Cuvée Überland este vinul-fanion al Cramelor Recaș, cu un istoric de vinificare recunoscut prin numeroase distincții locale și internaționale – ultima dintre acestea fiind cea a celui mai bun vin roșu românesc din cadrul competiției „London Wine Competition 2022”.
Cupajul soiului Rusalcă Albă, un vin alb complet care îmbină fructuozitatea şi personalitatea Chardonnay-ului cu fineţea şi aroma Sauvignon-ului, la care se adaugă onctuozitatea şi vioiciunea Riesling-ului, aşezate pe o structură bine echilibrată de Pinot Gris. Este un vin vioi, proaspăt şi armonios, cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină parfumul fin de flori de primăvară cu mineralitatea specifică zonei.
Asociere gastronomica: Scrumbie la gratar
IG Dealurile Olteniei
Soi: Chardonnay ,Sauvignon Blanc ,Pinot Gris si Riesling
Jiana, noul rose memorabil al Cramei Oprişor, împleteşte contraste şi sinergii. Intensităţii rafinate a rozului-pal i se adaugă prospeţimea aromelor îmbietoare de cireşe albe, piersici şi mango. Aciditatea potrivită, bine integrată într-o structură elegantă, uşor cremoasă, cu senzaţii retronazale de cireşe de mai, condimente şi vanilie, alcoolul moderat şi finişul prelung fac din acest vin un companion perfect pentru orice zi de vară.
Asociere gastronomica: Preparate cu fructe de mare
MIROS: Vinul făcut 100% din Sauvignon Blanc recoltat din via proprie, dezvăluie arome placute de citrice și note de flori de soc. Aromele sunt simple și directe care cuceresc de la prima înghițitură.
GUST: Gustativ este un vin sec, cu un atac de aciditate bună ce invigoreaza palatul stimulând apetitul. În gust apar aceleași fructe cu tonuri de citrice și cu o ușoară amareala tonică în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru deschiderea mesei. Poate fi servit înainte de cină cu cocktailuri de creveți, salată Caesar, calmari bine prăjiți, avocado, dar merge foarte bine și cu bucatele orientale (mâncare chinezească, mâncarea indiană, sushi, stridiile, salatele de crabi).
MIROS: Arome proaspete de citrice, mere galbene dar și note de fructe tropicale.
GUST: Un vin sec ce se simte rotund și bine echilibrat. Un vin gastronomic, cu corpolență medie spre superior datorită conținutului de alcool, aciditat și extractului sec. Gustul este fructat cu note de piersice și pere coapte, cu o prospețime bună susținută de mineralitate. Un Chardonnay cu un post gust mediu plus și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din carne de pui, de rață etc. Acompaniază foarte bine și bucatele de patiserie placinte cu brânză, tartele cu legume, fructe de mare.
Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Arome complexe, de prune, chiar magiun și compot de vișine în prim plan, dar și cu nuanțe fine de fum în fundal. Gust cu note rustice, ca al oricărui strugure roșu crescut în zone mai reci, dominat de fructe roșii de pădure și cireșe negre. Mirosul ușor de piper alb – caracteristic vinurilor roșii obținute în zone de altitudine.
Servire: Ușor răcit (12-14*C), bun de asortat cu cărnuri picante, proțapuri, preparate de zahana, coaste de porc.
Nativus Aligote impresionează prin mineralitatea ridicată și aromele ierboase. Are note de agrișe, mere verzi, citrice și un final lung, mieros, cu gust de piersici coapte. Asta face din Nativus Aligote un vin proaspăt și răcoritor, chiar vibrant.
Servire: Bine răcit (8-10*C), bun de asortat cu carne de vânat, pește și fructe de mare.
Arome complexe de flori de salcâm, cu ușoare nuanțe de lemn de stejar, ce completează gustul amplu, elegant, potențat de componenta baricată a vinului. Aciditatea este una nu prea ridicată, medie, dovada că strugurii au fost recoltați la maturitatea deplină. Tușele finale sunt asemeni unor unduiri untoase care îmbracă într-un mod plăcut bolta palatină.
Bine răcit (8-10*C), alături de carne de porc, vită și mâncăruri picante.
Gust: Vioi, proaspăt și fructat, cu nuanțe ușoare de măcriș și cu un postgust mineral.
Nas: Arome plăcute, dar discrete, de mere verzi, lime și agrișe.
Culoare: Galben-pai.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 10 ˚C alături de carne albă de pasăre, de preferĭnță potârniche sau pește.
Definirea stilului pentru vinurile NATIV de Averești este rezultatul unei munci minuțioase, al selecției precise a microterroir-ului si parcelelor, si la variate si moderne tehnici de vinificație.
Crama Cielo e Terra isi doreste sa aduca valoare domeniului viticol si, prin vinurile sale, sa promoveze valorile in care crede: grija pentru echipa, respectul pentru clienti si atentia acordata mediului inconjurator, fiind doar cateva dintre acestea. Recomandarea noastra de astazi, 3 Passo Rosso, este un vin rosu cu note purpurii, care dezvaluie mai intai note olfactive intense si mature, de stejar. Pe palat, regasim arome de fructe bine coapte, continuate apoi de aceleasi tente subtile de stejar.
Degustati acest vin la 16 grade Celsius, alaturi de feluri principale si preparate cu carne rosie.