Delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent.
Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională – a doua fermentație are loc în sticlă.
Soi: 100% Chardonnay
Vinificare: Blanc de Blancs
Culoare: galben-pai strălucitor
Miros: încântător, cu note de grapefruit și insinuări de mere și flori albe
Gust: delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent
Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu preparate din pește, fructe de mare sau cu preparate asiatice precum sushi sau sashimi
Primitivo di Manduria Lirica este una dintre cele mai mari expresii ale oenologiei din Apulia. Provine din recolte manuale în podgorii de peste 20 de ani, cultivate prin metoda tradițională a puietului. După prelucrarea strugurilor, vinul este în cele din urmă maturat timp de 9 luni în butoaie mari înainte de a se odihni în sticlă.
Lirica Primitivo di Manduria este prezentată în paharul de culoare roșu rubin cu nuanțe granat. Oferă arome intense și complexe de fructe de pulpă roșie coaptă (cireșe, zmeură, mure), într-o fuziune echilibrată cu note de lemn prăjit. Gură moale și caldă, tannic și persistent pe fructe coapte și condimente până la finalul lung.
Lirica Primitivo di Manduria se asortează cu preparate din carne, fripturi și cărnuri fierte și brânzeturi cu maturare medie.
Produs din struguri Montepulciano D’Abruzzo in regiunea italiana Lanciano, renumita pentru temperaturile ridicate in timpul zilei si mai scazute noaptea, Amaranta este un vin rosu cu influente granate. Se remarca prin buchetul intens, persistent si cu arome de fructe coapte, completate armonios de note florale si un gust cremos, delicat. Structura sa complexa si eleganta se datoreaza maturarii timp de aproape un an in baricuri din America si Franta.
Este potrivit alaturi de fripturi din carne rosie, vanat, branzeturi maturate sau alte preparate foarte condimentate.
Premii: Medalie de Aur la Concurs Mondiale du Bruxelles;
91 puncte Luca Maroni;
Acest Prosecco spumante are un perlaj fin, stralucitor cu un gust cremos si delicat.
Culoare galben deschis, buchet delicat si complex, cu note de fructe care amintesc de piersici, mere verzi și lamaie.
Note de flori de salcam si flori de trandafir combinate cu un buchet mediteranean usor picant. Proaspat și moale pe palatin, cu o aciditate bine echilibrata.
Posgustul este armonios si persistent.
Asocieri culinare: Poate fi servit atat ca aperitiv, cat si asociat cu preparate din peste, fructe de mare si carne alba.
Un vin robust de culoare roșu-granat închis, cu un buchet bogat de fructe alcoolizate, dulceață de prune, smochine uscate și tonuri amărui de migdale, perfect echilibrat, cu un postgust persistent.
Recomandat în special alături de carne la grătar, brânzeturi dure cu miere și dulcețuri.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Vin spumant alb în versiunea clasică Extra Dry obținut din struguri Glera de pe Rive, recoltat în întregime manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat cu fermentare lentă la temperatură scăzută, 15-16 C °. Extra Dry este cea mai cunoscută expresie a Valdobbiadene Spumante DOCG, unde structura armonioasă este însoțită de un parfum delicat de măr.
Drusian 30 Raccolti reprezintă cea mai înaltă interpretare a Valdobbiadene DOCG al lui Francesco Drusian. Fabricat în versiunea Extra Brut, acest vin spumant este expresia pură a strugurilor Glera, selectați din 30 de particule din dealurile înalte din Valdobbiadene, din viță de vie cu o istorie nobilă și străveche.
Acest vin spumant s-a născut în 2018 pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a companiei, cu scopul de a crea un cuvée unic și prețios și de a sărbători această etapă importantă cu un produs memorabil.
Rezultatul este un produs care se remarcă prin caracterul său puternic și magnetic și astăzi exprimă mai mult ca oricând sufletul lui Francesco Drusian, istoria companiei sale, viziunea sa pentru viitor.
După o selecție atentă a strugurilor Glera de pe dealuri, recoltate riguros manual, se naște acest vin spumant alb, caracterizat de un stil inconfundabil și echilibrat. Odată ce fazele de vinificare sunt finalizate cu mare atenție, procesul de spumare are loc cu metoda Martinotti Charmat cu fermentare lentă la 15-16 ° C, avand respectul absolut al anului de producție.
Prosecco DOC Treviso „ Gujot ” Extra Dry al Cramei Drusian , reprezintă expresia maximă a prosecco spumante, născut din dragostea și atenția pentru detalii a familiei Drusian, care a cultivat aceste pământuri de trei generații și urmărește fiecare etapă a vinificației. Strugurii care dau viață acestui vin sunt Glera, Perera și Bianchetta. Fermentarea are loc în autoclavă cu metoda Charmat.
Caracteristicile Prosecco DOC Treviso “Gujot”:
La vedere apare galben pai cu un perlaj fin si persistent. Mirosul este delicat, cu note de para si mere. La gust este proaspăt și redescoperim senzațiile parfumului.
Asocieri sugerate la degustarea acestui vin de la crama Drusian:
Se serveste in pahare flute la o temperatura de 6-8°C. Parfumul și prospețimea acestui vin îl fac deosebit de potrivit ca aperitiv și pentru a însoți preparatele pe bază de pește, precum și risotto cu legume
Încă un vin semnat de Cosimo Varvaglione își face debutul în selecția noastră! Asamblaj de Negroamaro, Primitivo și Malvasia Nera, vă întâmpină cu un buchet frumos de fructe roșii coapte, gem de cireșe negre și o notă de vanilie și ciocolată. În gură, este corpolent, rotund și dominat de tanini catifelați, cu sfârșit persistent.
Soi: Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera
Culoare: roșu intens
Miros: fructe roșii coapte, gem de cireșe negre și o notă de vanilie și ciocolată
Gust: corpolent, rotund și dominat de tanini catifelați, cu sfârșit persistent
Recomandări gastronomice: ideal cu preparate din carne, vânat și brânzeturi maturate
Alcool: 15%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Strugurii sunt lăsați să se stafidească pe viță timp de cca 20 zile, în funcție de gradul de deshidratare. Scurtă macerare înaintea fermentației la temperatura de 12-14°C, pentru a extrage aromele caracteristice. Urmează fermentația la temperatură controlată de 24-26°C, timp de 20-25 zile. Apoi, vinul este separat de pielițe pentru a începe fermentația malolactică. Maturare 6 luni în baricuri de stejar franțuzesc.