Crâmpoșia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câștigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi.
În anii ’60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise”, iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.
Crâmpoșia Selecționată de la AVINCIS este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi.
Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și măr verde. Gustul său este persistent și plin de viață, cu note citrice, însoțite de o plăcută mineralitate.
Este un vin ușor de consumat!
A se servi rece la 7 ˚C. Este un vin potrivit oricărei ocazii
Vinul are o culoare roșu rubiniu intens cu note violacee. Olfactiv aduce note de fructe de pădure, prune, afine, vișine, note afumate. Gustativ aduce aceleași note fructate, tanini frumos integrați, postgust lung și intens, plăcut fructat. Vinul a fost maturat în butoaie de stejar, 19 luni.
Cu arome clasice de petale de trandafir soiul ne delectează și cu note de grapefruit, mere aurii și flori de vară. A fost vinificat în mai multe stiluri pe parcursul anilor dar a rămas un vin iubit de localninci.
Culoarea acestui vin este galben pai, intens. Nasul este tipic, floral, flori de tei, flori de câmp, mere galbene, nectarie coapte.Vinul este sec, cu arome bine evidențiabile de fructe coapte, precum mere golden, piersici, nectarine, grapefruit, dar și o nuanță de fân uscat, totul foarte bine echilibrat de alcool si aciditate.
Strugurii au fost culeşi şi selectaţi manual, fermentarea alcoolică a mustului a avut loc în tancuri de inox cu inoculare de drojdii selecţionate după o macerare la rece de 48 de ore. După fermentare vinul a fost maturat în butoaie noi de stejar, timp de 6 săptămâni. Aromele subtile din butoi, cum ar fi cele de vanilie și caramel, conferă vinului un gust mai rotund și mai complex.
Gustul curat și proaspăt al acestui vin, se potrivește bine cu fructe de mare precum crabii, creveții sau peștele alb, este excelent cu carne albă, cum ar fi puiul sau curcanul , sau este alegerea perfectă pentru salate. De asemenea, puteți prepara salate de legume proaspete, salate cu frunze verzi sau chiar salate Caprese, unde mozzarella proaspătă, roșiile și busuiocul se potrivesc bine cu vinul.
Vinul are o culoare roșu rubiniu intens. Olfactiv aduce note tipice de merlot, cireşe supracoapte, vișine maturate, mure, prune. Gustativ aduce aceleași note, taninuri echilibrate, bine integrate, aciditate uşor ridicată. Postgust lung și intens. Vinul a fost maturat în butoaie de stejar, 12 luni.
Merlot-ul roșu sec se potrivește excelent cu carnea roșie, cum ar fi vrăbioară, fleică sau rasol de vită, antricot sau burger de vită. Poți să-l servești alături de garnituri precum piure de cartofi cu trufe sau legume la grătar. Pentru un final dulce, poți savura Merlot-ul cu ciocolată neagră de calitate. Alege ciocolată cu conținut ridicat de cacao și bucură-te de sinergia dintre aromele bogate ale vinului și ciocolată.
Acest vin este o armonie perfectă între două vinuri roșii, Merlot și Fetească Neagră.
Un vin armonios spre robust, cu o culoare rubinie lucioasă. Registrul aromatic este caracterizat de vişine coapte şi o notă subtilă de prune grase. Are un final lung, plăcut, derivat din acizii plăcuţi. Aromele terţiare, afumate şi condimentate, provin din maturarea în butoaie noi, timp de 12 luni.
Se potrivește perfect cu carnea roșie, cum ar fi cea de vită, miel, ied, vânat mediu cu păr sau blană, ȋnsoţite sau nu de sosuri roșii. Se asortează bine şi cu pastele cu roșii sau pizza. De asemenea, se potrivește bine cu brânzeturi moi, cum ar fi Camembert sau Brie sau maturate, ca şi Grana Padano sau Parmiggiano Regiano.
O Feteasca Neagra cu o culoare rosie granata ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason si cuisoare completate cu note de piele. Este echilibrat cu taninuri pronuntate si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un post gust lung.
Produsul se livreaza doar in cutie de lemn personalizata atat pentru protejarea vinului cat si pentru a facilita maturarea in sticla.
Cuvée Guy de Poix este ca un elixir al tinereții datorită gustului de fructe supra-coapte, este o băutură echilibrată care ți se întipărește în suflet. Dar mai mult decât atât, mirosul complex îți seduce simțurile cu arome de fructe negre bine coapte, stafide, prune ușor afumate, afine, piper negru și vanilie. Lasă-te purtat de aceste miresme îmbietoare și acceptă provocarea de a trăi cu intensitate.
Obținut exclusiv din soiul Fetească Neagră, Cuvée Guy de Poix 2017 este un vin catifelat, consistent care devine și mai bun odată cu învechirea. Pentru a-i evidenția caracterul special, asezonează-l cu preparate din carne roșie sau vânat, gătite la grătar sau la cuptor. Desăvârșește aceste mâncăruri alese cu sosuri picante și brânzeturi maturate.
În această călătorie însă, nu uita să te răsfeți, așa că alătură vinului și un desert savuros din ciocolată. Se servește la 15°-16°C, cu o aerare anterioară de o oră, pentru un gust intens. Garantat, vei avea parte de o experiență unică.
Vin produs din vite de 40 ani,plantate in 1983,in regiunea Dobrogea. Productie limitata la 4 tone/hectar,macerare pe pielita timp de 3 zile si fermentatie la temperatura scazuta. Rezultat enigmatic,cu arome florale care amintesc de trandafirul din Damasc,completand siropul de piersici si condimentele orientale precum cardamomul pe un fundal parfumat cu miere.
Vinul este demisec cu 7,8 g/l zahar rezidual,care impreuna cu 14,5% vol.alc. contribuie la finetea texturii,in perfecta armonie cu aciditatea echilibrata si taninurile granulate care structureaza gustul in partea posterioara a palatului fara nicio austeritate. Carnos, intens si persistent, cu senzatii de fructe, flori si condimente.
Se produce din soiul de struguri Muscat cultivaţi in regiunea de Sud a Republicii Moldova, centrul vitivinicol Comrat. Posedă un gust moale si armonios.
Vinurile dulci sunt produse din struguri atent selectati cu un continut de zahar de cel putin 220g/ dm3, ceea ce permite cresterea tariei vinului si ofera calitatii gustului si calitatii organoleptice caracterul special.
Un Merlot de excepție ce demonstrează potențialul uimitor pentru vinificarea acestui soi sub soarele dobrogean. Catifelat și elegant, cu o expresivitate remarcabilă, acest vin reprezintă esența terroir-ului din Aliman pusă în pahar.
Vizual: Roșu rubiniu
Olfactiv:”În nas este plăcut și complex, predominând o multitudine de fructe roșii, fructe de pădure, însoțite de note ușoare de condimente și mentă.”
Gustativ: În gust întâlnim fructele roșii coapte, dulceața de prune, note discrete de lemn dulce, frunze de dafin și mentă. Un vin elegant și complex.
Asocieri Culinare: “Însoțește cu succes carnea de vită, miel, mușchiulețul de porc.”
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.