De un rubiniu inchis cu reflexii violet. Buchet intens, fructat si picant cu note de coacaze negre, fructe rosii, lemn dulce si tutun. Corp consistent, catifelat cu un final lung si bogat.
Un vin amabil, picant, cu aromatica de prune, lemn dulce, tabac fin. Corpolent, cu usor rest de zahar si cu taninuri bine rotunjite de maturarea in lemn. Ar putea merge bine cu preparate traditionale, paste bogate in sos de rosii, pizza marguerite dar si asocieri mai exotice, cum ar fi rata cu portocale. Nici niste antipasti mai carnoase si usor picante n-ar protesta
Prezinta o culoare de un rosu rubiniu cu reflexii purpurii, tanar cu un buchet fructat avand note de capsuni, cirese si fructe de padure. Rafinat si intens cu un final fructat.
Vin echilibrat și fructat de un roșu negru intens, cu o nuanță violet intens.
Este incredibil de aromat, cu note de dulceață de cireșe, mure, vanilie și cuișoare.
Moale, armonios si proaspat la palat, cu o usoara dulceata initiala, putin tanin si multa fuziune, plin de arome de fructe de padure si vanilie si un final foarte placut.
De un galben pai cu reflexii verzui, buchet fructat cu note de mar verde,banane,fructe tropicalesi flori albe. Proaspat ,mineral gata de baut, placut si bine echilibrat.
Merge perfect cu aperitive si supa de peste, fructe de mare si branzeturi moi.
Un vin superb nascut din pasiunea pentru strugure si incununat de succes de la prima incercare-98 Puncte LM. De un rubiniu inchis cu reflexii violet. Buchet intens, fructat si picant cu note de coacaze negre, fructe rosii, lemn dulce si tutun. Corp consistent, catifelat cu un final lung si bogat.
Ideal alaturi de preparate elaborate, carne la gratar si branzeturi maturate
”ILMO” , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
Prezinta o culoare de rosu rubiniu cu sclipiri de granat, buchet condimentat cu note de vanilie si cuisoare, fructe rosii si gem de prune. Un palat delicat dar intens cu tanini fini si un final prelung.
Ideal alaturi de antreuri picante , carne la gratar sau branzeturi maturate.
Salice Salentino maturat in baricuri de stejar american si frantuzesc pentru 10-12 luni.
Culoare rosu rubiniu cu reflexii violet, un buchet fructat bogat cu note de prune si cirese, tutun picant si piele. Gust moale si intens , persistent pe palat.
Ideal alaturi de carpaccio, si carne la gratar, mezeluri si branzeturi.
Buchet: Curat si fin, cu senzatii de mar, para verde pe buna dreptate citrice il fac un vin care isi dezvaluie imediat caracterul direct si esential.
Gust: Gustul corect acid și moliciunea echilibrată îl fac un Brut emoționant.
În postgust găsim citricele fructate.
Bula (perlage) este fină, cremoasă, aproape catifelată la gust.
La fel ca toți strugurii conferiți familiei noastre, chiar și cei care dau naștere Valdobbiadene DOCG Brut de la Bortolin Angelo Spumanti sunt culeși exclusiv manual, iar transformarea lor, pentru a le face nectarul de Valdobbiadene, este controlată și respectată cu scrupulozitate.
Acest Valdobbiadene DOCG trebuie servit la o temperatură de 8/10 ° C pentru a înmuia palatul, într-un pahar mare. Aroma sa fructată caracteristică și gustul său uscat și delicat îl fac excelent ca aperitiv și pentru a însoți întreaga masă.
Aromă: Sec și subtil, eleganța esențială a aromelor de măr, pere și piersici îl fac un vin ușor de băut, care inspiră să fie gustat.
Aromă: aroma rotunjită cu o aciditate echilibrată îl fac un vin versatil care satisface degustătorul. Postgustul este fructat. Bulele (efervescența) sunt subtile, cremoase, aproape catifelate la gust.
Poate fi privit ca un vin „multitasking” care poate fi băut cu orice ocazie, de la aperitive la deserturi, totuși se asortează bine cu mâncăruri aromate.
DOCG Valdobbiadene
Soi: Glera
Tip: Prosecco Extra Dry / alb
Vinificație: Metoda Conegliano Valdobbiadene
Învechire: 30-40 de zile de învechire pe drojdie în autoclavă
Nero di Troia Pecoranera 2019 de la Cantine Risveglio este un vin surprinzator de carismatic de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini, nas expresiv si generos in note de fructe negre de padure coapte (mure, coacaze, afine si cirese) acompaniate de note de condimente (cacao, cafea, vanilie si lemn dulce), cu un gust savuros, fructat si echilibrat, iar in final se resimte rotund si persistent.
Asocieri culinare: preparate din carne rosie la gratar sau in tocane, branzeturi maturate dure si paste cu ragu.