Vinul de Rară Neagră are o o culoare roşu-violacee, o fructuozitate medie-ridicată şi o corpolenţă lejeră, datorită taninurilor catifelate, aproape imperceptibile, şi a acidităţii destul de ridicate pentru un vin roşu.
Din punct de vedere aromatic, etalează deopotrivă atât arome de fructe roşii (vişine amărui, prune uscate), cât şi tonuri florale (violete, bujori, iris), aşezate pe un fond subtil pământos.
Gustativ, vinul este lejer, cu note de fructe roşii, susţinute de o aciditate considerabilă, cu o tentă tonică, subtilă, în postgust.
Vin roșu sec, produs din struguri selecți de soiul Cabernet Sauvignon, recoltaţi din zona de sud a Moldovei. Vin maturat 12 luni în butoaie de stejar american, obținut din struguri culeși manual, lădiță cu lădiță.
Un vin îndrăzneț și plin de viață, condimentat, cu arome intense de fructe uscate, vanilie, cacao și ciocolată.
Cu un gust profund și catifelat de fructe negre de pădure, cu tanini moi și fini.
Poate fi asociat cu brânzeturi fine, carne roșie sau bucate la grătar.
Vin roșu sec, produs din struguri selecți de soiul Merlot, recoltaţi din zona de sud a Moldovei. Vin maturat 12 luni în butoaie de stejar american, obținut din struguri culeși manual, lădiță cu lădiță. Vin care vă propune aromele sale de mure, coacăze, cireșe negre, ciocolată neagră și vanilie.
Un vin rotund, cărnos de fructe negre de pădure, care ușor poate fi asociat cu brânzeturi fine, carne roșie sau bucate la grătar.
Un vin de culoare roșu intens, cu arome în nas de coacăze, vanilie, tutun, mure, violete, piper și stejar. Structura vinului este una echilibrată, fiind bogat în taninuri, având și potențial de învechire. Gust lung și plăcut de prune, mure, ciocolată, care poate fi ușor asociat cu brânzeturi fine și bucate condimentate.
Acest vin reprezint un experiment la baza căruia au stat 3 tipuri de butoaie de stejar în care a fost maturat timp de 12 luni.
Vinul a fost produs într-o ediție limitată de 4000 sticle.
ORNIS – este cupajul creat prin combinarea de tradiții în vinificație și inovație a vinăriei DIVUS, pentru a crea acest vin excepțional din inima Codrilor.
ORNIS – ca orice lucrare a apărut din pasiune și dedicație pentru tot ce înseamnă VIN.
ORNIS – este vinul calității absolute, la care sa lucrat la fiecare detaliu !
Anul roadei 2019:
Temperaturile mai ridicate de la sfârșitul verii anului 2019 au accelerat dezvoltarea fructelor și atingerea maturității depline.
Recoltarea sturgurilor a început pe 15 septembrie, cu câteva zile mai devreme decât media. Procesul de recoltare a durat patru săptămâni, iar activitatea în pivniță a decurs într-un ritm calm și constant, deoarece fiecare strugure a fost ales manual.
ORNIS 2019, se prezintă cu arome intense de prune negre, afine, coacăze negre și uscate, petale de trandafir, accentuate de nuanțe minerale și o ușoară senzație de frișcă!
Textura cremoasă, satinată este încadrată de taninuri cu granulație fină. Prospețimea și strălucirea moale a acidității creează o tensiune subtilă cu fructele negre, ierburi savuroase, cafea și cacao.
O amărăciune delicată de ciocolată neagră persistă în post-gust.
Struguri: Merlot 50%, Feteasca Neagră 50 %
Alcool: 14,9 %
Criomacerarea: 5 zile
Maturarea în butoi:
Merlot– 14 luni în stejar francez nou
Feteasca Neagra – 12 luni în stejar 50% francez – 50% românesc,
Un vin cu expresie vibrantă, inedită şi exotică pentru zona Dobrogei, datorită prezenței soiului Semillon alături de “clasicul” Chardonnay. Culoarea sa galben strălucitor, cu reflexii verzui, anticipează avalanşa aromatică pe care vinul o oferă direct şi precis. Îşi creionează structura olfactivă complexă cu senzaţii de citrice coapte dulci, de flori de portocale, de miere şi mere verzi, pe care le completează cu ajutorul unor tonuri bine trasate de ceară, vanilie, condimente exotice şi piatră încinsă. Gustul suculent şi precis are o evoluţie progresivă, de la atacul plin şi rotund, susţinut de o aciditate tonică şi bine integrată de grapefruit, până în postgustul proaspăt, lung şi intens, floral-fructat, pigmentat de tonuri subtile de condimente dulci, vanilie şi migdale. Un alb cu un foarte bun potențial de evoluție.
