Balsamuri și lichioruri Buket din Moldova , vermuturi și vinuri – la această fabrică sunt produse peste 48 de produse diferite, pe bază de ingrediente naturale și aditivi aromatizanți (fructe, ierburi și fructe de pădure). Uzina Buket Moldavii a participat în repetate rânduri la concursurile „Cea mai bună întreprindere a URSS”. Potrivit directorului fabricii, ei nu urmăresc premii, pentru că sunt deja destule, doar au decis să demonstreze încă o dată tuturor că produsele lor sunt cu adevărat unice. Unicitatea produselor Buket of Moldova constă în naturalețea lor, fără utilizarea de aditivi artificiali.
Reteta originala :
Balsamul „Buket Fernet” este una dintre cele mai bune băuturi tonice care are proprietăți digestive benefice. Fabricat din plante medicinale naturale picante – aromate, precum aronia, măceșul, nucul, arnica, pelinul, leuzea, eleuterococul, sunătoarea, elecampanul. Cuișoarele, scorțișoara, migdalele dulci, coriandru, petale de trandafiri și menta adaugă gust picant.
La fabricarea produsului, producătorul a refuzat categoric să folosească îndulcitori, arome și coloranți.
Produsele companiei Buket Moldavii nu sunt doar un indicator al unui produs de calitate, acest brand este istoria și simbolul activității de vinificație a Moldovei. La urma urmei, această plantă a făcut faimoasa cramă Dubossary în întreaga Uniune Sovietică, care a primit ulterior numele uneia dintre celebrele sale băuturi.
Cum este această băutură?
Lichiorul de gutui este unul dintre cele mai bune lichioruri din această categorie pentru adevărații fani ai băuturilor dulci. Este facut din cele mai coapte fructe de gutui din Japonia, de culoarea socului si condimente aduse din tarile tropicale.
Lichiorul de gutui are o culoare gălbuie-aurie, îmbină perfect aromele de nucșoară și fructe și este absolut complet și plăcut, în timp ce notele de fructe exotice sunt clar exprimate în el. Acest efect a fost obținut de meșterii moldoveni, datorită rețetei originale și a măiestriei șlefuite de-a lungul mai multor ani. Aroma băuturii îmbină tonurile de nucșoară și mirosul plăcut de gutui.
Producătorul a refuzat categoric să folosească îndulcitori, arome și coloranți în procesul de producție al băuturii.
Recomandat pentru consum în formă pură la temperatura camerei sau ca parte a diferitelor cocktail-uri.
Produsele companiei Buket Moldavii nu sunt doar un indicator al unui produs de calitate, acest brand este istoria și simbolul activității de vinificație a Moldovei. La urma urmei, această plantă a făcut faimoasa cramă Dubossary în întreaga Uniune Sovietică, care a primit ulterior numele uneia dintre celebrele sale băuturi.
Ce este aceasta bautura?
Fabricat din extracte naturale de nuci coapte ceroase, macese, cafea, cacao si condimente. Rețeta băuturii a fost creată pe baza unei vechi rețete populare de tinctură din fructe de nucă, care se face și se consumă de mult în satele moldovenești. Aroma și gustul arată note de nuci coapte, cafea și ciocolată.
La producerea acestui lichior, nu se folosesc arome, îndulcitori și coloranți.
”AKADEMOS” 25 Ani a fost elaborat și produs cu prilejul Jubileului de 70 Ani de la fondarea Academiei de Științe a Moldovei. Această capodoperă a fost obținută cu utilizarea distilatelor de vin, pentru divin produse după o tehnologie clasică ce prevede distilarea dublă la aparatele ”Charanta” (Charente, France), iar în scopul excluderii utilizării în producere a substanțelor chimice pentru tratare, precum și a sporirii esențiale a calității produsului finit, în cumul cu tratarea termică, unele componente de cupaj sunt actinate înainte de procesul de maturare a produsului cu ajutorul actinatorului ”Actini-France” cu raze infra-roșii și ultra-violete la diferită lungime de undă conform unui brevet de invenție german. Maturarea produsului se efectuează cel puțin 25 ani în butoaie de stejar secular, utilizate anterior la producerea vinului pelicular matur ”IALOVENI”. Astfel, buchetul este foarte expresiv și complex, iar gustul moale, armonios, amărui picant cu nuanțe de nucușoare prăjite și fructe uscate.
