Rosé Franciacorta DOCG de la Tenuta Montenisa – Marchesi Antinori strălucește delicat culorile cojii de ceapă în pahar, perlajul fin și durabil formează o margine elegantă de spumă cremoasă. La nas miroase ușor a flori sălbatice uscate, la palat acest Rosé Franciacorta captivează cu echilibrul perfect între prospețime și structură, care se termină într-un final remarcabil de armonios și elegant, lung.
Rosé Franciacorta aparține liniei „Classici” a Tenuței Montenisa. Pentru acest spumant se vinifica doar Pinot Noir, care provine din podgoriile propriei moșii. Mustul tanar este supus fermentatiei alcoolice in cuva de inox, urmata de fermentatie malolactica in sticla pe drojdiile fine pe o perioada de 24 de luni.
Savurați acest rosé armonios și echilibrat ca acompaniament ideal pentru aperitive, crustacee, carne ușoară. Incearca acest spumante frumos dar si cu deserturi cu fructe de padure si ciocolata frageda amara.
Pallini Limoncello este produs folosind lamai fusiforme Sfusato Amalfitano, mari si grele, recoltate manual. Cojile sunt sigilate in vid si utilizate in maxim de 24 de ore, urmarindu-se indepartarea cu atentie a partii albe, amare, de sub invelis.
Partea galbena este apoi imbibata in alcool pur si indulcita cu zahar italian din sfecla, cu un strop de ulei de lamaie, pas ce adauga o aroma extraordinara lichiorului Pallini.
Limoncello poate fi servit simplu, rece, cu sau fara gheata, ori in cocktailuri racoritoare, de sezon estival.
Amarone de un rosu granat. Strugurii sunt tinuti in camere de uscare-conditionare timp de 3-4 luni si apoi cativa ani vinul se odihneste in baricuri noi de stejar frantuzesc iar mai apoi in sticle circa un an.
Prezinta un buchet de fructe sotate,prune, condimente si piele tabacita, un gust elegant fin si usor tanic.
Perfect cu fripturi,vanat, carne la gratar si branzeturi maturate.
Cupaj: Corvina Veronese and Corvinone 70%, Rondinella 25%, Molinara 5%
Amarone de un rosu granat. Strugurii sunt tinuti in camere de uscare-conditionare timp de 3-4 luni apoi cativa ani vinul se odihneste in baricuri de stejar iar mai apoi in sticle circa un an.
Prezinta un buchet de cirese amare, gem de prune cu note de piper si tabac. Gustul este plin si complex, perfect echilibrat, placut catifelat si tanini sensibili.
Ideal insotit de fripturi savuroase, gratar si branzeturi maturate.
Cupaj: Corvina Veronese e Corvinone 70%, Rondinella 25%, Molinara 5%.
Alături de câteva alte varietăţi roşii, soiul Merlot conduce registrul aromatic al acestui rosé elegant, creat din struguri culeşi de pe malul mării, perfect pentru a aduce în dar relaxare cu fiecare degustare. Pentru a le păstra prospeţimea intactă, strugurii sunt răciţi imediat după recoltă şi supuşi unei macerări reci, pe pieliţe. Decantarea şi fermentarea alese pentru vinificarea acestui rosé conservă foarte bine aromele strugurilor, vinul fiind la final păstrat pentru trei luni în cisterne din inox pentru a-şi linişti caracterul vibrant. O temperatură recomandată de 6-8 grade Celsius permite resimţirea tuturor nuanţelor din gust, Tenuta Ulisse Rosé fiind un vin aperitiv prin definiţie.
Notele degustării:
Miros: Nuanţe fine de flori albe, coajă de lămâie şi cireşe zemoase, complimentate de o mineralitate splendidă.
Gust: Arome seducătoare de fructe cu sâmbure, învăluite în parfum floral delicat.
Pinot Grigio este unul dintre cele mai proeminente si mai nobile vinuri albe din Italia. In clima din Abruzzo isi poate dezvolta aroma sa puternica si structura si farmecul tipic zonei. Strugurii intregi sunt trecuti prin tunelul de racire, exclusiv cu imediata scadere a temperaturii, ducand la macerarea la rece a pielitelor strugurilor. Urmeaza zdrobirea usoara la 0,7 bari si decantare statica la 14 grade timp de 24-48 ore.
