Alături de Merlot, Cabernet Sauvignon reprezintă cu siguranţă cel mai cunoscut soi de struguri roşii din lume, În România a fost introdus după dezastrul provocat de Phylloxera la începutul secolului 20 şi de aceea pe bună dreptate poate fi considerat un soi clasic. Ce este pentru noi însă şi mai imporatant este faptul că în toţi aceşti ani, soiul s-a adaptat la condiţiile climatice. Azi găsim în parcele special selecţionate condiţii perfecte astfel încât Cabernet Sauvignon să îşi arate multiplele valenţe în vinuri distincte, foarte elegante şi expresive, cu o personalitate proprie şi potenţial excelent de învechire. În acest caz răbdarea va fi cu siguranţă răsplătită.
Va invităm să va bucuraţi de acest vin în asociere cu mâncare condimentată, mai intensa in gust: miel, vânat sau roast beef.
O asociere foarte interesantă pentru vegetarieni este Cabernet Bauer cu cartofi copţi, ulei de măsline, usturoi, rozmarin sau legume la grătar (ardei sau vinete)
Pentru a obţine un material perfect copt, strugurii pentru vinurile roşii Bauer sunt întotdeauna culeşi manual şi selectaţi, strugure după strugure, prin recoltări repetate . După desciorchinare, strugurii nu sunt zdrobiţi şi nu se adaugă drojdii selecţionate. Fermentaţia alcoolică are loc în cisterne mici de inox, fără temperatura controlată, “pigeage” fiind făcut manual până la 3 ori pe zi. Vinurile rămân până la 5 săptămâni pe boştină, înainte de presare şi tragere în butoate mici din lemn de stejar. (225 l = barriques). În butoaie se iniţiază fermentaţia malolactica, vinul rămânând apoi în butoi minim 12 luni până la îmbuteliere.
Un vin pentru orice anotimp, capabil sa satisfaca orice gusturi. De un galben pai cu reflexii aurii, prezinta un buchet complex de arome seductive de pepene, ananas, pere cu o nota fina de frunze de rosie. Se imbina perfect cu carne alba, fructe de mare si peste.
Drusian Sui Lieviti reprezintă aroma tradiției. Este produs așa cum au făcut bunicii noștri, cu cea de-a doua fermentare în sticlă, fără degustare.
Vine în versiunea Brut Nature și se distinge printr-un profil aromatic fără precedent în comparație cu Prosecco Superiore produs în conformitate cu metoda Martinotti Charmat. Ideea tipică de crustă de pâine se remarcă datorita contactul prelungit cu drojdiile, care conferă o adâncime aromatică mai mare.
Asamblaj al celor mai bune vinuri din crama noastra, selectate atent de oenologul George Cojocaru.
Numele vinului este inspirat de numele vinului produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu, in Stefanesti,unde detinea o casa ”frumos potrivita cu cinci pogoane de vie”.
EDITIE LIMITATA: 4000 sticle
DOC – CMD Stefanesti – Arges
Asamblaj din : 45% Chardonnay 2020 , 32,5% Feteasca Alba 2019, 7,5% Tamaioasa Romaneasca 2020 , 7,5% Feteasca Regala 2020, 7,5% Riesling de Rihn 2020.
Vinificatie: cisterne de inox, baricuri stejar romanesc
Ammos Rouge remarca prin arome elegante, de fructe negre, visine pastrate in zahar, completate de valente de vanilie si stejar. Gustul este intens si complex, de fructe rosii si negre si puternic condimentat si imbogatit cu un intreg spectru de arome lemnoase si nuante.
Temperatura recomandata: 16° – 18°C
Preparate recomandate Preparate din carne rosie, vanat, platouri de mezeluri uscate, branzeturi intens aromate, berbecut, rata la cuptor.
După cele 12 luni de maturare în baricuri de origine franceză de a doua folosință Cabernet-ul Sauvignon are acea voiciune, dar cu o tentă de opulență care se încheie într-o astringență fermă, specifică soiului.
