De o culoare roșu profund, uimeşte cu note de vișine și coacăze neagre, ierburi, scorțișoară, cuișoare, cacao, lichior și arome de mineral. Structura excelentă, echilibru bun între alcool și prospețime, taninuri catifelate, foarte persistente cu un finisaj lung, gata de băut sau un vin perfect pentru învechit.
Premii: Luca Maroni – 99 puncte
Timp de 17 ani de cand s-a inceput producerea acestui vin, a primit nenumarate distinctii internationale, peste 40 de medalii de aur si de multe ori a primit titlul de “cel mai bun vin rosu din Italia”
Se asociază perfect alături de preparate bogate, carne roșie și brânză condimentată.
Soi strugure: Montepulciano d’Abruzzo, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro, Malvasia Nera
O colectie extrem de limitata creata din strugurii culesi de la cea mai veche vie de Primitivo di Manduria a cramei – de peste 80 de ani. Acest vin rosu 100% Primitivo di Manduria este de o eleganta rara fiind invechit 24 de luni (cu un an mai mult decat vinurile Farnese Fantini) in baricuri de cea mai buna calitate. Contureaza o imagine gustativa exceptionala prin bogatia aromatica completata de finetea taninurilor. Surprinzator prin buchetul cu note de cirese si mure, usoare arome de tutun si menta, dar si un iz usor picant. Gustul bogat se evidentiaza impunator, dar catifelat si incheie intreaga experienta aromatica cu un post gust cu note de cacao și cafea. Un vin rosu de colectie, savuros, catifelat si bogat ce poseda un potential de invechire de peste 10 ani.
Se asociaza de minune cu bucătăria delicioasa a Italiei, cu preparate din carne, vanat si branza maturata din lapte de oaie.
De o culoare roșu profund, uimeşte cu note de vișine și coacăze neagre, ierburi, scorțișoară, cuișoare, cacao, lichior și arome de mineral. Structura excelentă, echilibru bun între alcool și prospețime, taninuri catifelate, foarte persistente cu un finisaj lung, gata de băut sau un vin perfect pentru învechit.
Se asociază perfect alături de preparate bogate, carne roșie și brânză condimentată.
Soi strugure: Montepulciano d’Abruzzo, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro, Malvasia Nera
Vinul are o culoare roșu rubiniu intens cu note violacee. Olfactiv aduce note de fructe de pădure, prune, afine, vișine, note afumate. Gustativ aduce aceleași note fructate, tanini frumos integrați, postgust lung și intens, plăcut fructat. Vinul a fost maturat în butoaie de stejar, 19 luni.
Cu arome clasice de petale de trandafir soiul ne delectează și cu note de grapefruit, mere aurii și flori de vară. A fost vinificat în mai multe stiluri pe parcursul anilor dar a rămas un vin iubit de localninci.
Culoarea acestui vin este galben pai, intens. Nasul este tipic, floral, flori de tei, flori de câmp, mere galbene, nectarie coapte.Vinul este sec, cu arome bine evidențiabile de fructe coapte, precum mere golden, piersici, nectarine, grapefruit, dar și o nuanță de fân uscat, totul foarte bine echilibrat de alcool si aciditate.
Strugurii au fost culeşi şi selectaţi manual, fermentarea alcoolică a mustului a avut loc în tancuri de inox cu inoculare de drojdii selecţionate după o macerare la rece de 48 de ore. După fermentare vinul a fost maturat în butoaie noi de stejar, timp de 6 săptămâni. Aromele subtile din butoi, cum ar fi cele de vanilie și caramel, conferă vinului un gust mai rotund și mai complex.
Gustul curat și proaspăt al acestui vin, se potrivește bine cu fructe de mare precum crabii, creveții sau peștele alb, este excelent cu carne albă, cum ar fi puiul sau curcanul , sau este alegerea perfectă pentru salate. De asemenea, puteți prepara salate de legume proaspete, salate cu frunze verzi sau chiar salate Caprese, unde mozzarella proaspătă, roșiile și busuiocul se potrivesc bine cu vinul.
Vinul are o culoare roșu rubiniu intens. Olfactiv aduce note tipice de merlot, cireşe supracoapte, vișine maturate, mure, prune. Gustativ aduce aceleași note, taninuri echilibrate, bine integrate, aciditate uşor ridicată. Postgust lung și intens. Vinul a fost maturat în butoaie de stejar, 12 luni.