Cei mai fini struguri de Fetească Regală au dat naștere unui vin de poveste: Albă Împărăteasă. Dar nu te lăsa păcălit de aparențe, căci acest vin își păstrează secretele cu încrederea unui nobil ereditar. La gust, se declanșează o explozie de vioiciune și eleganță, o bătaie epică între impulsivitate și rafinament. Echilibrul fin dintre forță și subtilitate își încântă palatul, conturând o poveste care te vrăjește.
Produs din struguri aleși de Merlot, recoltați și sortați manual de pe propriile podgorii, amplasate în sud-estul Moldovei. Acest vin este unul deosebit prin exclusivitatea sa, fiind unicul vin în alb din soiul Merlot produs în Moldova.
De o culoare galben-pai deschisa, acest vin are un buchet deosebit, proaspat, bine conturat. In aroma predomina nuante de fragi, maces, coacaza rosie.. Gustul este racoritor, plin, echilibrat, cu durata lunga in postgust.
Se potriveste a fi servit cu cascavaluri, salate si fructe, branzeturi.
Viorica este un soi autohton, obținut prin selecție. Are o culoare galben pai, un buchet coplex și bine conturat. În aromă predomină nunațe de busuioc și salcâm. Gustul este plin și echilibrat, cu durată lungă în postgust.
Se potriveste a fi servit cu salate, carne alba, peste si branzeturi.
Temperatura recomandata pentru servire: 6 – 8 grade Celsius.
Produs din struguri aleși, de calitate, recoltați și sortați manual de pe podgoriile proprii amplasate în regiunea de sud-vest a Moldovei. Vinul are o culoare galben-pai cu nuanțe verzui. Aroma este specifică soiului bine pronunațată, cu nuanțe de coacăză roșie și fructe exotice. Gustul plin, echilibrat, răcoritor.
Se potriveste a fi servit cu produse din carne alba, peste, fructe de mare.
Temperatura recomandata pentru servire: 5 – 8 grade Celsius.
Produs din struguri alesi, recoltati si sortati manual de pe podgoriile proprii, amplasate la Causeni, regiunea de sud-est a Republicii Moldova, cu un spatiu climatic deosebit. Vinul are o aroma bogata si un gust echilibrat si fructat, cu nuante de mure si coacaza.
Maturat in butoaie de stejar timp de 12 luni.
Se potriveste a fi servit cu produse din carne, peste gras si branzeturi.
Acest vin a fost produs prin cupajarea a trei soiuri: Cabernet Sauvignon, Saperavi si Feteasca Neagra.Strugurii alesi, de calitate, recoltati si sortati manual de pe podgoriile proprii. A fost maturat in barrique-uri franceze noi, de stejar, timp de 24 luni. Aroma este specifica, bine pronuntata, cu nuante de visine, prune uscate, coacaza neagra. Gustul plin, echilibrat, condimentat, cu nuante nobile de stejar.
Se potriveste a fi servit cu produse din carne rosie, vanat, cascavaluri.
Datorita faptului ca acest vin a fost supuis unui numar minim de tratari, este posibila aparitia unui sediment natural pe fundul sticlei.
Se recomanda servirea la 14 – 16 grade Celsius
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Saperavi si Feteasca Neagra
Trei soiuri nobile s-au infratit pentru a produce acest spumant clasic,obtinut prin metoda traditionala de fermentare a vinurilor in sticla timp de 12 luni. Aroma este fina cu nuante de miere si flori de iasomie. Gustul plin,echilibrat ,racoritor. Se serveste ca aperitiv sau se asociaza perfect cu fructe, peste si branzeturi .
Se serveste la temperaturi de 5-7C
Cupaj: Riesling de Rhin, Chardonnay, Feteasca Alba