Showing 61–72 of 441 results

  • Vinoteca – Cuvée Charlotte 2008

    Din recolta unui an deosebit, acest vin rubiniu cu tente granat are un debut sobru, închis, de frunze uscate, stafide, pământ și fum, făcându-l să pară chiar mai matur decât este. Bine aerisit, începe să dezvolte întâi note de condimente lemnoase (scorțișoară, cuișoare), urmate de prună coaptă afumată, magiunuri și compot de cireșe.
    Faptul că este un vin care abia a făcut pasul dinspre tinerețe spre maturitate este sesizat abia în gust, unde se regăsește o adevărată explozie de fructe roșii, prune afumate, coacăze roșii și negre, care abia lasă la suprafață notele de cacao, ciocolată neagră, lemn și fum. Corpul, după bogăția de arome din nas, nu se lasă mai prejos și vine să rotunjeasăa ansamblul , aducând note de prună , stafide, gutuie coaptă. Echilibru foarte bun între aciditate și senzația de dulce face ca vinul sa fie foarte agreabil pe final, ajutat și de tanini fini și eleganți.
    2008, un an bun, pentru o parte dintre vinurile roșii din sudul României, a fost și un an de pus la încercare răbdarea podgorenilor. După o primăvară un pic întârziată, o vară cu un debut ploios dar fierbinte, un val de căldură a lovit la începutul lui septembrie, dar care nu a durat mult, toamna a fost scurtă . Cei care au avut grijă la modul profesionist au avut recolte cel puțin mulțumitoare.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Cupaj: Merlot, Fetească Neagră
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Temperatură de servire: 13-15°C
    Aerisire: 6-8 ore în sticla desfăcută, 45-60 min. în decantor
    Producator: Crama Serve
    235.00 lei Add to cart
  • Vinoteca – Cuvée Charlotte 2007

    Roșu granat, cu menisc cărămiziu, acest vin spectaculos a ajuns la maturitate, afișându-și fără reținere personalitatea complexă, nivelurile de arome și jocurile de intensitate. Proaspăt deschis, pare un vin reținut, dominat de lemn afumat, gemuri și magiunuri, însă după contactul cu aerul încep să apară, destul de repede, notele de cireșe negre, dulcețuri, cireșe, prune afumate și chiar note vegetale, de frunze verzi groase.
    Gustativ își confirmă complexitatea, evoluând de la note închise către fructe negre și roșii, totul punctat de senzația definitorie a cupajului, o catifelare de pralină de ciocolată neagră învelită în pudră de cacao. Finalul dominat de fructe este armonios îmbrăcat în note condimentate de scorțișoară și piper negru, iar taninurile fine contribuie la amplificarea și prelungirea senzațiilor din postgust.
    2007 a fost un an ideal, cu un val de căldură pornit la începutul verii și continuat neîntrerupt, fără excese semnificative, până la 15 septembrie, când a început culesul strugurilor. Un an foarte bun pentru vinurile roșii, dar absolut excepțional pentru cele albe.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Temperatură de servire: 13-15°C
    Aerisire: 6-8 ore în sticla desfăcută, 45-60 min. în decantor
    Producator: Crama Serve
    235.00 lei Add to cart
  • Vinoteca – Cuvée Charlotte 2006

    Un vin rubiniu pal, cu margini ruginii, ale cărui prime arome duc cu gândul la iodul nucilor verzi. După aerisire apar rapid notele de mure și dulceață de coacăze, cu un fundal de lemn dulce, frunze de fag uscate și pământ, totul condimentat cu ascuțimi de piele tăbăcită și ardei iute uscat. Gustul plin, rotund, debutează cu mieji de nucă din magiun de prune, sâmburi de caisă din dulceață, smochine și cacao. Taninurile fine sunt integrate, dar nu inactive, aducând un plus de tinerețe cupajului.
    2006 a fost un an dificil pentru vinurile roșii, cu o primăvară rece, care a amânat înfloritul viilor, și o vară ploioasă, care a împiedicat în multe zone ajungerea la maturitate a unor soiuri. Vinul de față este o dovadă a amplasării deosebite a parcelelor noastre din Ceptura și a calității excepționale a solului, fără de care nu ar fi fost posibilă nașterea unui vin cu o asemenea speranță de viață.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13%
    Cantitate: 750 ml
    Temperatură de servire: 13-15°C
    Aerisire: 6-8 ore în sticla desfăcută, 45-60 min. în decantor
    Producator: Crama Serve
    235.00 lei Add to cart
  • Bauer – Cabernet Sauvignon 2013 – Magnum 1,5L

