Proaspăt și savuros, cu aciditate vie și note de fructe roșii mici.
Olfactiv:
Note de flori de păducel, măr verde, migdale și cireșe sălbatice.
Vinificare:
Scurtă perioadă de macerare pentru extracția culorii. Fermentare în inox și fermentare malolactică pentru 80% din vin. Păstrat 6 luni în tancuri și alte 2 în sticlă.
Arome intense de busuioc completate de note florale.Gust dominat de fructe albe – într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Un Muscat Ottonel șiret, a cărui culoare galben pai te duce cu gândul la un vin cu arome fine. În pahar însă vei găsi o explozie de trandafiri și miere de tei care promite un gust dulce, totuși gustul său este unul sec, proaspăt, crocant care lasă în postgust o senzație lungă de citrice.
Prospețimea lui îți va răcori zilele calde de vară,și va însoți perfect un cheesecake.
Muse White este cuvee-ul Cramelor Recaș dedicat zilelor de vară! Strugurii de Fetească Regală și Muscat sunt aleși și culeși la momentul potrivit, pentru a asigura o intensitate aromatică și o prospețime perfectă. După culegrea strugurilor pe timp de noapte se procedează la deburbarea și fermentația vinului la temperatură controlată. Este limitat orice contact inutil cu oxigenul prin utilizarea unei pelicule de gheață carbonică. Astfel, acest cupaj alb nu intră în contact cu stejarul sau oxigenul, deoarece vinul se îmbuteliază imediat după stabilizare. Rezultatul este un vin alb capabilsă transmită caracterul și puritatea strugurilor prospăt culeși.
Note de Degustare:
Vinul este de culoare galben-pai, limpede șistrălucitor. Nasul este intens și floral: trandafir, iasomie, completat cu note de fructe de vară: caise, pere și pepene galben. Gusativ, vinul este demisec, cu un corp lejer și aciditate răcoritoare. Alcoolul este imperceptibil, iar post gustul ușor mentolat.
Recomandăm acest vin cu:
Aperitive reci; Burrata cremoasă; Sparanghel verde; Sashimi de pește; Pizza cu ton; Fructe de mare la plancha și Salate de vară.
La desert vinul poate fi savurat cu o înghețată de fructe.
Un vin nascut prin asamblage-ul armonios a doua soiuri de struguri albi care ne ofera intensitate olfactiva si gustativa, Feteasca Regala si Tamaioasa Romaneasca. Puse impreuna, cele doua soiuri in proportii bine stabilite, genereaza senzatii puternice, arome vegetale usor balsamice, nuantate cu tuse de flori albe si fructe proaspete care sunt puse in evidenta de un gust plin si persistent.
Picote ALB este un vin demisec care poate fi consumat ca atare bine racit sau asociat cu mancaruri usoare, gustari reci sau calde, preparate din carne de pasare sau peste.
Bouvet L’Excellence Cremant de Loire Brut Blanc este un vin spumant de culoare galben – auriu cu reflexii de chihlimbar, obtinut prin metoda traditionala de fermentare in sticla.
Buchetul floral, cu arome delicioase de pere, mere coapte, pomello si piersici cu tuse fine de lanolina promite o experienta de neuitat.
Perlajul fin si persistent, impreuna cu aciditatea suculenta si energica, confera vinului o textura cremoasa fina si gust de musse, amplificand notele de mere si pomello.
Finalul armonios, fructat si lung, pune accent pe mineralitatea specifica zonei.
Asocieri culinare: excelent ca aperitiv, in timpul mesei dar si dupa masa.
Pe dealurile abrupte din Valdobbiadene, cultivarea viței de vie nu este surprinzător definită drept „Viticultura eroică”. Trebuie să te confrunți cu pante, numite „Rive” în dialectul local, uneori mai mari de 50%. Desigur, aici toate operațiunile legate de îngrijirea viței de vie și de recoltare sunt efectuate exclusiv manual.
Drusian Rive di Santo Stefano provine din struguri puri Glera, cultivați și recoltați manual în podgoria Santo Stefano, un cătun înalt de deal din municipiul Valdobbiadene.
Aici vița de vie are între 30 și 50 de ani. Datorită moștenirii lor genetice și a poziției privilegiate în care cresc, aceste plante produc ciorchini generoși de struguri aurii cu o aromă intensă, care se manifestă printr-o gamă largă de arome și arome în pahar.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Prosecco „COÈR” produs de crama Drusian este produs cu struguri 100% Glera cultivați în zona Prosecco DOC Treviso pe un sol argilo-calcaros. În urma recoltării manuale din primele zece zile ale lunii septembrie, vinificarea are loc în alb, cu presare moale; vinul spumant se face in autoclava dupa metoda Charmat.
Caracteristicile acestui Prosecco:
La examenul organoleptic acest vin spumant brut are o culoare galben pai cu reflexe verzui si un perlaj fin. Parfumul se deschide cu o gamă de note fructate în care ies în evidență în special note de măr și pere. La gust este armonios, proaspăt și uscat.
Asocieri recomandate la degustarea acestui vin spumant brut:
Se serveste in pahar flute la o temperatura de 6-8°C. Este un vin foarte armonios si proaspat, tot din acest motiv este recomandat sa il gustati la aperitiv sau sa insotiti mese pe baza de peste.