Prosecco Rosé se prezintă dezvăluind o nuanță elegantă de roz, cu accente cupru și un perlaj viu și persistent. Prospețimea sa aromată oferă un buchet de fructe roșii și arome florale, în special note de rodie și trandafir.
La gust este mătăsos și plin, cu un echilibru foarte plăcut. Excelent ca aperitiv.
Compania ideală pentru mâncăruri, paste linguine, brânză delicată și produse de patiserie mici.
Soiul de struguri folosit pentru vinificarea acestui vin este Corvina Veronese, amestecat cu procente mici de Lagrein, si Rondinella. Originea este cea clasică în care își desfășoară activitatea firma Ottella di San Benedetto di Lugana, strugurii provin din podgoriile situate în zonele cele mai potrivite și deluroase. Recoltarea presupune selecția atentă a strugurilor care sunt strict manual, strugurii se pun în cutii mici de 4 kg.În decada a treia a lunii septembrie, continuând până în octombrie. Vinificarea prevede desrafaturarea prin oscilatie, urmata de un protocol riguros de vinificare; după o macerare pe coji timp de aproximativ 10/12 ore, la o temperatură controlată de circa 8°/10°, se obține un must, prin scurgere naturală, de culoarea pielii de ceapă roz deschis; apoi fermentat timp de 14/18 zile la o temperatură de 18 °. La sfârșitul fermentației vinul este îndepărtat din drojdie pentru a evita fermentația malolactică.
Caracteristicile acestui vin Rosé:
Examenul organoleptic evidențiază un aspect de coajă de ceapă roz deschis.
Parfumul este învăluitor cu note de piersică albă, dezvoltare plăcută și o senzație minerală bună.
Gustul este cel clasic al unui vin de finețe și caracter remarcabil; sprijinit de un umăr frumos acru. Continuitatea si echilibrul satisfac aspectul gustativ.
Asocieri sugerate la degustarea acestui vin de la Crama Ottella:
Se potrivește perfect cu peștele de lac și de mare, se potrivește și cu carnea albă, mâncărurile ușoare și de vară în general. Excelent și ca aperitiv.
Proaspăt și savuros, cu aciditate vie și note de fructe roșii mici.
Olfactiv:
Note de flori de păducel, măr verde, migdale și cireșe sălbatice.
Vinificare:
Scurtă perioadă de macerare pentru extracția culorii. Fermentare în inox și fermentare malolactică pentru 80% din vin. Păstrat 6 luni în tancuri și alte 2 în sticlă.
Doppio Passo Primitivo Rose este vinul prefect pentru cei indragostiti de o structura gemoasa, echilibrata de aciditate, cu aromele de fruct caracteristice sudului Italiei.
De culoarea somonului cu tente pale trandafirii, Dopio Passo Primitivo Rose te surprinde cu o explozie unica si intensa de mure si coacaze rosii cu note florale pe final.
Gustul este proaspat cu senzatii dulci si picante in acelasi timp axate pe fructe rosii coapte. Postgustul este lung si proaspat.
Asocieri culinare: Excelent alaturi de preparate din peste, paste cu sosuri fine.
Pe dealurile abrupte din Valdobbiadene, cultivarea viței de vie nu este surprinzător definită drept „Viticultura eroică”. Trebuie să te confrunți cu pante, numite „Rive” în dialectul local, uneori mai mari de 50%. Desigur, aici toate operațiunile legate de îngrijirea viței de vie și de recoltare sunt efectuate exclusiv manual.
Drusian Rive di Santo Stefano provine din struguri puri Glera, cultivați și recoltați manual în podgoria Santo Stefano, un cătun înalt de deal din municipiul Valdobbiadene.
Aici vița de vie are între 30 și 50 de ani. Datorită moștenirii lor genetice și a poziției privilegiate în care cresc, aceste plante produc ciorchini generoși de struguri aurii cu o aromă intensă, care se manifestă printr-o gamă largă de arome și arome în pahar.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Prosecco „COÈR” produs de crama Drusian este produs cu struguri 100% Glera cultivați în zona Prosecco DOC Treviso pe un sol argilo-calcaros. În urma recoltării manuale din primele zece zile ale lunii septembrie, vinificarea are loc în alb, cu presare moale; vinul spumant se face in autoclava dupa metoda Charmat.
Caracteristicile acestui Prosecco:
La examenul organoleptic acest vin spumant brut are o culoare galben pai cu reflexe verzui si un perlaj fin. Parfumul se deschide cu o gamă de note fructate în care ies în evidență în special note de măr și pere. La gust este armonios, proaspăt și uscat.
Asocieri recomandate la degustarea acestui vin spumant brut:
Se serveste in pahar flute la o temperatura de 6-8°C. Este un vin foarte armonios si proaspat, tot din acest motiv este recomandat sa il gustati la aperitiv sau sa insotiti mese pe baza de peste.
Provenind din regiunea Pozzolengo – Brescia, Lugana, vinul Bulgarini Fior Di Lago, este obţinut din soiurile Sauvignon Blanc și Trebbiano, struguri care sunt presați și trec printr-un proces de fermentație la temperatură controlată, în butoaie din oțel.
Acesta este un vin tanar integrandu-se perfect pentru mesele in familie cu aperitive, rissoto, sau preparate din fructe de mare. Solurile fertile din zona dezvoltă soiuri de struguri cu caracteristici specifice, oferind oportunitatea ideală de a fructifica la maximum aromele locului.
Culoare: Culoare galben pai cu nuanțe luminoase, auriu.
Miros: persistent si fin cu note de citrice, salvie si flori albe.
Gust: arome florale, de citrice si salvie.
Final: Neted, armonic, proaspat, de lunga durata, tânăr și imediat de băut.
Din recolta din 2020, Desiderio nostru uscat devine un Rive di Guia, o schimbare care este altoită în tradiție, o decizie luată pentru a celebra și mai bine caracteristicile unice ale teritoriului care ne găzduiește.
Producem acest Valdobbiadene DOCG din 1998: a fost o alegere făcută pentru a sărbători primii 30 de ani de activitate ai companiei, iar la momentul respectiv am decis să-l dedicăm tatălui lui Angelo, Desiderio.
Cu câteva zile înainte de recoltare, Angelo și Desiderio au trecut în revistă toate podgoriile și au decis ce struguri vor fi destinați cuvée-ului acestui Valdobbiadene DOCG. Pe parcursul recoltei 2020, această lucrare a fost realizată în podgoriile cătunului Guia, ducând munca de selecție la un nou nivel și făcând acest vin, dacă este posibil, și mai special. Prin urmare, strugurii provin toți din podgoriile din cătunul în care se află pivnița noastră.
Zahărul rezidual este de aproximativ 20 de grame pe litru, astfel încât să-i dea o notă mai moale și mai delicată. Este un vin spumant catifelat, dulce și echilibrat, care permite tuturor celor cu gust să știe ce ne oferă Rive di Guia.
Strugurii pentru acest vin provin din podgoriile din San Benedetto di Lugana – podgorii care sunt cele mai potrivite datorită conținutului ridicat de argilă albă.
Culoare galben pai intens, cu nuanțe verzi. Note exotice, fructe confiate și citrice, mineralitate fină și elegantă. Cald si profund pe nas. Finete expresivă, textură bogată și persistentă în gust.
Asocieri culinare: Se asociază cel mai bine cu farfurii pe bază de pește, supă, paste sau orez, carne albă.