Merlot-ul roșu sec se potrivește excelent cu carnea roșie, cum ar fi vrăbioară, fleică sau rasol de vită, antricot sau burger de vită. Poți să-l servești alături de garnituri precum piure de cartofi cu trufe sau legume la grătar. Pentru un final dulce, poți savura Merlot-ul cu ciocolată neagră de calitate. Alege ciocolată cu conținut ridicat de cacao și bucură-te de sinergia dintre aromele bogate ale vinului și ciocolată.
Acest vin este o armonie perfectă între două vinuri roșii, Merlot și Fetească Neagră.
Un vin armonios spre robust, cu o culoare rubinie lucioasă. Registrul aromatic este caracterizat de vişine coapte şi o notă subtilă de prune grase. Are un final lung, plăcut, derivat din acizii plăcuţi. Aromele terţiare, afumate şi condimentate, provin din maturarea în butoaie noi, timp de 12 luni.
Se potrivește perfect cu carnea roșie, cum ar fi cea de vită, miel, ied, vânat mediu cu păr sau blană, ȋnsoţite sau nu de sosuri roșii. Se asortează bine şi cu pastele cu roșii sau pizza. De asemenea, se potrivește bine cu brânzeturi moi, cum ar fi Camembert sau Brie sau maturate, ca şi Grana Padano sau Parmiggiano Regiano.
Culoare galben pai, buchet intens, picant cu note florale. Proaspătă, minerală și cu un gust plin și savuros.
Soi de struguri : Negroamaro
Tip: alb / sec
Alcool: 12%
Cantitate: 750 ml
Zona de producție : Salento. Soluri foarte roșii, bogate în oxizi de fier, situate pe rocă calcaroasă.
Vinificare: Presare blândă a strugurilor la temperaturi foarte scăzute. Separarea imediată a pielii de lichid. Limpezire statică pre-fermentativă; fermentatie alcoolica la 11°C; învechire ulterioară pe drojdie timp de 2-3 luni.
Asocieri : Excelent cu aperitive, supe de pește, brânzeturi tinere și primele feluri cu sosuri delicate.
Temperatura de serviciu : 12°C
Premii: 95 de puncte conform lui Luca Maroni, autorul ghidului „Best Italian Wines”
O Feteasca Neagra cu o culoare rosie granata ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason si cuisoare completate cu note de piele. Este echilibrat cu taninuri pronuntate si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un post gust lung.
Produsul se livreaza doar in cutie de lemn personalizata atat pentru protejarea vinului cat si pentru a facilita maturarea in sticla.
Cuvée Guy de Poix este ca un elixir al tinereții datorită gustului de fructe supra-coapte, este o băutură echilibrată care ți se întipărește în suflet. Dar mai mult decât atât, mirosul complex îți seduce simțurile cu arome de fructe negre bine coapte, stafide, prune ușor afumate, afine, piper negru și vanilie. Lasă-te purtat de aceste miresme îmbietoare și acceptă provocarea de a trăi cu intensitate.
Obținut exclusiv din soiul Fetească Neagră, Cuvée Guy de Poix 2017 este un vin catifelat, consistent care devine și mai bun odată cu învechirea. Pentru a-i evidenția caracterul special, asezonează-l cu preparate din carne roșie sau vânat, gătite la grătar sau la cuptor. Desăvârșește aceste mâncăruri alese cu sosuri picante și brânzeturi maturate.
În această călătorie însă, nu uita să te răsfeți, așa că alătură vinului și un desert savuros din ciocolată. Se servește la 15°-16°C, cu o aerare anterioară de o oră, pentru un gust intens. Garantat, vei avea parte de o experiență unică.
Sessantanni este obținut exclusiv din soiul roșu Primitivo di Manduria, din viță de vie cu o vârstă de cel puțin 60 de ani. După ce strugurii sunt copți bine, urmează desciorchinarea și zdrobirea, urmată de macerarea la 8°C. timp de aproximativ 24-48 de ore. Macerarea și fermentarea alcoolică se face în cisterne din inox la temperatura de 24-26°C timp de 10 zile. Fermentarea malolactică continuă în aceleași cisterne, apoi vinul este tras în butoaie din stejar franțuzesc și american unde este maturat 12 luni.
Aspect: Roșu-rubiniu, intens.
Miros: Un buchet generos, compus din arome fructate ce sugerează prune coapte, dulceață de cireșe și note de tutun.
Gust: Corp robust, echilibrat, cu tanini moi. Post gust lung, cu note de cacao, cafea și vanilie, dăruită de stabilizarea și maturarea în butoaie din stejar.
Asociere culinara: O alegere deosebită pentru acele mese speciale cu preparate din carne de vită și vânat.