Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.
Vin alb desert. Acest vin dulce natural face parte din grupul Qualitätswein mit Prädikat ( clasificare germană de vinuri de calitate , de asemenea, numit ca ” vinurile de gheață ” ) . Acest vin extraordinar e preparat după o tehnologie specială din struguri albi inghetati pe vița de vie , la temperatura de -6 … -10С.
Vinul e echilibrat în mod ideal și surprinde cu arome bogate de fructe exotice si miere pe cerul gurii , cu multe nuanțe bogate.
Bine răcit, vinul se poate servi ca un desert bun. Cantitatea acestor vinuri nobile este limitată, deoarece producere lor nu este posibilă in fiecare an.
Un vin cu trasaturi nobile chiar incepand cu aspectul sau. La doi ani de maturare in butoi francez si romanesc in raport 75:25, si-a pastrat culoarea de un rosu mai mult spre intens, decat spre mediu, cu nuante usor caramizii, dar care oricum subliniaza aspectul “viu” al acestei culori. Buchetul bogat, cu note de marmelada din mix de fructi si pomusoare rosii, vanilie, ciocolata si cafea, usor condimentat.
Gustul plin, intens, “cald”, bine structurat, cu tanine matasoase si postgust lung, desavarsit. Lemnul perfect integrat, dar lasa in evidenta potentialul vinului si caracterul sau nobil.
Se completeaza bine cu un platou de cascaval condimentat, dar e si perfect alaturi de carne de miel sau vitel, pregatita la gratar.
Un vin cu arome foarte intense de fructe și pomușoare negre zemoase și condimente în același timp. Gustul este mediu spre plin, suplu și mătăsos ca textură, cu tanine perfect integrate și nuanțe de stejar nobil. Fructuozitatea pură, dar bogată redau vinului un postgust lung și memorabil.
Vin roșu delicat, de-o nuanță vibrantă care transmite lejeritatea și prospețimea de care dispune Rara Neagră. Aromatic, plin de fructe roșii coapte precum coacăza, merișoare, vișină, note subtile de rodie care ulterior evoluează în dude coapte, afine și condiment. În gust predomină vișine proaspăt culese, coarne, coacăză roșie și coaja de rodie. Dezvoltă note delicate de mure și ușor cireșe amare spre final. Postgust fin, fructat cu tentă de lemn dulce.
Strugurii folosiți la producerea acestui vin au fost crescuți și recoltați la mica gospodărie a familiei Iurco, podgoria, de doar 1 hectar, aflându-se în apropiere de satul Talmaza, Stefan Vodā,
în renumita microzonā viti-vinicolā Purcari.
Note organoleptice:
Stilul nostru de Chardonnay, de fapt, este despre a arăta puterea și autenticitatea regiunii de unde vine. Vinul se deschide printr-un complex generos de arome, unde se disting notele florale, piersici coapte, fructe exotice și nuci coapte la cuptor.
Gustul bogat cu o textură delicată și cremoasă, nuanțe de miere, unt, totul într-un echilibru perfect cu aciditatea fină, care duce spre un postgust lung și mătăsos.
Acest vin concentrat și puternic poate fi savurat îndată procurat, dar cu siguranță are un potențial enorm de evoluție interesantă la o ulterioara maturare în sticlă.
Strugurii folosiți la producerea acestui vin au fost crescuți și recoltați la mica gospodărie a familiei Terzi, podgoria, de doar 1,7 hectare, aflându-se în apropiere de satul Gaidar, Ceadâr-Lunga, în inima Bugeacului.
Note organoleptice:
Am încercat, de fapt, sa creăm un vin din stuguri autohtoni, care să nu fie “prins in mainstream-ul” de Fetească Regală în stil superparfum și prognoza de viață de un an.
