Buchet: elegant, bine conturat, fructat, cu aromă specifică
Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când ating echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18-19 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat cu pieliţele strugurilor pentru o lună, apoi este limpezit şi transferat în autoclave, unde se transformă în spumant. A doua fermentaţie are loc la 16-18 °C, întotdeauna cu drojdii selecţionate, timp de 25-30 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.
Acest vin este rodul unei pasiuni străvechi, născută din mâinile pricepute ale oamenilor îndrăgostiți de țara lor natală. Obținut din presarea strugurilor nobili crescuți între dealuri și mare, într-un mediu căruia natura i-a dat frumusețe și căldură, acest Nero di Troia este un vin de o mare eleganță și tipicitate.
Podgoria este situată în Borgo Tressanti, în districtul geografic numit Daunia. Solul fiind nisipos, permite dezvoltarea viței de vie în cele mai bune condiții. Apropierea de mare a podgoriilor Podere29 aduce avantaje considerabile, atât pentru tipul de nisip cât și pentru solul extrem de mineral. Recoltarea, efectuată la primele ore ale dimineții, începe între sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. Fermentarea alcoolică are loc în butoaie din oțel inoxidabil, unde are loc și fermentația malolactică. Procesul de vinificare se finalizează prin rafinarea în butoaie de stejar francez.
De un roșu rubiniu intens, are arome de fructe de pădure negre cu tonuri succesive de cacao, scorțișoară, chimen și ienupăr. La gust este învăluitor, plin, corpolent și tanic pe bună dreptate, cu tonuri catifelate și un final echilibrat și foarte lung.
Vin potrivit pentru alimente bogate în arome, feluri de mâncare condimentate, carne roșie prăjită și la grătar, vânat, brânzeturi și mezeluri. Este indicat să fie defăcut cu cel puțin o oră înainte de servire.
Soiul de struguri Aleatico este de origine greacă și este folosit în principal în Toscana și Italia centrală pentru producerea vinurilor de desert. Complex și multistratificat în buchet și la palat, convinge printr-o gamă aromatică extraordinară și este însoțitorul ideal pentru deserturi și produse de patiserie.
Aroma intensa fructata cu note de mar, lamaie si grapefruit in primele minute si apoi mirosul se dezvolta si se transforma in arome florale. Perfect pentru: Aperitiv. Se serveste la: 6/8 °C
Asociere: Aperitive pe baza de peste, Mancaruri vegetariene
Un Rose jucaus si senzual, venit din zona Veneto, se alatura gamei premium Prosecco Piccini. Venetian Dress Rose, are un buchet moale de fructe rosii, dulci, sustinut de un perlage delicat si persistent. O editie limitata de prestigiu legata direct de conditiile meteorologice individuale si unice ale acestui vintage. Glera, folosit pentru vinurile Prosecco, si strugurii Pinot nero sunt recoltati si vinificati separat. Venetian Dress Rose este amestecul rezultat de diferite cuvee Glera selectate cu un mic adaos de Pinot Nero, vin rosu. Acest soi nobil de struguri adauga corp si complexitate vinului floral si elegant pe baza de Glera. Metoda Charmat este definita printr-o a doua fermentatie lenta si o perioada prelungita de invechire in rezervoare sub presiune. Acest proces ajuta la imbunatatirea aromelor de fructe de padure rosii si petale de trandafir ale vinului, tipice pentru Pinot Noir.
AmaRegis Amarone Riserva, o noutate a cramei”Cielo e Terra”, un cupaj realizat din soiurile Corvina, Corvinone si Rondinella. Vinul rosu inchis dezvaluie arome de fructe negre, mure si condimente, avand un gust intens si placut.
Va recomandam servirea lui la 15-18 grade Celsius, alaturi de preparate cu carne sau mancaruri ceva mai condimentate.
Acest vin reprezinta bogatia celor mai expresive podgorii Pecorino, atent selectionate in fiecare an, pe baza caracteristicilor recoltei.
Galben pai cu reflexe verzui, nasul exprima note de ananas, piersici albe si salvie care se deschid spre un gust fin si foarte elegant. Gustul este bogat, rotund, perfect echilibrat. Excelent in combinatie cu preparate pe baza de peste sau cu carne alba.
Tenuta Ulisse Unico Pecorino este un vin alb cu reflexii verzui, caracterizat de arome fresh de fructe tropicale, in special papaya, citrice si ananas. Are o aciditate medie si o structura foarte buna, fiind potrivit alaturi de preparate din peste, fructe de mare sau salate.
Notele clare de fructe proaspete, prune și căpșuni.Puternic, plin, dulce și cu o textură excelentă pe gust. Malicchia Mapicchia este o meditație vin perfect pentru mai multe combinații: de la deserturi la paste uscate, brânzeturi îmbătrânite,brânzeturi aromate, picante sau albastre, servite și ele cu gemuri pentru un contrast izbitor între puternic și arome dulci. Ideal și cu mâncăruri din carne
96 puncte Luca Maroni, Medalie de Aur la Berliner Wine Trophy
Daca iti doresti un vin racoritor de vara la o sueta cu prietenii, la un picnic sau o cina usoara cu Doppio Passo Grillo mergi la sigur.
Cautarile pentru un Doppio Passo alb perfect de vara s-au oprit in Sicilia -„tara soarelui” – binecuvantata de un climat Mediteraneean cu ierni moderat si veri calduroase excelent pentru prospetimea si caracterul fructat al strugurior Grillo.
“Nasul” este impresionant de proaspat, o explozie de fructe tropicale amestecate cu citrice si flori albe.
Gustul este proaspat, dominat de arome de fructe galbene precum papaya si pepene galben armonios amestecate cu note de citrice.
Finalul este proaspat lung si savuros.
Excelent alaturi de preparate din pasare peste, fructe de mare, antipasti, salate dar si de preparate vegetariene.
Echilibru perfect între caracterul bogat și prospețimea dată de aciditate, cu taninuri mătăsoase și bine integrate.
Olfactiv:
Note intense de afine coapte, gem de fructe de pădure cu note balsamice și de ierburi verzi.
Vinificare:
Macerat și fermentat în inox, în contact prelungit cu pielița. Fermentare malolactică în “barriques”, unde rămâne 14 luni, urmată de 10 luni în sticlă.
O parte din strugurii roșii, separat fermentați și supuși unei scurte macerări, sunt cei care dau vinului acea culoare și acele tonuri specifice, atât de căutate de producătorii de vinuri spumante „clasice”, îmbinând aroma specifică și corpolența.
Procesul atent și riguros de transformare a vinului de bază în spumant timp de 20-30 de zile, la temperaturi joase, are ca rezultat un produs echilibrat, delicat, desăvârșit, de o înaltă eleganță și complexitate.
Caracteristici organoleptice:
Perlaj: foarte fin, cu o transparenta stralucitoare, cu umbre rubinii
Culoare: roz delicat
Buchet: delicat, sugestiv, cu note de fructe proaspete si flori albe
Gust: sec, bine conturat, energic, armonios si parfumat delicat