Harap Alb reprezintă o piruetă artistică, dar și enologică: un vin alb din soiuri roșii, etichetă neagră pentru un vin alb și un personaj care întruchipează extrem de fidel caracterul vinului.
Menit să uimească prin caracter, intensitate și iscusință, precum a surprins Harap Alb deghizat în blana de urs. Așadar, 85% Cabernet Sauvignon și 15% Feteasca Neagră, au fost vinificați în alb, conform tehnologiei „blanc de noirs”, adică fără contact cu pielița bobiței.
Un vin de poveste cu o aroma bogata de caise verzi, mere rosii, post gust bine echilibrat cu note fructate.
Soi: 85% Cabernet Sauvignon și 15% Feteasca Neagră
Un vin de poveste! Puternică și nobilă, o fetească de culoare rubinie închisă, cu reflecții violacee. Parfumată intens cu arome de vișine și cireșe supracoapte, coacăză neagră, mure de pădure și flori violete. Ușor condimentat, arome de piper negru și cuișoare. Gust complex, ferm, cu alcool și aciditate înaltă, rotunjită de taninuri copți. Postgust lung și bine pronunțat. Maturat în butoaie de stejar francez timp de 14 luni.
Un vin de poveste! Tare la caracter, arogant în arome, dar catifelat la straie. Parfum de cireașă amară, cu nuanțe fine de ciocolată, rodie și eucalipt. Maturat în butoaie de stejar francez timp de 15 luni. Un vin pentru boieri mari și domnițe alese. A fost o dată ca niciodață un Rosu Imparat…
Negru Imparat respiră cu respect. Este un vin cu caracter tare. Controversat în felul său prin culoarea rubinie intensă cu reflexe violacee și arome pronunțate de fructe roșii, prune uscate și vanilie ce combină eleganța cu puterea. Maturat în butoaie de stejar franțuzesc timp de 26 luni.
În abisul acestui Merlot, se ascunde o forță enigmatică care sfidează convențiile vinului. Arome explozive de cireșe negre și afine se împletesc cu esențe ahite de cedru, ca un dans frenetic al simțurilor. Gustul plin și seducător lovește ca un șoc electric, cu valuri de ciocolată neagră și vanilie intensă. Un Merlot sălbatic și captivant! Maturat 16 luni în butoi francez.
În inima întunecată a acestui Cabernet Sauvignon, zace o forță indomabilă ce te învăluie ca un vârtej hipnotic. Arome sălbatice de fructe negre și cassis dansează cu note de lemn de stejar într-o sinfonie îndrăzneață. Gustul său puternic, ca un pumn în față, te răpește cu explozii de mure sălbatice și o undă de ciocolată neagră. E o călătorie nebună prin gust și plăcere! Maturat 16 luni în barique francez.
Se produce din soiul de struguri Muscat cultivaţi in regiunea de Sud a Republicii Moldova, centrul vitivinicol Comrat. Posedă un gust moale si armonios.
Vinurile dulci sunt produse din struguri atent selectati cu un continut de zahar de cel putin 220g/ dm3, ceea ce permite cresterea tariei vinului si ofera calitatii gustului si calitatii organoleptice caracterul special.
Vin alb desert. Acest vin dulce natural face parte din grupul Qualitätswein mit Prädikat ( clasificare germană de vinuri de calitate , de asemenea, numit ca ” vinurile de gheață ” ) . Acest vin extraordinar e preparat după o tehnologie specială din struguri albi inghetati pe vița de vie , la temperatura de -6 … -10С.
Vinul e echilibrat în mod ideal și surprinde cu arome bogate de fructe exotice si miere pe cerul gurii , cu multe nuanțe bogate.
Bine răcit, vinul se poate servi ca un desert bun. Cantitatea acestor vinuri nobile este limitată, deoarece producere lor nu este posibilă in fiecare an.
Un vin cu trasaturi nobile chiar incepand cu aspectul sau. La doi ani de maturare in butoi francez si romanesc in raport 75:25, si-a pastrat culoarea de un rosu mai mult spre intens, decat spre mediu, cu nuante usor caramizii, dar care oricum subliniaza aspectul “viu” al acestei culori. Buchetul bogat, cu note de marmelada din mix de fructi si pomusoare rosii, vanilie, ciocolata si cafea, usor condimentat.
Gustul plin, intens, “cald”, bine structurat, cu tanine matasoase si postgust lung, desavarsit. Lemnul perfect integrat, dar lasa in evidenta potentialul vinului si caracterul sau nobil.
Se completeaza bine cu un platou de cascaval condimentat, dar e si perfect alaturi de carne de miel sau vitel, pregatita la gratar.
Un vin cu arome foarte intense de fructe și pomușoare negre zemoase și condimente în același timp. Gustul este mediu spre plin, suplu și mătăsos ca textură, cu tanine perfect integrate și nuanțe de stejar nobil. Fructuozitatea pură, dar bogată redau vinului un postgust lung și memorabil.
Vin roșu delicat, de-o nuanță vibrantă care transmite lejeritatea și prospețimea de care dispune Rara Neagră. Aromatic, plin de fructe roșii coapte precum coacăza, merișoare, vișină, note subtile de rodie care ulterior evoluează în dude coapte, afine și condiment. În gust predomină vișine proaspăt culese, coarne, coacăză roșie și coaja de rodie. Dezvoltă note delicate de mure și ușor cireșe amare spre final. Postgust fin, fructat cu tentă de lemn dulce.
Strugurii folosiți la producerea acestui vin au fost crescuți și recoltați la mica gospodărie a familiei Terzi, podgoria, de doar 1,7 hectare, aflându-se în apropiere de satul Gaidar, Ceadâr-Lunga, în inima Bugeacului.
Note organoleptice:
Am încercat, de fapt, sa creăm un vin din stuguri autohtoni, care să nu fie “prins in mainstream-ul” de Fetească Regală în stil superparfum și prognoza de viață de un an.
Excluderea completa a macerării pe pielită și a oricăror tratări enzimatice, cât și folosirea levurilor neutre aromatic la fermentare, ne-au permis să obținem un vin cu profil aromatic de soi foarte subtil și elegant. Pară galbenă în combinație cu nuanțe de flori de soc și salcâm, alaturi de o prospețime vibrantă și gust structurat. O altă viziune de vinificare a autohtonului Fetească Regală, cu accent pe textura gustului, corp și perspectivă bună de evoluție în urmatorii 3-4 ani in sticlă.
Vinificarea:
Culesul: 100% recoltă manuală selectivă, în lădițe de 10 kg.
Fermentarea:
Strugurii inițial au fost prerăciți până la 0゜C și încărcați în presă direct, fără desciorchinare, pentru o presare mult mai delicată și minimizarea intervenției la etapa de obținere a mustului. Fermentat în vase din inox, la temperaturi coborâte de 12 – 13゜C cu mix de levuri indigene și selective.
Maturarea:
90% din vin, în vas din inox, 6 luni în contact cu sedimentul
de drojdie fin, cu batonnage și monitorizare grijulie a evoluției,
pentru ai reda textură cremoasă și plinețe a gustului.10% din vin maturat 5 luni în butoi de stejar francez de a doua turnare și cu fermentarea malo-lactică petrecută.