Se exprimă elegant şi precis, printr-o combinaţie de arome, de la cele de zmeură, căpşune şi grapefruit, până la cele de piersică coaptă și flori albe de cireș. Gustul are profunzime şi o structură complexă de fructe coapte, susţinută de o mineralitate ridicată și post gust intens.
Asocieri culinare: Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.
Un vin roze (sec) cu textură mătăsoasă și lejeră, acompaniată de arome intense și de un corp suplu, ce fac ca acest vin echilibrat, proaspăt și răcoritor să fie o plăcere în zilele călduroase de vară.
Recomandari culinare: Salate de vară pe bază de feta/avocado/pește/carne slabă/Somon și fructe exotice. Este vinul ideal pentru sezonul de barbecue: cu carne albă și legume ,sparanghel, ciuperci, zuchini etc.
Galben auriu, cu inflexiuni verzui, limpiditate foarte bună. Arome
fructate (piersică, grapefruit rosu), florale (salcâm,soc), ierboase (fan și caprifoi). Rotund, vioi, echilibrat, aciditate și un impact gustativ de
prospețime.
Recomandari culinare: Brânzeturi proaspete; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre;pește de râu (păstrăv, știucă); Deserturi cu fructe (piersici, caise)
Culoare roșu vișiniu, reflexe violacee, limpiditate foarte bună. Arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze, vișine) ajunse la maturitate, ușor ierboase după aerare (ferigă). Se simte interacțiunea bună cu lemnul de stejar, vinul se deschide frumos, cu parfumuri complexe de vanilie, scorțișoară și mosc. Aciditate foarte bună, taninuri tinere, în egală măsură catifelat și rotund, cu final ușor iute și cu postgust de durată. Arome intense de fructe (mure, coacăze), împletite cu zahăr brun, ușoare tente de vanilie, scorțișoară și lemn dulce (pe final).
Recomandari culinare: Platouri tradiționale românești; Pastramă; Vânat de talie medie și mare; Vițel; Porc mistreț la jăratic; Brânzeturi cu mucegai; Deserturi cu cireșe, mure, coacăze; Tiramisu; Mousse de ciocolată;
Un vin cu caracter, ce dezvaluie complexitate, arome pronuntate de fructe negre, afine, cirese si prune uscate. Gust profund, catifelat, armonios, usor taninos cu nuante de vanilie.
Culoare rubinie festivă. Aromă fină de cuișoare, sâmburi de vișine, rodii și prune. În gust – cireșe coapte amplificate de note ușor condimentate. Un vin complex, plin cu un postgust îndelungat.
Un vin robust de culoare rubinie intensă. În aromă fructat – condimentat, cu nuanțe de coacăză neagră și afine, împletite armonios cu miresme de cireșe și rodii, iar pe final încununate de piper negru și vanilie fină. Un gust – complex, vibrant, cu fructe roșii și pomușoare în abundență și taninuri bine integrate.
Maturat în butoaie de lemn de stejar francez timp de 6 luni.
Corvus – i.u.s.r. FN, roze, sec, un vin obtinut 100% din Feteasca neagra, care nu ezita sa ne atraga atentia asupra culorii rose-pal, provensal. Strugurii au fost recoltati cu grija, manual, in ladite de plastic astfel incat boabele sa fie integre in momentul vinificatiei. Dupa dezciorchinare boabele au fost usor presate pentru a extrage cat mai putina culoare din pielita, mustul rezultat a fermentat la temperaturi scazute cca. 12°C timp de aproape 20 zile, a rezultat un vin cu arome explozive si un gust pe masura, vinul a fost gandit special pentru sezonul cald si impresioneaza prin prospetime, fragranță, arome fructate si o aciditate bine sustinuta de structura vinului, gust placut si persistent.
Corvus – i.u.s.r. FN/NDD, este un vin rosu, sec, obtinut din asamblarea a doua soiuri autohtone remarcabile, Feteasca neagra 60% si Negru de Dragasani 40%. Pentru acest vin strugurii ajunsi la o maturitate fenolica excelenta au fost recoltati si vinificati impreuna.
Dupa dezciorchinare si o zdrobire usoara, mustuiala a fost transferata in vase de inox unde a fost initiata si finalizata fermentatia alcoolica la o temperatura de maxim 25°C timp de aproximativ 14 zile din care doar 9 zile in contact cu bostina astfel incat sa se poata proteja caracterul fructat al vinului dar si intensitatea coloranta. Dupa separarea de drojdiile grosiere vinul a fost transferat in butoaie de stejar deja folosite un an sau doi unde a parcurs o perioadă de maturare si innobilare de aproximativ 9 luni, in acest fel vinul a capatat o structura bogata, arome de fructe coapte si nuante de caramel usor vanilate.
Vinul Demeter – i.u.s.o. FN/M a fost obtinut din asamblajul Feteasca neagra & Merlot (65%-35%), pentru acesta strugurii au fost recoltati la o maturitate ideala astfel incat sa poata oferi vinului maximul de componente necesare unei structuri complexe. In parcelele din care provin strugurii pentru acest vin s-a facut in prealabil o normare a incarcaturii strugurilor pe planta, de la 2-2,5 kg/planta pana la maxim 1,5 kg/planta. Initial stugurii din ambele soiuri au fost desciorchinati si zdrobiti impreuna, iar dupa transferul in vase de inox cu temperatura controlata s-a initiat fermentatia alcoolica. Vinul a fost separat de bostina dupa cca 12 zile de pastrare in contact cu pielita strugurilor si astfel vinul a dobandit o culoare rosu-grena intensa. Dupa aceasta perioada de 12 zile vinul a fost transferat in butoaie de stejar si mentinut o perioada de peste 18 luni, astfel vinul a finalizat fermentatia malolactica si a dobandit arome de fructe mature, condimente si caramel cu un gust complex, plin, moale si persistent.
Vinul are structura si complexitatea care ii ofera posibilitatea de a fi pastrat o perioada indelugata, in acest fel va evolua si va dobandi arome complexe cu nuante asemanatoare obiectelor de pielarie sau a cutiilor din lemn vechi.
Vinul ne ofera o multitudine de emotii.Este un drum capabil sa ne duca dincolo de intelesul omenesc dar in acelasi timt sa ne coboare cu picioarele pe pamant si sa vrem cu nerabdare sa il impartasim cu oamenii dragi din jurul nostru.
Acest vin a fost conceput fara tehnologie oenologica fiind vinificat direct in tonneaux-uri deschise, lasat apoi la maturare, pe o perioada de 16 luni.
Eleganta fructului vine imbratisata de senzatia catifelata a lemnului de stejar ce ne duce intr-o calatorie senzoriala complexa.