Negru Imparat respiră cu respect. Este un vin cu caracter tare. Controversat în felul său prin culoarea rubinie intensă cu reflexe violacee și arome pronunțate de fructe roșii, prune uscate și vanilie ce combină eleganța cu puterea. Maturat în butoaie de stejar franțuzesc timp de 26 luni.
În abisul acestui Merlot, se ascunde o forță enigmatică care sfidează convențiile vinului. Arome explozive de cireșe negre și afine se împletesc cu esențe ahite de cedru, ca un dans frenetic al simțurilor. Gustul plin și seducător lovește ca un șoc electric, cu valuri de ciocolată neagră și vanilie intensă. Un Merlot sălbatic și captivant! Maturat 16 luni în butoi francez.
În inima întunecată a acestui Cabernet Sauvignon, zace o forță indomabilă ce te învăluie ca un vârtej hipnotic. Arome sălbatice de fructe negre și cassis dansează cu note de lemn de stejar într-o sinfonie îndrăzneață. Gustul său puternic, ca un pumn în față, te răpește cu explozii de mure sălbatice și o undă de ciocolată neagră. E o călătorie nebună prin gust și plăcere! Maturat 16 luni în barique francez.
Strugurii Sangiovese sunt culesi manual în lăzi, la mijlocul lunii septembrie. După o selecție atentă și un control al calității sunt depozitati pentru uscare timp de 45 de zile . Prezintă o culoare roșie intensă, cu nuanțe care se apropie de rubin.
Pentru nas, note de fructe și vanilie, care se deschid până la un final care amintește de condimentele coapte și tutun. Aciditatea sa, combinată cu blândețea taninurilor flexibile prin învechirea in butoaie de stejar, sporește indicii de fructe coapte care favorizează un postgust persistent la final.
Produs si imbuteliat in Italia la ” Leonardo Da Vinci wines”
Clasificare: Romagna DOC
Continut alcool: 15%
Aria de productie: Castrocaro Terme, Predappio, Bertinoro
Tipul de vin: rosu / sec
Soi: 100% Sangiovese
Invechire in butoaie de stejar francez și american: 12 luni
Premii castigate: 2021 Yearbook of the Best Italian Wines by Luca Maroni – 99 points
Vinul prezinta o culoare rubinie superba. La o prima evaluare olfactiva incanta printr-o combinatie de fructe rosii si negre ca zmeura, prune, coacaze negre si cirese. Maturarea in baricuri noi de stejar frantuzesc aduce densitate vinului dar si complexitate prin note fine de vanilie, scortisoara, tabac si piele. Gustativ vinul este echilibrat, intens, cu o aciditate pe masura, taninuri catifelate dar puternice si elegante. Post gustul imbina intr-un mod placut aromele secundare cu note specifice maturarii in sticla.
”Constanti”vorbeste despre traditie,despre darzenie,in limbajul milenar al vinului bun.
Crâmpoșia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câștigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi.
În anii ’60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise”, iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.
Crâmpoșia Selecționată de la AVINCIS este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi.
Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și măr verde. Gustul său este persistent și plin de viață, cu note citrice, însoțite de o plăcută mineralitate.
Este un vin ușor de consumat!
A se servi rece la 7 ˚C. Este un vin potrivit oricărei ocazii
Acest Rosé este un amestec de Merlot si Cabernet Sauvignon. Soiul Merlot îi aduce ușoare note fructate, iar soiul Cabernet Sauvignon dă structură vinului.
Culoarea acestui vin este roz – somon deschis.
Buchetul dezvăluie arome de căpșune sălbatice și petale de trandafir.
Gustul său este apetisant, cu arome de cireșe proaspete și final înțepător.
Acest vin trebuie degustat tânăr și proaspăt!
A se degusta bine răcit la 7°C alături de salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveți, legume la wok sau preparate la grătar.
Acest Vigne Vecchie (vie foarte veche) este făcut din struguri Primitivo care sunt recoltați manual. Podgoriile au cel puțin 75 de ani. Acest vin frumos se maturizează în butoaie de stejar. Vinul are o culoare roșu rubiniu intens. Buchetul este complex cu prune, jeleu de cirese, o nota de tutun si este usor picant. Corpul este plin și în gură moale și bogat în tanin fin. Se aude gustul de cacao, cafea și vanilie.
Se combină frumos cu carne de miel, mâncăruri de vânat și brânzeturi învechite.
De o culoare roșu profund, uimeşte cu note de vișine și coacăze neagre, ierburi, scorțișoară, cuișoare, cacao, lichior și arome de mineral. Structura excelentă, echilibru bun între alcool și prospețime, taninuri catifelate, foarte persistente cu un finisaj lung, gata de băut sau un vin perfect pentru învechit.
Premii: Luca Maroni – 99 puncte
Timp de 17 ani de cand s-a inceput producerea acestui vin, a primit nenumarate distinctii internationale, peste 40 de medalii de aur si de multe ori a primit titlul de “cel mai bun vin rosu din Italia”
Se asociază perfect alături de preparate bogate, carne roșie și brânză condimentată.
Soi strugure: Montepulciano d’Abruzzo, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro, Malvasia Nera
O colectie extrem de limitata creata din strugurii culesi de la cea mai veche vie de Primitivo di Manduria a cramei – de peste 80 de ani. Acest vin rosu 100% Primitivo di Manduria este de o eleganta rara fiind invechit 24 de luni (cu un an mai mult decat vinurile Farnese Fantini) in baricuri de cea mai buna calitate. Contureaza o imagine gustativa exceptionala prin bogatia aromatica completata de finetea taninurilor. Surprinzator prin buchetul cu note de cirese si mure, usoare arome de tutun si menta, dar si un iz usor picant. Gustul bogat se evidentiaza impunator, dar catifelat si incheie intreaga experienta aromatica cu un post gust cu note de cacao și cafea. Un vin rosu de colectie, savuros, catifelat si bogat ce poseda un potential de invechire de peste 10 ani.
Se asociaza de minune cu bucătăria delicioasa a Italiei, cu preparate din carne, vanat si branza maturata din lapte de oaie.
De o culoare roșu profund, uimeşte cu note de vișine și coacăze neagre, ierburi, scorțișoară, cuișoare, cacao, lichior și arome de mineral. Structura excelentă, echilibru bun între alcool și prospețime, taninuri catifelate, foarte persistente cu un finisaj lung, gata de băut sau un vin perfect pentru învechit.
Se asociază perfect alături de preparate bogate, carne roșie și brânză condimentată.
Soi strugure: Montepulciano d’Abruzzo, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro, Malvasia Nera
Vinul are o culoare roșu rubiniu intens cu note violacee. Olfactiv aduce note de fructe de pădure, prune, afine, vișine, note afumate. Gustativ aduce aceleași note fructate, tanini frumos integrați, postgust lung și intens, plăcut fructat. Vinul a fost maturat în butoaie de stejar, 19 luni.