Arome delicate , fructat, condimente, mineral , proasta si plin de viata cu un finish complex, ideal a se servi alaturi de aperitive, peste si carne de pasare.
Cei mai buni struguri locali creează baza aromatică a acestui vin alb italian splendid, semnat Tenuta Ulisse. Terroir-ul din Abruzzo se dovedeşte a fi unul excelent pentru o varietate de soiuri albe, al căror potenţial este fructificat astfel încât degustarea să fie una perfect armonizată pe toată durata ei.
Tenuta Ulisse Bianco petrece trei luni în tancuri de oţel inoxidabil pentru a-şi definitiva caracterul, învechire ce permite păstrarea identităţii pure a soiurilor şi prospeţimea aromatică a acestora.
O temperatură de servire de 6-8 grade Celsius permite deschiderea completă a buchetului, iar degustarea vinului devine cu atât mai apetisantă. Zilele călduroase abia aşteaptă un astfel de răsfăţ, savurat ca aperitiv sau alături de preparate culinare pe bază de peşte.
Notele degustării:
Miros: Buchet proaspăt, diafan, care etalează nuanţe de fructe cu miez alb.
Gust: Arome fine de pară, fructe exotice şi citrice, completate cu o mineralitate perfect dozată.
Vin spumant alb prețios obținut din strugurii Glera proveniți dintr-o zonă mică și renumită din dealurile Municipiului Valdobbiadene, numită «Cartizze», a cărei suprafață este de aproximativ 107 hectare. Morfologia deluroasă combinată cu expunerea la soare și microclimatul particular prezent, conferă acestui vin o eleganță structurală rară și o finețe aromatică remarcabilă, îmbunătățită printr-un proces de spumant atent după metoda Martinotti Charmat cu fermentare lentă la 15-16 C°.
Perfect pentru ocazii speciale, este un vin de desert grozav însoțit în special de deserturi dospite, panettone și pandoro și produse de patiserie uscate. De asemenea, poate fi combinat cu mâncăruri rafinate din crustacee și mâncăruri asiatice ușor condimentate.
Un vin pentru orice anotimp, capabil sa satisfaca orice gusturi. De un galben pai cu reflexii aurii, prezinta un buchet complex de arome seductive de pepene, ananas, pere cu o nota fina de frunze de rosie. Se imbina perfect cu carne alba, fructe de mare si peste.
Amarone Cinque Stelle este o capodopera prin excelenta. Rezultatul maxim care se poate obține din selecția riguroasă a strugurilor Corvina, Corvinone, Rondinella și Molina lăsați la uscare aproximativ 3-4 luni. Datorită procesului de uscare, se obține o concentrație extraordinară de zaharuri, taninuri și extracte. Strugurii sunt presați și fermentați în contact cu tescovină timp de peste 40 de zile la o temperatură controlată. Învechire în butoaie: 60% stejar slavon de 5000 litri și 40% în baricuri franceze timp de aproximativ 3 ani. Se odihneste in sticla, aproximativ 1 an.
Prezinta un buchet de cirese amare, gem de mure, tabac si piper. Un gust fin si elegant, cu tanini moi si un finis lung si fructat.
Merge de minune cu fripturi, vanat si branzeturi maturate.
Soiuri: Corvina Veronese și Corvinone 70%, Rondinella 25%, Molinara 5%
Drusian Sui Lieviti reprezintă aroma tradiției. Este produs așa cum au făcut bunicii noștri, cu cea de-a doua fermentare în sticlă, fără degustare.
Vine în versiunea Brut Nature și se distinge printr-un profil aromatic fără precedent în comparație cu Prosecco Superiore produs în conformitate cu metoda Martinotti Charmat. Ideea tipică de crustă de pâine se remarcă datorita contactul prelungit cu drojdiile, care conferă o adâncime aromatică mai mare.