Un tandem unical între un soi indigen și unul spaniol. Buchet nobil de cireșe, vișine, piper negru pe fundal cu nuanțe rustice și arome de violete. Tanine bine integrate și un post gust îndelungat.
Culoare translucidă galben pal strălucitoare. Un vin vibrant, fragrant, parfum de citrice în tandem cu arome de piersici albe. Gust proaspăt, mineral cu un final lung și elegant.
Vinul te cucereste prin aromele seducatoare de citrice: grapefruit,pomelo,mandarina si portocala,dar si de gutuie bine coapta.Gustul complex este insotit de o vigoare delicata si memorabila
Strugurii au fost colectati manual de pe plantatiile proprii din zona vitivinicola cu IGP Valul lui Traian.Fermentarea s-a petrecut pe bostina timp de 40 zile.
Vinul te cucereste prin aromele explozive de petale de soiuri aromate de trandafir,transferandu-te intr-o lume romantica de poveste.
Textura catifelata in gust iti creeaza o experienta de neuitat.
Strugurii au fost colectati manual de pe plantatiile proprii din zona vitivinicola cu IGP Valul lui Traian.Fermentarea s-a petrecut pe bostina timp de 25 zile.
Un vin cu arome foarte intense de fructe și pomușoare negre zemoase și condimente în același timp. Gustul este mediu spre plin, suplu și mătăsos ca textură, cu tanine perfect integrate și nuanțe de stejar nobil. Fructuozitatea pură, dar bogată redau vinului un postgust lung și memorabil.
Stilul deosebit al acestui Riesling este influențat de
vecinătatea lacului Fautor, creat în 2005, pe o suprafață de 4 ha.
Vinul a fost produs din struguri culeși manual în luna noiembrie de pe podgoria proprie din satul Romanovca, plaiul Tigheci, sud-vestul Republicii Moldova.
Vinul Riesling a fost maturat timp de 6 luni în butoaie din lemn de stejar francez, destinate maturării vinurilor albe.
În culoare este galben pai, cu arome de ceai verde, iasomie, flori de salcâm, piersici, portocale și miere. Gustul de o eleganță aristocratică are nuanțe suave de citrice și un postgust plăcut și memorabil.
Servire: la 8˚C, cu preparate care au arome proaspete, ușor acide sau citrice și cu bucate mai ușoare, care nu domină gustul vinului, ci îi completează subtilitatea și complexitatea aromelor: Fructe de mare și pește, brânzeturi ușoare, salate verzi.
Strugurii folosiți pentru acest Riesling plini de aromă din zona Codru, Vorniceni, au fost recoltați dintr-o vie care are vârsta peste 20 ani, rezultând un amestec echilibrat de arome bogate și arome coapte, aciditate vibrantă și structură moale.
Riesling 2022 se deschide cu arome de pară galbenă, lemon, iasomie, note tentante de citrice, mușețel, floare de portocal și unt brun.
Vinul are o greutate bogată la mijlocul gustului rezultat al perioadei de maturare pe strat fin de drojdii timp de 8 luni, creând un vin complex, multistratificat și un final persistent.
ORNIS – este cupajul creat prin combinarea de tradiții în vinificație și inovație a vinăriei DIVUS, pentru a crea acest vin excepțional din inima Codrilor.
ORNIS – ca orice lucrare a apărut din pasiune și dedicație pentru tot ce înseamnă VIN.
ORNIS – este vinul calității absolute, la care sa lucrat la fiecare detaliu !
ORNIS varianta white BLEND, dupa indragitul cupaj rosu ORNIS care este Feteasca Neagra si Merlot a venit si rindul la lansarea cupajului ALB care este un asamblaj dintre SAUVIGNON BLANC/FETEASCA REGALA & CHARDONNAY toate fiind maturate in butoaie de 500 litri timp de 4 luni cu batonaj.
Vinul se deschide frumos cu note de fructe exotice, miere și grafit. Gustul este extraordinar de complet, cu piersici, citrice si nuci prajite. O linie fină de aciditate și o mineralitate salină îmbietoare echilibrează miezul intens al fructelor și oferă un final proaspăt și plăcut !
Cupaj: Chardonnay, Feteasca Regala si Sauvignon Blanc
Obtinut la cupajarea de vinuri atent selectionate din soiul de struguri Cabernet Sauvignon,Merlot si Saperavi, culoare rosu-purpuriu inchis.
Aceast cupaj ne ofera un buchet bogat in arome intense de coacaze si prune uscate, dar echilibrat de tonuri de toast si cacao.
Corpolent si armonios, gustul este predominant de arome de fructe negre, iar taninii se resimt moi. Postugustul este elegant si de durata.
Este un cupaj vinificat in stilistica lumii noi, unde am incercat la minim contactul vinului cu butoiul stejar, doar Cabernet Sauvignon timp de 4 luni.
Este cupajul dintre 2 soiuri autohtone Rara Neagră & Feteasca Neagră. Este un vin de culoare roșu rubiniu cu reflexii violacee în margini. Nasul este bogat în note de fructe de pădure și stafide urmate de tonuri de vanilie. Gustul este complex și armonios cu senzația de vișine și prune uscate iar post-gustul este savuros și persistent.
Vinul a fost produs într-o ediție limitată de 3800 sticle.
Sub deviza de pe eticheta „Admir lucrurile aparent imposibile”, Minis Terrios Sauvignon Blanc este un vin parfumat si plin de viata. Aroma, gustul si post-gustul lui sunt intr-o armonie perfecta.
Primul nas inunda cu parfum de flori de tei, multa miere si caise uscate, ideal echilibrat pentru gustul celor mai capriciosi la capitolul aciditate. Apoi vine un gust bogat, plin de tipicitate, completat de post-gustul energizant, cu note minerale. Te trimite la mare sau intr-un camp proaspat cosit, in bataia vantului.
Se asociaza culinar de minune cu fructe de mare si peste, branzeturi si cascavaluri fine.
Harap Alb reprezintă o piruetă artistică, dar și enologică: un vin alb din soiuri roșii, etichetă neagră pentru un vin alb și un personaj care întruchipează extrem de fidel caracterul vinului.
Menit să uimească prin caracter, intensitate și iscusință, precum a surprins Harap Alb deghizat în blana de urs. Așadar, 85% Cabernet Sauvignon și 15% Feteasca Neagră, au fost vinificați în alb, conform tehnologiei „blanc de noirs”, adică fără contact cu pielița bobiței.
Un vin de poveste cu o aroma bogata de caise verzi, mere rosii, post gust bine echilibrat cu note fructate.
Soi: 85% Cabernet Sauvignon și 15% Feteasca Neagră