Chateau Vartely propune acest cupaj elegant şi sofisticat, construit din 45% Rară Neagră, 35% Malbec şi 20% Syrah ori de câte ori doriţi să savuraţi un vin roşu sec deosebit. Cele trei soiuri se completează reciproc excelent, evidenţiindu-şi unul altuia calităţile gustative, astfel că Malbecul şi Syrahul îşi etalează caracterele fructat-condimentate, în timp ce Rara Neagră conferă fineţe gustului. Vinul petrece 6 luni în barrique-uri, de unde iese pe deplin definit, gata să bucure degustările cu parfumul său intens.
Notele degustării:
Miros: Nuanţe puternic fructate, unde se remarcă cireşe negre zemoase, prune proaspete şi mure.
Gust: Arome bogate de fructe roşii, completate cu influenţe de vanilie, cuişoare şi scorţişoară.
În regiunea Buceag din sudul Republicii Moldova, podgoriile cramei Chateau Vartely înfloresc datorită condițiilor specifice de climă și sol. Aici prinde viaţă vinul roșu sec Chateau Vartely Individo Saperavi, dintr-un soi de struguri renumit pentru calitățile sale aromatice deosebite, originar din Georgia și denumit Saperavi. Licoarea este extrasă cu mare atenție din boabele de strugure, pentru ca apoi să fie vinificată cu grijă şi învechită în baricuri din lemn de stejar pe o perioadă de 12 luni. Pentru colecţia Individo, Chateau Vartely abordează individual fiecare vin, evidenţiind cât se poate de mult calităţile de soi, acesta fiind motivul pentru care Individo Saperavi abundă în nuanţe robuste de fructe de pădure şi condimente. Chateau Vartely Individo Saperavi își atinge potențialul maxim în degustare dacă este lăsat la decantat după deschidere şi savurat alături de frigărui de miel sau brânzeturi tari.
Notele degustării:
Miros: Note delicioase de fructe de pădure, cu accent pe afine proaspete şi mure dulci.
Gust: Aromele aduc în prim-plan atingeri de fructe negre, peste care se aştern delicat nuanţe condimentate, împrumutate din pereţii butoaielor în timpul maturării.
Deschisă în 2004, crama Chateau Vartely din Republica Moldova a obținut un succes răsunător într-un timp foarte scurt, atât în rândul pasionaților de vin dar și la concursuri internaționale, unde a fost răsfățată cu o mulțime de premii. În 2017, Chateau Vartely a lansat un vin roșu sec de colecție, în ediție limitată, ideal pentru a fi savurat de către pasionați sau pentru a fi oferit cadou. Realizat exclusiv din soiul de struguri Rară Neagră, Chateau Vartely Individo Rară Neagră este o licoare ce surprinde prima dată prin culoarea sa rubinie intensă, datorată îmbătrânirii licorii timp de 12 luni în baricuri din lemn de stejar. Vinul are un excepțional potențial de maturare, cuprins între 7 și 10 ani, pentru cei care sunt dispuși să aștepte. Rezultatul va fi unul pe măsură. Savurat tânăr, vinul debutează cu note fascinante de fructe de pădure, completate de aroma condimentată de piper și tonurile de tanin. Chateau Vartely Individo Rară Neagră este ideal pentru a fi servit cu sarmale, preparate din pui sau plăcinte moldovenești.
Notele degustării:
Miros: Un buchet fascinant de note fructate, din care distingem fructele de pădure și agrișele
Gust: Aroma este corpolentă, cu accente robuste de tanin, condimentate cu piper alb
O licoare premium excepțională, tradițională din Republica Moldova, Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani are la bază cele mai bune mere din soiuri tradiționale moldovenești, materia primă din care se obține cidrul. Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani este obținut prin distilarea acestui cidru și maturarea băuturii rezultate în butoaie din lemn de stejar timp de 15 ani, până când se obţine o maturitate aromatică deosebită. Produs pentru prima dată în anul 2019, Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani a cucerit rapid admirația iubitorilor de băuturi tari din Republica Moldova, dar și pe a celor din afara granițelor ei datorită caracterului său delicios de fructat.
Profil aromatic: Buchet olfactiv spectaculos, care abundă în note de mere domnești confiate, urmat de un gust definit de eleganţă şi de o aromatică intens fructată, care aduce tușe dulceag-amărui în postgust.
Academia Rară Neagră este actul de identitate al orgoliosului soi autohton cu același nume. Crearea acestui vin a presupus simbioza câtorva elemente cheie: terroir-ul divers, vița-de-vie ce transmite perfect muzica solului, un an al roadei absolut inedit și, nu în ultimul rând, pasiunea și curajul vinificatorului. Fermentarea în amforă de lut și scurta odihnă în butoi de stejar ne-au permis să obținem un vin pur, ce a evoluat fără implicarea altor factori. Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova, curățați, răciți și lăsați să-și urmeze calea spre fermentare în mod firesc, pe care natura l-a pictat într-un rubiniu intens cu reflexe violet și l-a parfumat cu arome de vișine și prune. Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec cu taninuri catifelate este posesorul unui gust ce nu poate fi confundat cu nici un alt vin de până acum. Academia Rară Neagră poartă cu mândrie în ADN-ul său caracterul puternic al poporului moldav.