    Alături de Merlot, Cabernet Sauvignon reprezintă cu siguranţă cel mai cunoscut soi de struguri roşii din lume, În România a fost introdus după dezastrul provocat de Phylloxera la începutul secolului 20 şi de aceea pe bună dreptate poate fi considerat un soi clasic. Ce este pentru noi însă şi mai imporatant este faptul că în toţi aceşti ani, soiul s-a adaptat la condiţiile climatice. Azi găsim în parcele special selecţionate condiţii perfecte astfel încât Cabernet Sauvignon să îşi arate multiplele valenţe în vinuri distincte, foarte elegante şi expresive, cu o personalitate proprie şi potenţial excelent de învechire. În acest caz răbdarea va fi cu siguranţă răsplătită.
    Va invităm să va bucuraţi de acest vin în asociere cu mâncare condimentată, mai intensa in gust: miel, vânat sau roast beef.
    O asociere foarte interesantă pentru vegetarieni este Cabernet Bauer cu cartofi copţi, ulei de măsline, usturoi, rozmarin sau legume la grătar (ardei sau vinete)
    Pentru a obţine un material perfect copt, strugurii pentru vinurile roşii Bauer sunt întotdeauna culeşi manual şi selectaţi, strugure după strugure, prin recoltări repetate . După desciorchinare, strugurii nu sunt zdrobiţi şi nu se adaugă drojdii selecţionate. Fermentaţia alcoolică are loc în cisterne mici de inox, fără temperatura controlată, “pigeage” fiind făcut manual până la 3 ori pe zi. Vinurile rămân până la 5 săptămâni pe boştină, înainte de presare şi tragere în butoate mici din lemn de stejar. (225 l = barriques). În butoaie se iniţiază fermentaţia malolactica, vinul rămânând apoi în butoi minim 12 luni până la îmbuteliere.
    IG Dealurile Olteniei
    Editie Limitata: 80 sticle
    Soi: Cabernet Sauvignon
    Alcool: 14 %
    Cantitate: 1500 ml
    Tip: Rosu / sec
    Producator: Crama Bauer
    285.00 lei Add to cart
  • Prince Stirbey - Cabernet Sauvignon Magnum 2009 - 1500 ml

    Prince Stirbey – Cabernet Sauvignon 2017 / Magnum 1,5L

    Si acest soi din Franta s-a adaptat foarte bine in Dragasani de peste 100 de ani. Terroir-ul local permite dezvoltarea intensa a caracterului fructuos tipic acestui soi, insotit de taninuri complexe dar nu insistente. Abia dupa minim 12 luni de maturare in baricuri frantuzesti si romanesti se imbuteliaza acest vin. Tratarea strugurilor cu grija in crama si folosirea butoaielor vechi asigura mentinerea elementelor caracteristice soiului si in vinul maturizat.
    Langa o carne de vanat sau branzeturi maturizate acest Cabernet dezvaluie toata adancimea si complexitatea lui.
    IG Dealurile Olteniei
    Soi: Cabernet Sauvignon
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 1500 ml
    Producator: Crama Stirbey
    250.00 lei Add to cart
  • Prince Stirbey -Merlot 2008 - Magnum 1500 ml

    Prince Stirbey – Merlot 2017 / Magnum 1,5L

    Produs din cei mai buni struguri de Merlot din via Stirbey, culesi si selectionati manual, vinificat cu grija, reducand interventiile tehnice la minim, pastrand caracterul strugurilor din vie, tipic pentru acest soi si pentru terroir-ul din Dragasani. Dupa fermentarea cu drojdii naturale si maceratia pe bostina timp de 6 saptamani, vinul a fost tras in baricuri de stejar romanesc – din care o treime baricuri noi – , invechit pe o perioada de 2 ani si imbuteliat fara filtrare fina.
    Rezultatul este un vin elegant si bine echilibrat, cu un buchet de mure si prune coapte, de tonuri de piele, scortisoara si boabe de cafea. Textura de taninuri fine, arome de piper negru si ciocolata amara dau vinului un corp persistent, adanc si lung, dar nu gras: un echilibru perfect intre textura, aciditate si arome. Vinul are un potential ridicat de invechire de minim 8-10 ani. Se recomanda carafare timp de minim o ora.
    IG Dealurile Olteniei
    Soi: Merlot
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 1500 ml
    Producator: Crama Stirbey
    250.00 lei Add to cart
  • Cuvee Petit – Sauvignon Blanc 2023