Excluderea completa a macerării pe pielită și a oricăror tratări enzimatice, cât și folosirea levurilor neutre aromatic la fermentare, ne-au permis să obținem un vin cu profil aromatic de soi foarte subtil și elegant. Pară galbenă în combinație cu nuanțe de flori de soc și salcâm, alaturi de o prospețime vibrantă și gust structurat. O altă viziune de vinificare a autohtonului Fetească Regală, cu accent pe textura gustului, corp și perspectivă bună de evoluție în urmatorii 3-4 ani in sticlă.
Vinificarea:
Culesul: 100% recoltă manuală selectivă, în lădițe de 10 kg.
Fermentarea:
Strugurii inițial au fost prerăciți până la 0゜C și încărcați în presă direct, fără desciorchinare, pentru o presare mult mai delicată și minimizarea intervenției la etapa de obținere a mustului. Fermentat în vase din inox, la temperaturi coborâte de 12 – 13゜C cu mix de levuri indigene și selective.
Maturarea:
90% din vin, în vas din inox, 6 luni în contact cu sedimentul
de drojdie fin, cu batonnage și monitorizare grijulie a evoluției,
pentru ai reda textură cremoasă și plinețe a gustului.10% din vin maturat 5 luni în butoi de stejar francez de a doua turnare și cu fermentarea malo-lactică petrecută.
Un Cabernet Sauvignon de lux, bărbătesc, amplu, cu tipicitate pronunțată. De o culoare rubinie luminoasă, impresionează aromatic prin note proaspete de fructe negre, susținute de fructe de pădure, prune și condimente.
Gustul taninos, cu tonuri de lemn și zmeură se asociază perfect cu fripturi din carne roșie.
Alira Merlot Grand Vin seduce prin aromele generoase de vișine, ciocolată neagră, vanilie, lemn și un gust viguros, taninos și expresiv, cu final proaspăt, lung și echilibrat. Acest Merlot de un rubiniu spectaculos are un deosebit potențial de învechire la sticlă.
Gust: Gust taninos, expresiv, puternic și masculin cu un final lung și proaspăt. Un vin bine echilibrat, care impresionează prin structură, corpolență și intensitate cu un postgust de eucalipt și lemn dulce.
Servirea: Servire la 18 grade, la minim 30 de minute după deschidere. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.
Caracterul nobil al Alira Grand Vin Cuvee (Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon) se remarcă de la de prima turnare în pahar. Culoarea rubinie intensă exprimă arome fine de vișine și marțipan într-un gust plin și echilibrat, dominat de fructe coapte și cacao. Regăsim de asemenea note de mentă, lemn de cedru și condimente picante alături de taninuri rotunde și moi.
Structura complexă a vinului recomandă aerarea acestui vin în decantor o oră înainte de servire.
Purcari Cuvee Brut Rose este un vin spumant sofisticat, produs prin metoda clasică de fermentare din struguri Chardonnay şi Pinot Noir şi învechit în sticlă. Vinul este frumos structurat, prezintă un gust complex şi echilibrat şi se mândreşte cu un perlaj fin, persistent.
Purcari Cuvee Brut Rose este un spumant elegant, care păstrează însă o prospeţime prietenoasă.
Vinul poate fi savurat ca aperitiv sau alături de preparate uşoare pe bază de peşte, carne albă şi deserturi cu fructe.
Temperatura optimă de servire este de 5 – 7 °C.
Miros: Buchetul etalează în special note florale, la care se adaugă accente de coacăze negre şi produse de patiserie.
Gust: Arome captivante de cireşe amare, merişoare şi foietaj cu fructe.
Postgustul este lung, dulce-acrişor, puţin vanilat.
Acest vin petiant este produs dintr-o plantatie de vita de vie cu o varsta de peste 60 ani ce a fost adusa din nou la viata. Faptul ca am recuperat plantatiane face mandri si am dorit sa va delectam cu un vin petiant,fermentat in sticla,o poveste despre timp,despre teritoriul de unde provine si despre prietenia dintre noi si natura.