Cantitatea de sticle îmbuteliate pentru Academia Rară Neagră 2019 este una foarte limitată – de 4632 de sticle. Acest număr, la rândul său, nu este unul întâmplător, ci își are rădăcinile în localizarea propriu-zisă a terroir-ului Purcari pe harta lumii, fiind locul unde soiul de struguri Rară Neagră este crescut cu dedicare și grijă.
Academia Viorica a fost obținut urmând tehnologia de producere a vinurilor roșii, însă utilizând struguri albi. Natura l-a pictat într-un auriu intens cu nuanțe de chilimbar și cu un arome amețitoare de ceai de citrice, bergamot, fructe confiate, gem de caise și iasomie. La prima impresie, gustul este exuberant de suculent, dar totuși taninos, care treptat evoluează într-un postgust floral cu note de caprifoi.
Academia Viorica este o istorie despre experiență – un element cioplit de către celelalte – dedicarea față de terroir, armonie și răbdare.
Sticle îmbuteliate:3250
O cifră cât o mie de cuvinte… Cifra 3 simbolizează creativitatea, pasiunea și dedicarea, iar 250 este numărul de plecăciuni pe care
îl face creatorul timp de un an în fața viței-de-vie.
Crearea Academiei Fetească Neagră a presupus simbioza câtorva elemente cheie: terroir-ul divers, vița-de-vie ce transmite perfect muzica solului, un an al roadei absolut inedit și, nu în ultimul rând, pasiunea și curajul vinificatorului. Fermentarea în amforă de lut și scurta odihnă în butoi de stejar ne-au permis să obținem un vin pur, ce a evoluat fără implicarea altor factori. Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova, curățați, răciți și lăsați să-și urmeze calea spre fermentare în mod firesc, pe care natura l-a pictat într-un rubiniu intens și l-a parfumat cu mireasma vișinelor coapte, a fructelor roșii suculente, dar și cu aroma discretă a murelor, afinelor și coacăzelor. Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec, cu aciditate medie și taninuri catifelate, are un gust aromat exuberant. Academia
Fetească Neagră poartă cu mândrie în ADN-ul său caracterul puternic al poporului moldav.
În total, au fost produse și îmbuteliate 6123 de sticle de Academia Fetească Neagră 2019. Acest număr simbolizează armonia absolută – 6 simbolizează ziua în care a fost creat omul, 1 – ziua în care a fost creată lumina, 2 – ziua în care a fost creat Raiul iar 3 -ziua în care a fost creat pământul. 6 este o cifră perfectă din punct de vedere matematic, fiind suma 1+2+3
Varianta Limited Edition a “regelui vinurilor de Purcari”, aşa cum este denumit sortimentul Negru de Purcari de producători, captivează pur şi simplu cu eleganţa şi nobleţea sa. În compoziţia vinului intră doar cei mai buni struguri Cabernet Sauvignon 55%, Saperavi 40% şi Rara Neagră 5%, ale căror arome se completează reciproc excelent pentru a da naştere unei palete aromatice absolut splendide, perfect structurată şi echilibrată.
Strugurii sunt selecţionaţi şi recoltaţi manual, urmând apoi vinificarea prin metoda tradiţională.
Sortimentul este maturat în barrique franțuzesc din lemn de stejar timp de 18 luni, timp suficient pentru a-şi definitiva pe deplin personalitatea hipnotizantă.
Pentru a savura din plin buchetul vinului, se recomandă servirea la o temperatură de 18-20°С, decantat cu 30 de minute înainte de servire.
Negru de Purcari Limited Edition se potriveşte foarte bine alături de preparate sofisticate pe bază de carne de vânat (cerb, fazan) sau brânzeturi cu mucegai.
Notele degustării:
Miros: Buchet intens, complex, unde se remarcă note bogate de prune bine coapte, smochine, fructe de pădure, cuişoare, lemn dulce şi şofran.
Gust: Un mariaj captivant de arome de smochine, prune şi fructe de pădure proaspăt culese, învăluite în accente condimentate.
Culoare: Roşu cărămiziu.
Alcool: 14 %
Tip: rosu / sec
Cupaj: Cabernet Sauvignon 55%, Saperavi 40% şi Rara Neagră 5%,
Patru soiuri robuste – Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon și Saperavi, compun o simbioză fascinantă dominată de arome varietale de coacaza neagra, afine și mure, cireșe, zmeură și rodie, violete, lemn dulce și frunze de tutun. Gust picant.
Condimentele orientale creează un amalgam somptuos de tanini bine reliefati. Butoaiele de stejar francez timp de 12 luni îi conferă un caracter puternic și nepieritor.
Un alt fapt curios susține acest nume. Podgoriile Cramei Fautor sunt situate parțial pe o porțiune din „Valea Traian” – o linie defensivă care desparte Imperiul Roman de „lumea barbară”. Respectiv, „barbarii”, numiți adesea „sălbatici nobili”, sunt simbolul din spatele acestui vin.
Struguri: Syrah, Tempranillo,Cabernet Sauvignon si Saperavi
Un vin cu caracter, ce dezvaluie complexitate, arome pronuntate de fructe negre, afine, cirese si prune uscate. Gust profund, catifelat, armonios, usor taninos cu nuante de vanilie.