    Acest Sauvignon Blanc provine din clona de calitate superioară din Europa de Vest. Calitățile acestui soi sunt bine cunoscute în toată lumea iar noi credem în potențialul său de a crea un vin bun în zona Drăgășani.
    20% din acest vin este fermentat și maturat timp de 6 luni în butoaie de stejar. Restul vinului este fermentat în cisterne de inox cu temperatură controlată.
    Culoarea este galben deschis cu reflexii verzui. Acest vin prezintă arome de grapefruit și iarbă proaspătă alături de fructe exotice. Gustul său este puternic cu aciditate înțepătoare și note citrice.
    Are un potențial bun de învechire.
    A se degusta rece la aproximativ 8 °C. Vă sfătuim să serviți acest vin cu legume la grătar și pui în sosuri cremoase.
    DOC – CMD Dragasani
    Soi: Sauvignon Blanc
    Tip: alb / sec
    Alcool: 13,5 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Avincis
    63.00 lei Add to cart
  • Sale!

    Caii de la Letea Volumul II Ed.Lim.- Aligote 2021(2st) – 2023

    La pretul afisat,se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
    Aligoté-ul este soiul reprezentativ al podgoriei din Niculițel. Originar din regiunea franceză Burgundia, acest soi de viță de vie apărut la sfârșitul secolului al XVII-lea, prin încrucișarea pe cale naturală între soiurile Gouais Blanc și Pinot Noir.
    Acest vin are arome vegetale de iarbă proaspat cosită și pământ reavăn. Gustul de fructe albe coapte și mere verzi este echilibrat de o aciditate naturală ridicată. Pe final, notele de citrice, de pelin și cicoare pe final punctează un vin echilibrat, cu multă prospețime.
    Asocieri culinare: Se poate servi cu preparate din pește și fructe de mare, brânzeturi tinere. Este un excelent deschizător de masă, datorită aciditații sale ridicate
    Temperatura optimă de consum: 8-10 °
    DOC-CMD Sarica-Niculițel
    Soi: Aligote
    Alcool: 13%
    Tip: alb / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Via Viticola Sarica Niculitel
    44.80 lei Add to cart
  • Bauer – ”Ceva Nou” – Cramposie Aromata 2023

     Garantie SGR +0.50 lei!
    Incrucișare făcută la S.C.D.V.V. Drăgășani între Crâmpoșie și un membru al familiei Muscat.
    Reunește ce este mai bun de la cele doua soiuri:
    Muscat -Caracter intens fructat
    Crâmpoșie – Structură și prospețime prin aciditate
    Macerare la rece 36 ore
    Fermentație în cisterne de inox la temperatură controlată 6 luni pe drojii fine
    Vin din soi românesc foarte rar.
    Crâmpoșia Aromată este plantată pe o suprafață foarte mică în România si nu este un soi omologat.
    Soi: Crâmpoșie Aromată
    Alcool: 12,5 %
    Tip: alb / sec
    Cantitate: 750 ml
    Editie Limitata: 8500 sticle
    Producator: Crama Bauer
    70.50 lei Add to cart
  • Conac – Cupaj Rosu 2020

    Se recomandă deschiderea sticlei cu 2 ore înainte de servire şi decantarea lui. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenţii care se fac asupra vinului. Fermentarea, macerarea si maturarea au fost făcute în cisterne de inox.
    Cupaj: Feteasă neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Dradara
    50.00 lei Add to cart
  • Dradara – Orange Premium 2022

    Orange Wine este un vin obținut prin vinificarea unui soi alb, Palava, pe tehnologia pentru vinul roșu, cu fermentare-macerare pe pielițe.

    Soi: Palava

    Tip: alb (orange) / sec

    Alcool: 13%

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Crama Dradara

    68.00 lei Add to cart
  • Petro Vaselo – Kotys Millesime 2015

    Un vin spumant elegant și complex, care se află într-o constantă evoluţie, datorită contactului permanent cu drojdiile. Pe palat, bulele delicate și crocante sunt în echilibru armonios, conferindu-i o textură uimitoare și interesantă.
    Struguri recoltaţi mai devreme decât anii de recoltă anteriori, pentru a păstra niveluri suficiente de aciditate şi prospeţime. Vin spumant amplu, plin de arome de nectarină, pâine caldă, popcorn cu unt şi ulei de portocală. Fineţe şi cremozitate în spuma tactilă, notă de cremă de lapte, cu finisaj lung şi crocant.
    Fermentația în recipiente din oțel inoxidabil timp de 15 zile
    Învechire pe drojdii până la tirajare
    Perioada de refermentare și învechire în sticlă 72 de luni
    Asociere culinara: mâncăruri pe bază de legume sau pește, fructe de mare, brânză.
    Soi: Chardonnay
    Tip: spumant alb / brut / metoda traditionala
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Petro Vaselo
    160.00 lei Add to cart