De la primul contact, Aripi Roșu arată forță și amplitudine, însă totodată etalează şi o eleganță clasică, cu o complexitate atrăgătoare. Expresia sa aromatică este caracterizată de combinația dintre tonurile coapte de coacăze negre, de vişine amărui şi prune uscate, şi impresiile bine dozate de ciocolată neagră, lemn dulce, rom, condimente orientale, piele tăbăcită şi frunze de tabac. Gustul intens, proaspăt, precis şi îndrăzneţ are o structură atletică, cu taninuri puternice, dar bine şlefuite şi echilibrate de o aciditate de fructe negre de pădure. Postgustul bogat şi fructat accentuează senzaţiile fructate, încadrându-le între senzaţii de lemn dulce, caramel şi grafit.
DOC – CMD Murfatlar
Struguri: Cabernet Sauvignon 69%, Merlot 31%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Alcool: 13,9%
Temperatură de servire: 12-15ºC
Decantare / Aerare: Necesită o decantare / aerare de minim 30 min.
Vin de o culoare galben pai cu reflexii aurii, caracterizat prin arome florale de salcâm, lăcrimioare și levănțică. Note discrete de măsline și piersici galbene, invaluite de note balsamice, de anason și de salvie. Este cald, rotund şi moale. Notele de fructe de fructe galbene revin pe final. Bună persistență, gust plăcut balsamic.
Acest vin are un parfum radiant și vibrant, unic precum teritoriul nostru și modul nostru de a acționa. Se remarcă prin arome florale și fructe tropicale.
Asociere culinara: Mancaruri pe baza de legume sau peste, fructe de mare, branza de burduf .
Din colecţia Premium Gitana vine acest vin rezervă matur, de un roşu seducător, maturat pe o perioadă de 10-12 luni în baricuri de 225l şi învechit minimum 2 ani în butoaie din lemn de stejar din Krasnodar. Cupajul este realizat din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi culeşi manual din zona Valul lui Traian şi vinificat tradiţional folosind echipamente moderne.
Vinul este elegant şi prezintă un buchet complex, cu taninuri puternice, bine echilibrat şi structurat.
Culinar, sortimentul se potriveşte bine cu preparate pe bază de carne afumată şi carne la grătar, iar vegetarienii îl pot savura alături de legume prăjite.
Temperatura ideală de servire este 16-18° C.
Notele degustării:
Miros: Seducător şi complex, cu note intense de fructe roşii şi negre, ciocolată, lemn dulce şi un strop de cafea.
Gust: Arome bogate de fructe dulci, în special mure şi prune zemoase, la care se adaugă accente de fructe uscate şi lemn dulce.
ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
Feteasca Regală este unul dintre cele mai cunoscute și căutate soiuri de struguri de vin din România. Din acest soi se poate obține un vin corpolent, cu arome intense și cu un mare potențial de învechire.
Strălucitor, limpede, te întâmpina cu un nas larg si variat, articulat pe ierburi sălbatice, ginestru, piersici si grape-fruit, împodobit cu note de patiserie vanilata. În gust curge dens și sinuos, dotat cu o aciditate granulară savuroasă care lasă gura foarte proaspătă și satisfăcută. Persistență mare cu reveniri continue de agrișe si nespole.
Acest vin poate fi savurat ca atare, la o temperatură ideală de servire de 8-10 grade Celsius, sau poate fi asociat cu mâncăruri fine, precum fructe de mare, pește, legume proaspete și brânzeturi fine sau, de ce nu, cu deserturi delicate.
ATENTIE!!! Acest produs este disponibil doar cu ridicare din magazin.
Dealul Teganeanu. Mineralitatea solurilor argiloase si calcaroase este perfecta pentru cultivarea acestor struguri iar localizarea acestei parcele la jumătatea pantei face ca vita de vie sa fie mereu aerisita.
Cu o culoare galbena pai este un vin cristalin, proaspăt și mineral care galvanizează nasul cu note florale de fructe de soc, mușețel și lemon grass împodobite cu nuanțe de citrice și gutui.
În gust este echilibrat, iar notele fructate de pară și gutuie se completează armonios cu cele minerale, totul culminând cu o plăcută salinitate care conferă volum si caracter. Final elegant, învăluitor și plin, cu o persistentă lungă.
Temperatura de servire 8-10 C. Ideal alături de preparate din carne alba si brânzeturi moi dar si preparate cu fructe de mare.