”ILMO”,perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
Acest giuvaier rubiniu a fost slefuit si dichisit de Conu’ pentru a se prezenta in toata splendoarea sa. Corpolent, catifelat, cu arome de zmeura coapta, cu subtile nuante de tabac, acest vin este prieten bun pentru domni dar si un ”amant” discret pentru doamne. Aromele si puterea lui de seductie te fac sa il doresti, sa il poftesti dar nu singur ci alaturi de branzeturi nobile, carnuri rosii sau vanat.
Conu’ il apreciaza cu manzat in sos de visine si cartofi umpluti cu branzeturi maturate.
Cabernet Sauvignon – Supranumit si regele vinurilor rosii,Cabernet Sauvignun-ul Conului Albu este acel vin corpolent si plin, care reuseste sa iti inunde simturile cu aromele de fructe de padure, sa le contrabalanseze cu astringenta specifica zonei dintre mare si Dunare.
Mangaiat de atingerea delicata a lemnului, se preteaza pentru carnurile rosii, mancarurile grele in serile geroase si vijelioase de la malul marii.
Conu’ il prefera cu mistret in sos de ierburi aromatice, piure de pastarnac si blue cheese.
Chardonnay barrique – preferatul Conului, soiul poate atinge culmi nebanuite prin fermentare si maturare la butoi de stejar(barrique). Se distinge prin arome intense, elegante, de lemn, vanilie, fagure de miere, prin delicatete, rotunjime si armonie.
Culoarea sa galben pai cu reflexe aurii stralucitoare il provoaca pe Conu ‘la mai mult de un pahar.
Se consuma alaturi de carne alba, fructe de mare, legume la gratar.
Un vin ales, intens colorat, delicat, cu fructuozitate și o structură de taninuri marcantă și un potențial mare de învechire. Aromele sunt fine, de zmeură proaspătă, afine, piper și scoțișoară. Gustul este intens și persistent.
Se asociaza excelent cu preparate din vanat, frigarui din berbecut si cascavaluri picante.
Rusalcă Albă, un vin alb complet care îmbină fructuozitatea şi personalitatea Chardonnay-ului cu fineţea şi aroma Sauvignon-ului, la care se adaugă onctuozitatea şi vioiciunea Riesling-ului, aşezate pe o structură bine echilibrată de Pinot Gris. Este un vin vioi, proaspăt şi armonios, cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină parfumul fin de flori de primăvară cu mineralitatea specifică zonei.
Asociere gastronomica: Scrumbie la gratar
IG Dealurile Olteniei
Soi: Chardonnay ,Sauvignon Blanc ,Pinot Gris si Riesling
Grandios, sensibil, elegant, Ana Sauvignon Blanc încântă printr-o surprinzătoare și echilibrată diversitate aromatică. Un vin limpede, expresiv, plin de strălucire, obținut din struguri selecționați cu deosebită grijă, recoltați manual de pe parcele cu expoziție sudică. Cu aromă pronunțată de fructe de soc, corp delicat, însuflețit de o aciditate ridicată, Ana Sauvignon Blanc îmbină armonios note de caisă, piersică, lămâie, grapefruit și codiță de roșie.
DOC – CMD Jidvei
Soi: Sauvignon Blanc
Tip: alb / sec
Alcool: 13.5%
Notă degustare:
Aspect, culoare: strălucitor, galben-pai verzui.
Miros: fructul pasiunii, piersică, citrice, frunză de roșie.
Gust: caisă, piersică, soc, fructul pasiunii, lămâie și grapefruit; elegant, persistent, perfect echilibrat, completat de o mineralitate plăcută evidențiată prin diversitatea aromelor.
Cantvs Primvs – Feteasca Neagra are o culoare atractivă, roşu-închis cu reflexii rubinii. Aromele intense amintesc de fructe roşii ajunse la maturitate, gemuri din prune şi cireşe şi se întrepătrund cu notele minerale şi de condiment dulce. La gust este amplu, generos cu tanini moi şi un final lung şi plăcut.
Asocieri culinare: Ideal cu brânzeturi, fripturi din carne roşie sau ciuperci şi alături de preparate tradiţionale româneşti.
Un vin gândit pentru a fi învechit și înnobilat de trecerea anilor. Un Merlot catifelat, caracterizat de note de fructe rosii mici, completate de note balsamice datorita perioadei de maturare in budane de lemn timp de 18 luni. Vinul are un final lung si persistent.
Un vin tribut pentru marchizul de Antinori, este manifestul îndrăznelii și priceperii enologului. Feteasca Neagră este un vin proaspăt, corpolent, puternic aromat, conține taninuri rotunde și bine pronunțate, precum și un post-gust de lungă durată
Un Greco di Tufo foarte reușit, delicat și revigorant. Fructat, cu note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate, are un postgust structurat și persistent. Foarte plăcut, se bea ușor și este ideal pentru zilele toride de vară.
Soi: Greco di Tufo
Culoare: galben-pai
Miros: paletă aromatică foarte amplă: note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate
Gust: delicat, proaspăt și revigorant, cu postgust fructat, structurat și persistent
Recomandări gastronomice: risotto, fructe de mare, crustacee, supe, carne albă, paste, pește și legume prăjite, salate