Este cupajul dintre 2 soiuri autohtone Rara Neagră & Feteasca Neagră. Este un vin de culoare roșu rubiniu cu reflexii violacee în margini. Nasul este bogat în note de fructe de pădure și stafide urmate de tonuri de vanilie. Gustul este complex și armonios cu senzația de vișine și prune uscate iar post-gustul este savuros și persistent.
Vinul a fost produs într-o ediție limitată de 3800 sticle.
Sub deviza de pe eticheta „Admir lucrurile aparent imposibile”, Minis Terrios Sauvignon Blanc este un vin parfumat si plin de viata. Aroma, gustul si post-gustul lui sunt intr-o armonie perfecta.
Primul nas inunda cu parfum de flori de tei, multa miere si caise uscate, ideal echilibrat pentru gustul celor mai capriciosi la capitolul aciditate. Apoi vine un gust bogat, plin de tipicitate, completat de post-gustul energizant, cu note minerale. Te trimite la mare sau intr-un camp proaspat cosit, in bataia vantului.
Se asociaza culinar de minune cu fructe de mare si peste, branzeturi si cascavaluri fine.
Harap Alb reprezintă o piruetă artistică, dar și enologică: un vin alb din soiuri roșii, etichetă neagră pentru un vin alb și un personaj care întruchipează extrem de fidel caracterul vinului.
Menit să uimească prin caracter, intensitate și iscusință, precum a surprins Harap Alb deghizat în blana de urs. Așadar, 85% Cabernet Sauvignon și 15% Feteasca Neagră, au fost vinificați în alb, conform tehnologiei „blanc de noirs”, adică fără contact cu pielița bobiței.
Un vin de poveste cu o aroma bogata de caise verzi, mere rosii, post gust bine echilibrat cu note fructate.
Soi: 85% Cabernet Sauvignon și 15% Feteasca Neagră
Un vin de poveste! Puternică și nobilă, o fetească de culoare rubinie închisă, cu reflecții violacee. Parfumată intens cu arome de vișine și cireșe supracoapte, coacăză neagră, mure de pădure și flori violete. Ușor condimentat, arome de piper negru și cuișoare. Gust complex, ferm, cu alcool și aciditate înaltă, rotunjită de taninuri copți. Postgust lung și bine pronunțat. Maturat în butoaie de stejar francez timp de 14 luni.
Un vin de poveste! Tare la caracter, arogant în arome, dar catifelat la straie. Parfum de cireașă amară, cu nuanțe fine de ciocolată, rodie și eucalipt. Maturat în butoaie de stejar francez timp de 15 luni. Un vin pentru boieri mari și domnițe alese. A fost o dată ca niciodață un Rosu Imparat…
Negru Imparat respiră cu respect. Este un vin cu caracter tare. Controversat în felul său prin culoarea rubinie intensă cu reflexe violacee și arome pronunțate de fructe roșii, prune uscate și vanilie ce combină eleganța cu puterea. Maturat în butoaie de stejar franțuzesc timp de 26 luni.
În abisul acestui Merlot, se ascunde o forță enigmatică care sfidează convențiile vinului. Arome explozive de cireșe negre și afine se împletesc cu esențe ahite de cedru, ca un dans frenetic al simțurilor. Gustul plin și seducător lovește ca un șoc electric, cu valuri de ciocolată neagră și vanilie intensă. Un Merlot sălbatic și captivant! Maturat 16 luni în butoi francez.
În inima întunecată a acestui Cabernet Sauvignon, zace o forță indomabilă ce te învăluie ca un vârtej hipnotic. Arome sălbatice de fructe negre și cassis dansează cu note de lemn de stejar într-o sinfonie îndrăzneață. Gustul său puternic, ca un pumn în față, te răpește cu explozii de mure sălbatice și o undă de ciocolată neagră. E o călătorie nebună prin gust și plăcere! Maturat 16 luni în barique francez.
Strugurii Sangiovese sunt culesi manual în lăzi, la mijlocul lunii septembrie. După o selecție atentă și un control al calității sunt depozitati pentru uscare timp de 45 de zile . Prezintă o culoare roșie intensă, cu nuanțe care se apropie de rubin.
Pentru nas, note de fructe și vanilie, care se deschid până la un final care amintește de condimentele coapte și tutun. Aciditatea sa, combinată cu blândețea taninurilor flexibile prin învechirea in butoaie de stejar, sporește indicii de fructe coapte care favorizează un postgust persistent la final.
Produs si imbuteliat in Italia la ” Leonardo Da Vinci wines”
Clasificare: Romagna DOC
Continut alcool: 15%
Aria de productie: Castrocaro Terme, Predappio, Bertinoro
Tipul de vin: rosu / sec
Soi: 100% Sangiovese
Invechire in butoaie de stejar francez și american: 12 luni
Premii castigate: 2021 Yearbook of the Best Italian Wines by Luca Maroni – 99 points
Vinul prezinta o culoare rubinie superba. La o prima evaluare olfactiva incanta printr-o combinatie de fructe rosii si negre ca zmeura, prune, coacaze negre si cirese. Maturarea in baricuri noi de stejar frantuzesc aduce densitate vinului dar si complexitate prin note fine de vanilie, scortisoara, tabac si piele. Gustativ vinul este echilibrat, intens, cu o aciditate pe masura, taninuri catifelate dar puternice si elegante. Post gustul imbina intr-un mod placut aromele secundare cu note specifice maturarii in sticla.
”Constanti”vorbeste despre traditie,despre darzenie,in limbajul milenar al vinului bun.
Crâmpoșia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câștigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi.
În anii ’60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise”, iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.
Crâmpoșia Selecționată de la AVINCIS este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi.
Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și măr verde. Gustul său este persistent și plin de viață, cu note citrice, însoțite de o plăcută mineralitate.
Este un vin ușor de consumat!
A se servi rece la 7 ˚C. Este un vin potrivit oricărei ocazii
Acest Vigne Vecchie (vie foarte veche) este făcut din struguri Primitivo care sunt recoltați manual. Podgoriile au cel puțin 75 de ani. Acest vin frumos se maturizează în butoaie de stejar. Vinul are o culoare roșu rubiniu intens. Buchetul este complex cu prune, jeleu de cirese, o nota de tutun si este usor picant. Corpul este plin și în gură moale și bogat în tanin fin. Se aude gustul de cacao, cafea și vanilie.
Se combină frumos cu carne de miel, mâncăruri de vânat și brânzeturi învechite.