Produs specific podgoriei Dragasani, acest soi dezvaluie un buchet aromatic surpinzator de scortisoara, muscat, trandafiri si fructe exotice, intarit de un rest de zahar, bine echilibrat de o aciditate care ii confera prospetime. Este insotitorul ideal al pate-ului de ficat sau din vanat, fie al deserturilor cremoase sau dulci.
Soi Romanesc: Tamaioasa Romaneasca
Tip: alb / dulce
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei – RO
Vin alb sec, cu o culoare galben verzuie, miros caracteristic soiului din care este produs, intens şi persistent.
O combinaţie de nuanțe de măr, soc și coajă de lămâie, apoi se simt caise și citrice.
Postgustul este lung, vioi si tonifiant in nuante de grapefruit.
Se recomanda asocierea cu branzeturi proaspete sau preparate din peste, fructe de mare sau pui.
Producator : Crama Aramic
Origine : Silagiu
Regiune : Banat
Tara: Romania
Soi de struguri : Sauvignon Blanc
Categorie : Vin alb
Palier de gust : Sec
Alcool : 13,9%
Continut : 0.75 L
Acest soi de struguri este descendent al soiurilor de Feteasca Neagra si Feteasca Alba, dar si ruda cu soiul aromat de Grasa. Caracterul acestui vin este unic: in gura se simt taninii fini din pielita strugurilor, intr-o densitate rara pentru un soi alb, ceea ce confera vinului – pe langa buchetul lui elegant si complex – o structura deasa si plina in gura.
Astfel vinul se potriveste ca insotitor de crustacee sau peste mai bogat, dar si la carne de pasare sau de miel la gratar.
Numele acestui soi – Cramposie – indica radacini pre-romane, de cand aceasta regiune dintre Carpati si Dunare era populata de Daci. De atunci, in curs de doua milenii, soiul de Cramposie s-a adaptat perfect la conditiile pedoclimatice ale regiunii Dragasani, fapt dovedit de calitatea constanta a vinurilor vinificate din acest soi. Astfel vinul de Cramposie a devenit blazonul regiunii Dragasani, dar si blazonul domeniului Stirbey.
asociere culinara | Fructuozitate fina in nas si in gura, sprijinita de aciditate vioaie si mineralitate fina. Un vin tanar, ideal pentru peste fin si sparanghel.
Spumant Brut, obtinut din Pinot Noir si Chardonnay prin metoda Charmat ( vinificare blanc de noir cu a doua fermentatie, timp de 60 zile in autoclava). Rafinat si intens, surprinde prin verticalitate, structura complexa si echilibrata, cu note discrete de piersica si caisa.
Asocieri: preparate pe baza de peste sau fructe de mare, mic dejun.
Culoare : Alb
Tara: Romania
Regiune : Recas
Cupaj : Pinot Noir + Chardonnay
Volum: 750 ml
Grade alcoolice: 11.5%
Zaharuri reziduale spumante: Brut
Aromele intense de flori de soc și salvie se întrepătrund armonios cu notele erbacee. Vinul este sec cu o corpolență medie, echilibrat şi mineral, cu un post-gust persistent ce readuce în prim plan caracterul floral.