Culoare roșu-violet cu nuanțe cromatice intense. Are note fructate și picante de cireșe, vanilie și scorțișoară. La palat confirmă senzațiile olfactive, îmbogățite de taninuri moi care anticipează un final lung.
Strugurii copți au fost lăsați pe coajă aproximativ 10-12 zile. Fermentarea a avut loc la o temperatură controlată de 27-28°C. În plus, s-a efectuat pompare scurtă, dar frecventă, iar tehnica de sângerare a fost folosită pentru a-și spori bogăția polifenolica nobilă. După ce a fost scos de pe coajă, vinul a fost depozitat în oțel pentru a finaliza fermentația malolactică. Vinul a fost apoi maturat în barici de stejar francez și american timp de 10 luni.
Sauvignon-ul Blanc al Conului, te imbie cu aromele de fan proaspat cosit si mireasma florilor de vita de vie. Te ia si te invaluie cu acea eleganta suava si discreta asemanatoare cantecului unei sirene indragostite.
Recomandare gastronomica: Servit rece si proaspat te face sa iti doresti sa ai aproape peste si fructe de mare proaspete. Conu’ il prefera cu creveti frigarui, dezmierdati de un sos cu lamaie si usturoi.
Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta via Conului ca nicaieri in alta parte. Roze-ul Conului Albu te dezmiarda si te imbie cu o prospetime revigoranta, te face sa gasesti arome de capsuni si mure proaspete, invaluite in roua diminetii.
Recomandare gastronomica: Branzeturile putin maturate, pestele, midiile afumate sau pestele mai gras pot crea o simfonie pentru cel care il serveste rece. Cornu’ Albu il prefera intr-o zi torida de vara frapat, alaturi de bruschete cu somon fumme si bruschete cu crap afumat.
Poate fi considerat drept vinul rosu cu cea mai aleasa si mai solida reputatie.Este considerat regele vinurilor rosii. Vinul poate exprima vigoare, virilitate, forta. Un vin cu o culoare intensa, rosu cu nuante de violaceu, corpolent, cu o aroma distincta de stafida neagra.
Se asociaza perfect cu friptura de porc si preparatele din carne de vanat.
Poate fi considerat drept vinul rosu cu cea mai aleasa si mai solida reputatie.Este considerat regele vinurilor rosii. Vinul poate exprima vigoare, virilitate, forta. Un vin cu o culoare intensa, rosu cu nuante de violaceu, corpolent, cu o aroma distincta de stafida neagra.
Se asociaza perfect cu friptura de porc si preparatele din carne de vanat.
– Acest produs nu se livreaza prin curier! Disponibil doar cu ridicare din magazin.
”ILMO”,perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
– Acest produs nu se livreaza prin curier! Disponibil doar cu ridicare din magazin.
”ILMO”,perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
Marea Adriatică și masivul Maiella își îmbină caracteristicile în acest roșu incredibil de aromat. Savoarea, mineralitatea și culoarea sunt puternic influențate de apropierea de mare, în timp ce notele de fructe roșii și boabe de piper negru sunt tipice acestei porțiuni a Apeninilor din zona Chieti. O culoare roșie intensă, cu nuanțe violet, o intensitate aromatică care se joacă pe gust cu note moi și picante și o textură cremoasă toate caracterizează Monnalisa Montepulciano d’Abruzzo DOC.
Strugurii folosiți pentru acest Riesling plini de aromă din zona Codru, Vorniceni, au fost recoltați dintr-o vie care are vârsta peste 20 ani, rezultând un amestec echilibrat de arome bogate și arome coapte, aciditate vibrantă și structură moale.
Riesling 2022 se deschide cu arome de pară galbenă, lemon, iasomie, note tentante de citrice, mușețel, floare de portocal și unt brun.
Vinul are o greutate bogată la mijlocul gustului rezultat al perioadei de maturare pe strat fin de drojdii timp de 8 luni, creând un vin complex, multistratificat și un final persistent.
ORNIS – este cupajul creat prin combinarea de tradiții în vinificație și inovație a vinăriei DIVUS, pentru a crea acest vin excepțional din inima Codrilor.
ORNIS – ca orice lucrare a apărut din pasiune și dedicație pentru tot ce înseamnă VIN.
ORNIS – este vinul calității absolute, la care sa lucrat la fiecare detaliu !
ORNIS varianta white BLEND, dupa indragitul cupaj rosu ORNIS care este Feteasca Neagra si Merlot a venit si rindul la lansarea cupajului ALB care este un asamblaj dintre SAUVIGNON BLANC/FETEASCA REGALA & CHARDONNAY toate fiind maturate in butoaie de 500 litri timp de 4 luni cu batonaj.
Vinul se deschide frumos cu note de fructe exotice, miere și grafit. Gustul este extraordinar de complet, cu piersici, citrice si nuci prajite. O linie fină de aciditate și o mineralitate salină îmbietoare echilibrează miezul intens al fructelor și oferă un final proaspăt și plăcut !
Cupaj: Chardonnay, Feteasca Regala si Sauvignon Blanc
Obtinut la cupajarea de vinuri atent selectionate din soiul de struguri Cabernet Sauvignon,Merlot si Saperavi, culoare rosu-purpuriu inchis.
Aceast cupaj ne ofera un buchet bogat in arome intense de coacaze si prune uscate, dar echilibrat de tonuri de toast si cacao.
Corpolent si armonios, gustul este predominant de arome de fructe negre, iar taninii se resimt moi. Postugustul este elegant si de durata.
Este un cupaj vinificat in stilistica lumii noi, unde am incercat la minim contactul vinului cu butoiul stejar, doar Cabernet Sauvignon timp de 4 luni.