Vin roșu rubiniu cu arome de cireșe negre și coacăze, cu note catifelate de ciocolată. Gust plin și echilibrat, cu tanini bine integrați, urmat de un post gust remarcabil.
Asociere gastronomica: Carne de vită la grătar, tort de ciocolată neagră.
FA & MO este un vin elegant, obținut din struguri de Fetească Albă și Muscat Ottonel, producția 2020.
Strugurii provin 100% din via proprie de 100 de ani. Soiurile pentru acest vin au fost vinificați împreună. Vinificația este modernă în vas de inox cu control termic, pentru a-i păstra aroma proaspătă de fruct. Strugurii din via veche au un gust echilibrat și arome complexe datorită faptului că vițele merg adânc în pământ pentru a-și procura hrana, iar vinul rezultat este la fel echilibrat și foarte plăcut.
Culoare: Verde-pai, limpede, lucios.
Miros: proaspăt și curat. Nuanțe de flori de tei, pepene galben copt și flori de iasomie-lămâița.
Gust: structura medie, este sec, o aciditate ridicată (specific Fetească Albă și zona Teaca), un amărui fin și plăcut pe final.
Cuvee Alexandru 2017 vine după zece ani de la prima sa ediție legendară ocupând locul în mintea celor care au găsit în acest cabernet nuanțele surprinzătoare ale fructelor de pădure și notele ascuțite ale scorțișoarei. Cei care se întâlnesc cu el, găsesc în aromele sale îmbinarea unor contraste. Eleganța sa este completată de fermitatea accentelor, arătându-ne că timpul este cel care ne șlefuiește în devenirea noastră.
Complexitatea sa aromatică în care se simt în special fructele negre, coacăzele şi vișina bine coaptă precum şi structura sa deosebit de puternică va continua să îl transforme într-un vin absolut ieşit din comun, cu un potențial de învechire de minim 20 de ani. Realizat din struguri Cabernet Sauvignon din podgoriile din Dealu Mare, Cuvee Alexandru 2017 își continuă legenda,adăugând în fiecare an, experiența vinificatorului prin note diferite create în procesul de maturare.
Mirosul său fructat, de coacăze negre, afine, stafide și vișine coapte se completează surprinzător cu eleganța aromei de vanilie și scorțișoară. Pune un pahar de Cuvée Alexandru lângă o masă bogată cu preparate din carne roșie, vânat, brânzeturi maturate sau de oaie și servește-l la 15–16°C. Vei avea tabloul complet al puterii manifestate discret, precum o unealtă iscusită în mâna unui lider.
Recolta din 2017 a adus note noi, stăpânind tot mai bine gustul de fructe negre, mure, afine, coacăze și ciocolată neagră. Acest vin este o devenire permanentă, de la an la an obținând valențe noi, care se adaugă la gustul său corpolent, cu tanini puternici bine șlefuiți și integrați. Asemeni celor care l-au creat și au așteptat 10 ani pentru perfecționarea sa, vinul ne răsplătește, acum, cu un gust puternic, elegant, persistent.
DOC Dealu Mare
Soi: Cabernet Sauvignon
Alcool: 14,5%
Tip: rosu / sec
Temperatura de servire: 15-16°C, cu o aerare anterioară de circa 2 ore
Lasă-ți simțurile dezmierdate de aromele irezistibile ale unui vin roșu sofisticat. Surprinde-ți prietenii închinând un pahar de Cuvée Charlotte 2015 servit alături de o friptură de vită argentiniană la grătar sau miel la cuptor. Gustul echilibrat și senzația de dulce îți va completa desertul savuros cu ciocolată neagră. Fiecare sorbitură te va încărca de energie și poftă de viață, iar mirosul complex de fructe roșii, prune uscate, trufe și scorțișoară îți va aduce garantat complimentele invitaților tăi.
Temperatura de servire: 15-16°C,cu o aerare anterioară de circa 2 ore