Feteasca Regala este un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat vinul este bine structurat, complex, fructuos.
Este un vin care vorbește despre tradițiile și cultura Republicii Moldova, un vin care te poate încânta sau, pur și simplu, te poate relaxa.
Cei trei aliați implicați în acest joc, contribuie în a evidenția gustul de prune confiate, ușor condimentate. Datorită complexității sale, Shiraz și a corpului în forță a lui Cabernet Sauvignon, vinul fascinează prin trăsături impunătoare, ușor taninoase ce creează senzații de note vegetale. La randul lui, Merlot, mai stăpânit, elegant, bucură prin catifelarea sa și conferă postgustului impulsuri memorabile ale unor urme proaspete de prune confiate.
Temperatura de servire: 14-16 °C. Un pic mai rece să-l savurați!
Remarcă! Cupajul din recolta 2018 conține Shiraz în loc de Malbec.
Gastronomie: preparate din carne de vită, rață, porc, mânzat, vânat. Charcuterie, platouri cu brânzeturi maturate, măsline, antipasto, platouri franceze, bucate tradiționale românești.
Atipică soiului. Mulți dintre noi ne-am obișnuit cu o Rară Neagră/ Băbească Neagră mai ușoară și catifelată. Însă de data aceasta, Rara Neagră a fost modelată după stilul specific al creatorului vinurilor Equinox.
Din recolta anului 2019 s-au obținut 5 butoaie/ barique de 225 l de Rară Neagră. Vinul din doar 3 butoaie a fost folosit pentru producerea vinului Equinox Rară Neagră 2019, echivalentul a 900 de sticle.
Destul de corpolentă, cu taninurile vii și un postgust fructat, condimentat și elegant. Aciditatea medie plăcut armonizată cu nivelul de alcool de 14,7%. Un final memorabil.
Vin roșu sec, produs din struguri ecologici de soiul Feteasca Neagră crescuți în via gospodării Crama Domnească, aflată pe o pantă numită în popor Luchineasa, în apropierea satului Olănești din regiunea vinicolă Purcari.
Vinul a fost maturat în butoaie de stejar timp de 11 luni. Culoarea sa de un roșu rubiniu cu reflexii deschise, asemenea unei rodii coapte, te cucerește de la prima vedere. Olfactiv vinul e plin de un buchet de fructe negre, dulci, coapte. Mai discrete își fac apariția niște note de piper negru măcinat.
O structura elegantă și complexă. Nivelul de alcool de !4% este frumos combinată cu nivelul mediu de aciditate. Un postgust fructat, cu impulsuri picante.
O licoare premium excepțională, tradițională din Republica Moldova, Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani are la bază cele mai bune mere din soiuri tradiționale moldovenești, materia primă din care se obține cidrul. Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani este obținut prin distilarea acestui cidru și maturarea băuturii rezultate în butoaie din lemn de stejar timp de 15 ani, până când se obţine o maturitate aromatică deosebită. Produs pentru prima dată în anul 2019, Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani a cucerit rapid admirația iubitorilor de băuturi tari din Republica Moldova, dar și pe a celor din afara granițelor ei datorită caracterului său delicios de fructat.
Profil aromatic: Buchet olfactiv spectaculos, care abundă în note de mere domnești confiate, urmat de un gust definit de eleganţă şi de o aromatică intens fructată, care aduce tușe dulceag-amărui în postgust.
Un vin cu caracter, ce dezvaluie complexitate, arome pronuntate de fructe negre, afine, cirese si prune uscate. Gust profund, catifelat, armonios, usor taninos cu nuante de vanilie.
Culoare rubinie festivă. Aromă fină de cuișoare, sâmburi de vișine, rodii și prune. În gust – cireșe coapte amplificate de note ușor condimentate. Un vin complex, plin cu un postgust îndelungat.
Un vin robust de culoare rubinie intensă. În aromă fructat – condimentat, cu nuanțe de coacăză neagră și afine, împletite armonios cu miresme de cireșe și rodii, iar pe final încununate de piper negru și vanilie fină. Un gust – complex, vibrant, cu fructe roșii și pomușoare în abundență și taninuri bine integrate.
Maturat în butoaie de lemn de stejar francez timp de 6 luni.
Shiraz de la Equinox are o culoare intensă de un roșu rubiniu închis. Domină arome de fructe negre, lemn dulce, condimente, piper negru măcinat. Delicat se fac simțite și notele de tabac și ciocolată amară. O structură echilibrată, plină cu un final lung, condimentat.
Temperatura de servire: 16-18 °C
Gastronomie: vânat, carne de rață, porc, salam uscat.
Vinurile rosé au propria lor personalitate, considerându-se ca fiind unele dintre cele mai vechi produse vinicole. Regii francezi ziceau că este un dar trimis de Dumnezeu. Acest tip de vin este obţinut atunci când cojile strugurilor roşii sunt lăsate la fermentat doar pentru o scurtă perioadă de timp alături de pulpă.
Vinul Timbrus Rosé – ușor și aromat, creat pe baza unor combinații unice a soiurilor de struguri clasici cu cei autohtoni putând fi servit cu orice ocazie.
Terroir – Purcari, Republica Moldova.
Struguri – Merlot 50%, Feteasca Neagră 48%, Saperavi 2%. Recoltare manuală.
Culoarea – Nuanță cremoasă a piersicilor copți în stil Provence.
Aroma – Note de căpșună și vanilie, datorită fructelor și florilor tropicale albe și galbene.
Gust – Bine echilibrat, delicat de caise și grepfrut.
Postgust – Fin și răcoritor, prezența notelor de fructe tropicale.
Alcool: 13 %
Tip: rose / sec
Cantitate: 750 ml
Servire – +8 … +12 °C.
Recomandări gastronomice – Brânzeturi, fructe, salate, bucate din iepure și rață, lasagna, paste, pizza, fructe de mare.