuvée Guy de Poix este ca un elixir al tinereții datorită gustului de fructe supra-coapte, este o băutură echilibrată care ți se întipărește în suflet. Dar mai mult decât atât, mirosul complex îți seduce simțurile cu arome de fructe negre bine coapte, stafide, prune ușor afumate, afine, piper negru și vanilie. Lasă-te purtat de aceste miresme îmbietoare și acceptă provocarea de a trăi cu intensitate.
Obținut exclusiv din soiul Fetească Neagră, Cuvée Guy de Poix 2017 este un vin catifelat, consistent care devine și mai bun odată cu învechirea. Pentru a-i evidenția caracterul special, asezonează-l cu preparate din carne roșie sau vânat, gătite la grătar sau la cuptor. Desăvârșește aceste mâncăruri alese cu sosuri picante și brânzeturi maturate.
În această călătorie însă, nu uita să te răsfeți, așa că alătură vinului și un desert savuros din ciocolată. Se servește la 15°-16°C, cu o aerare anterioară de o oră, pentru un gust intens. Garantat, vei avea parte de o experiență unică.
Sessantanni este obținut exclusiv din soiul roșu Primitivo di Manduria, din viță de vie cu o vârstă de cel puțin 60 de ani. După ce strugurii sunt copți bine, urmează desciorchinarea și zdrobirea, urmată de macerarea la 8°C. timp de aproximativ 24-48 de ore. Macerarea și fermentarea alcoolică se face în cisterne din inox la temperatura de 24-26°C timp de 10 zile. Fermentarea malolactică continuă în aceleași cisterne, apoi vinul este tras în butoaie din stejar franțuzesc și american unde este maturat 12 luni.
Aspect: Roșu-rubiniu, intens.
Miros: Un buchet generos, compus din arome fructate ce sugerează prune coapte, dulceață de cireșe și note de tutun.
Gust: Corp robust, echilibrat, cu tanini moi. Post gust lung, cu note de cacao, cafea și vanilie, dăruită de stabilizarea și maturarea în butoaie din stejar.
Asociere culinara: O alegere deosebită pentru acele mese speciale cu preparate din carne de vită și vânat.
Vin produs din vite de 40 ani,plantate in 1983,in regiunea Dobrogea. Productie limitata la 4 tone/hectar,macerare pe pielita timp de 3 zile si fermentatie la temperatura scazuta. Rezultat enigmatic,cu arome florale care amintesc de trandafirul din Damasc,completand siropul de piersici si condimentele orientale precum cardamomul pe un fundal parfumat cu miere.
Vinul este demisec cu 7,8 g/l zahar rezidual,care impreuna cu 14,5% vol.alc. contribuie la finetea texturii,in perfecta armonie cu aciditatea echilibrata si taninurile granulate care structureaza gustul in partea posterioara a palatului fara nicio austeritate. Carnos, intens si persistent, cu senzatii de fructe, flori si condimente.
Se produce din soiul de struguri Muscat cultivaţi in regiunea de Sud a Republicii Moldova, centrul vitivinicol Comrat. Posedă un gust moale si armonios.
Vinurile dulci sunt produse din struguri atent selectati cu un continut de zahar de cel putin 220g/ dm3, ceea ce permite cresterea tariei vinului si ofera calitatii gustului si calitatii organoleptice caracterul special.
Delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent.
Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională – a doua fermentație are loc în sticlă.
Soi: 100% Chardonnay
Vinificare: Blanc de Blancs
Culoare: galben-pai strălucitor
Miros: încântător, cu note de grapefruit și insinuări de mere și flori albe
Gust: delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent
Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu preparate din pește, fructe de mare sau cu preparate asiatice precum sushi sau sashimi
Un Merlot de excepție ce demonstrează potențialul uimitor pentru vinificarea acestui soi sub soarele dobrogean. Catifelat și elegant, cu o expresivitate remarcabilă, acest vin reprezintă esența terroir-ului din Aliman pusă în pahar.
Vizual: Roșu rubiniu
Olfactiv:”În nas este plăcut și complex, predominând o multitudine de fructe roșii, fructe de pădure, însoțite de note ușoare de condimente și mentă.”
Gustativ: În gust întâlnim fructele roșii coapte, dulceața de prune, note discrete de lemn dulce, frunze de dafin și mentă. Un vin elegant și complex.
Asocieri Culinare: “Însoțește cu succes carnea de vită, miel, mușchiulețul de porc.”
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Puternic și elegant, vinul pune în valoare expresivitatea unui Cabernet Sauvignon remarcabil obținut în terroir-ul din Aliman. Cu o culoare și structură intensă, alături de note de coacăze negre, mure și vanilie, acesta vine cu un potențial deosebit de învechire.
Olfactiv: “Nasul este elegant, discret, dominat de fructe roșii și negre, alături de vanilie, lemn dulce și piper.”
Gustativ: În gust întâlnim coacăze negre, mure, vișine, precum și note discrete de vanilie și ardei gras. Are un caracter puternic, robust, cu un potențial semnificativ de învechire.
Asocieri Culinare: Burgeri de vita Black Angus, steak, dar și asocieri îndrăznețe, precum o pastramă de berbecuț.
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Acest vin spumant a fost creat prin fermentarea secundară a cupajului de vinuri din struguri de Chardonnay & Feteasca Regală, fermentarea are loc în rezervoare de oțel inoxidabil, unde vinul trece și prin conversie malolactică.
Strugurii Chardonnay și Feteasca Regală, provin dintr-o selecție de podgorii plantate în solurile calcaroase din apropierea cramei. Acestea dețin condițiile ideale pentru echilibrul de coacere și aciditate necesar vinului nostru spumant.
Spumantul Brut DOMENIILE VORNICENI este crocant și echilibrat. Culoarea pai palid și arome de citrice coapte tipice de la soiul Chardonnay. Aroma, destul de complexă expresivă de mere, lămâie completate de pâine proaspătă. Gustul, plin cremos și complex, pe sfârșit se fac resimțite note de nuci.
Primitivo di Manduria Lirica este una dintre cele mai mari expresii ale oenologiei din Apulia. Provine din recolte manuale în podgorii de peste 20 de ani, cultivate prin metoda tradițională a puietului. După prelucrarea strugurilor, vinul este în cele din urmă maturat timp de 9 luni în butoaie mari înainte de a se odihni în sticlă.
Lirica Primitivo di Manduria este prezentată în paharul de culoare roșu rubin cu nuanțe granat. Oferă arome intense și complexe de fructe de pulpă roșie coaptă (cireșe, zmeură, mure), într-o fuziune echilibrată cu note de lemn prăjit. Gură moale și caldă, tannic și persistent pe fructe coapte și condimente până la finalul lung.
Lirica Primitivo di Manduria se asortează cu preparate din carne, fripturi și cărnuri fierte și brânzeturi cu maturare medie.